Media

Grand Hotel – Αντιγόνη Φρυδά: Μας συστήνει την ηρωίδα της, Θεώνη Τσακίρογλου

Η Αντιγόνη Φρυδά τη φετινή σεζόν πρωταγωνιστεί στην καθημερινή σειρά του ANT1 «Grand Hotel» υποδυόμενη τη Θεώνη Τσακίρογλου, μια δασκάλα πιάνου που από τα αριστοκρατικά σαλόνια της Σμύρνης, βρίσκεται στη συνοικία των προσφύγων και παλεύει με αξιοπρέπεια για την επιβίωση της οικογένειάς της.

Από το «Ναυάγιο» και τη δεκαετία του '60, τη φετινή σεζόν ταξιδεύετε ακόμη πιο πίσω στον χρόνο, στο 1925, μέσα από τη σειρά «Grand Hotel». Δύσκολο το εγχείρημα;

«Υπάρχουν αρκετές τεχνικές δυσκολίες στα γυρίσματα ακριβώς επειδή η παραγωγή είναι πολύ σοβαρή και επιχειρεί να είναι στο μέγιστο πιστή στην εποχή. Η δική μου ηρωίδα κινείται κυρίως στη συνοικία των προσφύγων. Χρησιμοποιούνται κάρα, έχουμε τις κότες μας που μπλέκουν μέσα στα πόδια μας, τα άλογα χλιμιντρίζουν την ώρα που λέμε τα λόγια μας και πρέπει να ξαναπάμε τη σκηνή (γελάει). Όπως καταλαβαίνετε οι χρόνοι των γυρισμάτων είναι διαφορετικοί λόγω των συνθηκών. Ολα όμως είναι πολύ φροντισμένα. Οι χώροι, τα σκηνικά, τα κοστούμια. Το ξενοδοχείο είναι επίσης τρομερά εντυπωσιακό και εκπληκτικά αληθοφανές. θα το διαπιστώσετε κι εσείς».

Αντιγόνη Φρυδά: Το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε η ηθοποιός από το Ναυάγιο

Η σειρά είναι ένας συνδυασμός δράματος και μυστηρίου που εκτυλίσσεται τρία χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Εχει φόντο τη λάμψη της υψηλής κοινωνίας και τη ζωή των προσφύγων.

«Κινείται σε αυτό το δίπολο. Το ξενοδοχείο δουλεύει με τη βοήθεια των προσφύγων και οι πρόσφυγες επιβιώνουν από αυτό. Υπάρχει αυτή η σχέση εξάρτησης. Έχει πολύ ενδιαφέρον, γιατί χαρακτήρες όπως ο δικός μου, όταν ζούσαν στη Σμύρνη ήταν πολύ πιο πλούσιοι, ακόμη κι από αυτούς που έχουν το ξενοδοχείο. Δεν είχαν όμως μόνο οικονομική άνεση, αλλά ήταν και πολύ καλλιεργημένοι. και ξαφνικά βρέθηκαν να υπηρετούν ανθρώπους που στην πλειονότητα τους συμπεριφέρονται αγενώς και απάνθρωπα».

Εσείς υποδύεστε τη Θεώνη Τσακίρογλου που ήταν δασκάλα πιάνου στη Σμύρνη και ο άντρας της συμβολαιογράφος.

«Ήταν από μια πολύ καλή οικογένεια, ζούσε με όλες τις ανέσεις, είχε υπηρέτες και ταξίδευε. Η Θεώνη είναι μια γυναίκα με τρόπους, που πριν την καταστροφή δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με οικιακές εργασίες, καθώς τα χέρια της ήταν πολύτιμα εργαλεία της τέχνης της. Έχασε τον άντρα της στην καταστροφή και μέχρι σήμερα δεν ξέρει αν είναι ζωντανός ή νεκρός. Τον ψάχνει μέσω του Ερυθρού Σταυρού. Ρωτάει ξανά και ξανά αλλά δεν υπάρχουν νέα του. Η Θεώνη για να βγάλει τα προς το ζην κεντάει εργόχειρα, αλλά κάποια στιγμή συμβαίνουν διάφορα γεγονότα και χρειάζεται περισσότερα χρήματα. Έτσι παράλληλα παίρνει ρούχα για πλύσιμο από το ξενοδοχείο, γίνεται ας πούμε εξωτερική πλύστρα. Παρ’ όλα αυτά, δεν χάνει την περηφάνια της και είναι ένας άνθρωπος τρυφερός που πηγαία θα βοηθήσει και θα φροντίσει όποιον τη χρειαστεί».

Έχει και μια κόρη, τη Δέσποινα, που είναι 20 ετών.

«Η Δέσποινα είναι ένα έντονο παιδί που δεν σταματάει να αναφέρει στη μητέρα της πώς ζούσαν στη Σμύρνη. Η Θεώνη έχει κάνει τρομερές προσαρμογές για να επιβιώσουν, εκείνη όμως έχει μείνει στα παλιά καλά χρόνια. Η μητέρα της κάνει τα πάντα για να έχει η κόρη της το καλύτερο προκειμένου εκείνη να μην αναγκαστεί να δουλέψει ως καμαριέρα ή σερβιτόρα. Η Δέσποινα όμως είναι ένα αντιδραστικό κορίτσι και κοντράρεται με τη μαμά της καθώς έχει την αγωνία να γυρίσει ο πατέρας της, θυμώνει μαζί της γιατί θεωρεί ότι δεν κάνει αρκετά για να τον βρει»

Πηγή tv24

Μπήκαμε στο Grand Hotel του ΑΝΤ1 - Η απόλυτη χλιδή, τα εντυπωσιακά σκηνικά και το καστ

Grand Hotel: Μια εξαφάνιση, ένας απαγορευμένος έρωτας και αποτρόπαια εγκλήματα

Το ερωτικό τρίγωνο του Grand Hotel και… τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται!

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved