Media

Οι σειρές εποχής που θα μας συναρπάσουν τη νέα σεζόν

Μία άκρως επιτυχημένη τηλεοπτική συνήθεια αποτελούν εδώ και μερικά χρόνια οι δραματικές σειρές εποχής.

Έτσι, και τη σεζόν 2024-2025 οι σταθμοί συνεχίζουν να επενδύουν σε τέτοιου είδους παραγωγές, ευελπιστώντας να ξεχωρίσουν στις προτιμήσεις του κοινού. Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα σίριαλ που θα μας ταξιδέψουν στο παρελθόν.

Ant1: Το gossip-tv στην παρουσίαση του νέου προγράμματος – Οι αλλαγές και οι νέες σειρές

ANT1

Η ΜΑΓΙΣΣΑ - ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ ΚΑΡΔΙΑ

Η υπερπαραγωγή της JK Productions «Η μάγισσα», που συνυπογράφουν σεναριακά η Μελίνα Τσομπάνη, ο Πέτρος Καλκόβαλης και σκηνοθετικά ο Λεύτερης Χαρίτος, επιστρέφει στον ΑΝΤ1 με διαφορετική ιστορία και ολοκαίνουριο καστ. Μάλιστα, ο 2ος κύκλος της δραματικής σειράς εποχής, που θα προβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα, πρόκειται να διαδραματιστεί 100 χρόνια νωρίτερα από τον περυσινό, μεταφέροντας τους τηλεθεατές στη Μάνη του 1710, όπου πρωτοξεκίνησε η μάχη του καλού με το κακό. Η σύγκρουση ανάμεσα στις δύο αυτές δυνάμεις θα είναι ολέθρια και πρόκειται να αφήσει ανεξίτηλα σημάδια στις γενιές που ακολούθησαν. Η ίδια αλυσίδα θα οδηγήσει το κοινό μέχρι το 1910, όπου ένας απόγονος των ηρώων προσπαθεί να βρει τις απαντήσεις για ένα χάρισμα που μπορεί να είναι τελικά κατάρα.

GRAND HOTEL

Ένα ταξίδι στο παρελθόν ετοιμάζει για το κοινό του ο ΑΝΤΙ με ακόμη μία φιλόδοξη δραματική σειρά εποχής, που προορίζεται για το καθημερινό πρόγραμμα του καναλιού. 0 λόγος, φυσικό, για το «Grand Hotel», που τοποθετείται χρονικά στην Κηφισιά του 1925, όπου οι άνθρωποι ενός πολυτελούς ξενοδοχείου έρχονται αντιμέτωποι με τους πρόσφυγες της Μικρός Ασίας, οι οποίοι έχουν βρει καταφύγιο στην πρωτεύουσα της Ελλάδας. Όλα αρχίζουν όταν μία προσφυγοπούλα καμαριέρα εξαφανίζεται από το ξενοδοχείο και ο αδελφός της φτάνει απρόσμενα εκεί για να μάθει τι της έχει συμβεί. Τότε έρχονται στο φως άγριες δολοφονίες, μεγάλα πάθη, ενώ ταυτόχρονα γεννιέται κι ένας δυνατός έρωτας. Τη σκηνοθεσία της σειράς υπογράφει ο Γιάννης Βασιλειάδης, το σενάριο η Δήμητρα Τσόλκα και την παραγωγή η JK Productions του Γιάννη Καραγιάννη

ALPHA

ΑΓΙΟΣ ΕΡΩΤΑΣ

Μία ολοκαίνουριο σειρά εποχής φιλοδοξεί να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης του ALPHA, παίρνοντας επάξια τη σκυτάλη από τον «Σασμό». 0 λόγος για τον «Άγιο έρωτα», που παρουσιάζει μία ιστορία εκδίκησης και μία απαγορευμένη αγάπη. Όλα αρχίζουν όταν στις αρχές του 1960 ένας νεαρός παπάς καταφθάνει σε έναχωριό έξω από το Ναύπλιο, Η άφιξή του εκεί αναστατώνει τους πάντες και κυρίως την κόρη του τοπικού άρχοντα, καθώς ανάμεσά τους γεννιούνται έντονα συναισθήματα. Παράλληλα, όμως, ο ιερέας κρύβει και ένα άλλο πρόσωπο, καθώς διψάει για εκδίκηση.


ΠΟΡΤΟ ΛΕΟΝΕ

0 ALPHA για το 2025 έχει στα σκαριά ακόμη μία δραματική σειρά εποχής, η οποία θα έχει τίτλο «Πόρτο Λεόνε». Η υπόθεση θα περιστρέφεται γύρω από την Τρούμπα του Πειραιά, όμως δεν θα είναι μεταφορά της ταινίας «Τα κόκκινα φανάρια», όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό. Νεότερες πληροφορίες του περιοδικού μας αναφέρουν ότι έχουν «κλειδώσει» κάποια πρόσωπα, τα οποία θα δούμε σε καίριες θέσεις. Για την ακρίβεια, το τιμόνι της σκηνοθεσίας του σίριαλ θα αναλάβει ο Βασίλης Τσελεμέγκος και το σενάριο ο Γιώργος Κρητικός. Όσον αφορά το καστ, τα πρόσωπα που έχουν συμφωνήσει μέχρι στιγμής και -αν όλα πάνε καλά- θα δούμε είναι ο Βασίλης Μπισμπίκης και η Κλέλια Ρένεση, ενώ την παραγωγή έχει αναλάβει η εταιρεία Αργοναύτες.

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

Ακόμη μία πολλά υποσχόμενη σειρά υπολογίζεται ότι θα ενταχθεί στo πρόγραμμα του ALPHA μέσα στο 2025, η οποία τοποθετείται χρονικά στο παρελθόν. Πρόκειται για μία συγκινητική ιστορία που ξετυλίγεται μέσα από το μυθιστόρημα της Λένας Μαντά «Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι». Η υπόθεση αφορά τις πέντε κόρες μίας οικογένειας, τη Μελισσάνθη, την Ιουλία, την Ασπασία, την Πολυξένη και τη Μαγδαληνή, που μεγαλώνουν με τη μητέρα τους σε ένα χωριό στον Όλυμπο, δίπλα σ' ένα ποτάμι. Το μόνο που θέλουν είναι να ζήσουν μακριά, και τα καταφέρνουν, όμως τα όνειρά τους γίνονται εφιάλτες... Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το καστ, ενώ η Λένα Μαντά έχει κυκλοφορήσει και τη συνέχεια του βιβλίου της, με τίτλο «Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι: Η επόμενη γενιά», που παρουσιάζει τις ζωές τους 20 χρόνια αργότερα

MEGA

ΟΙ ΑΘΩΟΙ

Μία από τις νέες σειρές του MEGA είναι η σειρά εποχής υψηλών προδιαγραφών «Οι αθώοι», σε σκηνοθεσία Νίκου Κουτελιδάκη και σενάριο Ελένης Ζιώγα. Οι δύο δημιουργεί άντλησαν έμπνευση από το κλασικό μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη «Κατάδικος». Η σειρά μάς ταξιδεύει στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα στην Κέρκυρα και την Ήπειρο, ξεδιπλώνοντας την ιστορία του Τουρκόγιαννου. 0 νεαρός αυτός άντρας θα συλληφθεί και θα καταδικαστεί γiα ένα έγκλημα που δεν διέπραξε. Μέσα από τη φυλακή θα φωνάζει την αθωότητά του και η γυναίκα που αγαπά, η Μαργαρίτα, η χήρα του νεκρού, θα αρχίσει να αναζητά τον πραγματικό ένοχο Καβάλη, Γιώργος Στά- μος, Μαρία Καλλιμάνη, Ελένη

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ - ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΑΣΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

Ύστερα από την επιτυχημένη προβολή του 1 ου κύκλου της σειράς εποχής «Άγιος Παΐσιος - Από τα Φάρασα στον ουρανό» πριν από δύο χρόνια, οι ιθύνοντες του MEGA δρομολογούν να εντάξουν στο πρόγραμμα του σταθμού την ερχόμενη σεζόν και τη συνέχειά της. Η ιστορία του Αγίου συνεχίζεται από εκεί όπου ο Αρσένιος έχει γίνει μοναχός με το όνομα Παΐσιος και ζει στο Άγιο Όρος μέχρι και το τέλος της ζωής του. Το σενάριο του βιογραφικού δράματος υπογράφει ο Γιώργος Τσιάκκας, τη σκηνοθεσία ο Στάμος Τσάμης, ενώ η παραγωγή είναι της Green Olive Films.

17 ΚΛΩΣΤΕΣ

Τα δικαιώματα προβολής του βιογραφικού δράματος «17 κλωστές» της COSMOTE TV έχει πάρει το Μεγάλο Κανάλι και αναμένεται να δούμε τη μίνι σειρά εποχής στο νέο του πρόγραμμα. Πρόκειται για τη μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του συγγραφέα Πάνου Δημάκη, που είναι γνωστός στο ευρύ κοινό ως «Γεράκι» στο τηλεπαιχνίδι «The Chase». Το σενάριο υπογράφουν η Μιρέλλα Παπαοικονόμου και η Κάτια Κισσονέργη, τη σκηνοθεσία ο Σωτήρης Τσαφούλιας, τη μουσική ο Μίνως Μάτσας, ενώ την εκτέλεση της παραγωγής έχει αναλάβει η Tanweer. Η σειρά μάς ταξιδεύει στο 1906 στα Κύθηρα, περιγράφοντας πώς ένας νεαρός τσαγκάρης έγινε ο πρώτος κατά συρροήν δολοφόνος της Ελλάδας.



ΕΡΤ 1

ΗΛΕΚΤΡΑ

Το ερωτικό δράμα εποχής «Ηλέκτρα», που βασίζεται σε μια ιδέα της συγγραφέως Ελένης Καπλάνη, επιστρέφει στην ΕΡΤ 1 με έναν νέο, συγκλονιστικό κύκλο. Στο τιμόνι της σκηνοθεσίας βρίσκεται η Βίκυ Μανώλη, ενώ το σενάριο της σειράς υπογράφουν η Μαντώ Αρβανίτη και ο θωμάς Τσομπάνης. Η ζωή στην Αρσινόη συνεχίζεται με μεγάλες ανατροπές, καθώς ο Σωτήρης, προδομένος από γυναίκα, πατέρα και αδελφό, από θύμα μετατρέπεται σε θύτης. Έτσι, ξεκινά ένα ταξίδι εκδίκησης, την ώρα που ο Νικόλας πέφτει στα δίχτυα μίας αδίστακτης γυναίκας. Από την άλλη, το μεγαλύτερο χτύπημα για την Ηλέκτρα είναι ο αρραβώνας της κόρης της με τον Παύλο.

Η ΠΑΡΑΛΙΑ

Η επιτυχημένη σειρά «Η παραλία» επιστρέφει και τοποθετείται χρονικά μερικά χρόνια αργότερα. Συγκεκριμένα, ο 2ος κύκλος μάς μεταφέρει στην Κρήτη του 1975, όπου νέα μυστικά, ένας παράφορος έρωτας και μία ιστορία εκδίκησης υπόσχονται να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Μια σκοτεινή ιστορία από την περίοδο της γερμανικής Κατοχής έρχεται στην επιφάνεια, την ώρα που ο Παύλος επιστρέφει στην Κρήτη. Εκεί γνωρίζει και ερωτεύεται παράφορα την Ιφιγένεια, αλλά ο έρωτός τους είναι απαγορευμένος.

H ΜΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΛΛΑΣ

Ένα φιλόδοξο εγχείρημα έρχεται στην ΕΡΤ 1 και αφορά τη μεταφορά της ζωής της Μαρίας Κάλλος στη μικρή οθόνη. 0 τίτλος του θα είναι «Η Μαρία που έγινε Κάλλος», ενώ το σενάριο και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Όλγα Μαλέα. Η κοινωνική βιογραφική σειρά εποχής καταγράφει τη μεταμόρφωση της νεαρής καλλιτέχνιδας από «ασχημόπαπο» στη μεγαλύτερη ντίβα όλων των εποχών, την περίοδο της Κατοχής, στην Αθήνα, και βασίζεται στη συλλογή πληροφοριών από το βιβλίο «Η άγνωστη Κόλλας» του ιστορικού Νικόλα Πετσάλη-Διομήδη.

Πηγή mytv

Οι σειρές που πήραν το «πράσινο φως» για τη νέα σεζόν

Δύο νέες ξένες σειρές έρχονται στον Alpha σε Α' τηλεοπτική προβολή!

Οι σειρές που συνεχίζονται την επόμενη σεζόν



© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved