Φαραντούρη: Στη Χούντα ο Μίκης Θεοδωράκης μου έστειλε γράμμα σε ένα κουτάκι & μου είπε να...
Media

Φαραντούρη: Στη Χούντα ο Μίκης Θεοδωράκης μου έστειλε γράμμα σε ένα κουτάκι & μου είπε να...

 Η Μαρία Φαραντούρη ήταν καλεσμένη στην εκπομπή, Στιγμές και μίλησε μεταξύ άλλων για τη Χούντα και πώς ο Μίκης Θεοδωράκης τη βοήθησε να φύγει στο εξωτερικό.

Αρχικά είπε: «Έρχεται η δικτατορία, σταματάει η δημιουργία, διαμαρτυρία. Όλα μαζί ενωμένα! Η δημιουργία συναντούσε την ανάγκη του κόσμου να τραγουδήσει και να συναντηθεί με το όνειρο, με την ελπίδα. Δεν ήταν η καριέρα μου για να πουλήσω. Δεν υπήρχε αυτή η λογική τότε. Οι συνθέτες δημιουργούσαν, αργότερα μπήκαν σε αυτό το σύστημα. Έρχεται η Χούντα, οπότε απαγορεύεται η μουσική του Μίκη. Μου στέλνει ένα γράμμα, κρύβεται ο Μίκης πριν τον πιάσουν.»

image.jpg

Και πρόσθεσε: «Μου παραδίδουν ένα κουτάκι από τσίχλες και έλεγε να φύγουμε ένας ένας. Στο εξωτερικό δεν πρέπει να φοβάστε. Αμέσως το ένιωσα αυτό. Το συζήτησα με τους γονείς μου, ήταν πολύ ανοιχτοί και πήγα στο Παρίσι. Δημιουργήσαμε αυτή την ωραία ορχήστρα. Μας έδωσαν καλή φιλοξενία οι Γάλλοι, κυρίες οι δήμαρχοι σε κάποιες περιοχές. Ήταν κάτι το απίστευτο αυτό που βιώσαμε. Γιατί υπήρχε η ανάγκη μέσα από το δυνατό αυτό τραγούδι και έδειχνε ο κόσμος την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα. Ήταν το μέσον μεν η μουσική μας και είχε τη δύναμη να κρατήσει τον κόσμο».

Τηλέμαχος Χυτήρης: Η γνωριμία με τη Μαρία Φαραντούρη στη Ρώμη και το τρυφερό ειδύλλιο!

Μαρία Φαραντούρη: «Όλες οι τέχνες περνούν κρίση... Ζούμε σε μια πολύ περίεργη και αβέβαιη εποχή»

Φαραντούρη: Ο γάμος με τον Τηλέμαχο Χυτήρη & ο γιος τους που είναι μουσικός της experimental τζαζ

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved