Έρημη χώρα: Καθηλωτική η avant premiere του β' κύκλου της σειράς της ΕΡΤ
Media

Έρημη χώρα: Καθηλωτική η avant premiere του β' κύκλου της σειράς της ΕΡΤ

Το πιο θερμό και ενθουσιώδες χειροκρότημα εισέπραξε η «Έρημη χώρα» στην αποκλειστική προβολή των πρώτων δύο επεισοδίων του δεύτερου κύκλου της συγκλονιστικής σειράς της ΕΡΤ, της πρώτης παραγωγής του ERTFLIX, σε σενάριο-σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα, που πραγματοποιήθηκε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, παρουσία δημοσιογράφων, ηθοποιών και συντελεστών.

Τα κινηματογραφικά πλάνα, η υποβλητική ατμόσφαιρα, η υψηλή αισθητική, οι υποδειγματικές ερμηνείες, οι αντισυμβατικοί χαρακτήρες, που εμπλέκονται σ’ ένα ντόμινο ανατρεπτικών καταστάσεων, καθήλωσαν από τα πρώτα λεπτά, εντείνοντας την αγωνία για τη συνέχεια της σειράς, η οποία θα κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στο ERTFLIX την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024, με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια του Β΄ Κύκλου.

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους στην κατάμεστη αίθουσα της Ταινιοθήκης, η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΡΤ, Κατερίνα Κασκανιώτη, υπογράμμισε ότι «για την ΕΡΤ η επένδυση σε παραγωγές υψηλών προδιαγραφών δεν αποτελεί απλώς στρατηγική επιλογή, αλλά δέσμευση προς το ελληνικό κοινό».

«Η πλατφόρμα ERTFLIX, διαθέσιμη σε όλους τους Έλληνες πολίτες, έχει σημειώσει ραγδαία αύξηση στην αποδοχή και χρήση της. Με περισσότερες από 160.000.000 θεάσεις στο πρώτο εννιάμηνο του 2024, παρουσιάζει εντυπωσιακή άνοδο 84,5% σε σχέση με πέρυσι. Αυτά τα στοιχεία αποδεικνύουν την επιτυχία της στρατηγικής μας να φέρουμε ποιοτικό περιεχόμενο πιο κοντά στους τηλεθεατές μας μέσα από μία προηγμένη πλατφόρμα, η οποία βρίσκεται στο top 10 των πλατφορμών της Ευρώπης» τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Κασκανιώτη.

Αναφερόμενη στους συντελεστές της «Έρημης χώρας», η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΡΤ εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τους ηθοποιούς, τα μέλη του συνεργείου, την εταιρεία παραγωγής και κυρίως προς τον σκηνοθέτη για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τα θέματα της σειράς. «Ο Γιώργος Γκικαπέππας, με τη διεισδυτική σκηνοθετική του ματιά, καταπιάνεται με σημαντικά κοινωνικά θέματα, και τα προσεγγίζει με βάθος και ευαισθησία, χτίζοντας πραγματικούς χαρακτήρες. Τον ευχαριστώ θερμά για το όραμά του και την κατάθεση ψυχής του».

Μετά το τέλος της προβολής, ο σκηνοθέτης Γιώργος Γκικαπέππας πήρε τον λόγο και απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, οι οποίοι εξέφρασαν μεγάλο ενδιαφέρον για την εξέλιξη της συγκλονιστικής οικογενειακής ιστορίας, που έχει κατακτήσει κοινό και κριτικούς, ξεπερνώντας έως τώρα τις 2.5 εκατομμύρια θεάσεις στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ.

«Γράφοντας την Έρημη Χώρα, ταξίδεψα βαθιά μέσα μου και νιώθω ότι έγινα πιο δίκαιος άνθρωπος. Σκηνοθετώντας την Έρημη Χώρα, έμαθα ότι το να σπουδάζεις ξανά τη δουλειά σου είναι ένα ταξίδι που δεν τελειώνει ποτέ» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Γκικαπέππας, περιγράφοντας τα συναισθήματά του από το δημιουργικό ταξίδι της συγγραφής και της σκηνοθεσίας της σειράς, που σε λίγες ημέρες κάνει πρεμιέρα στο ERTFLIX.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Γκικαπέππας, όπως και οι ηθοποιοί και οι συντελεστές, σε ζεστό και φιλικό κλίμα, συνομίλησαν με τους δημοσιογράφους, τους μετέφεραν την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στα γυρίσματα και τους έδωσαν και μια μικρή… γεύση απ’ όσα πρόκειται να παρακολουθήσουμε στον δεύτερο κύκλο της σειράς, που προσεγγίζει ευαίσθητα κοινωνικά θέματα, τα οποία αγγίζουν την ψυχή μας και παράλληλα οδηγούν το μυαλό μας σε νέα μονοπάτια.

ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ

Στον δεύτερο κύκλο της σειράς, το νήμα της αφήγησης ξετυλίγεται γυρίζοντας συχνά δώδεκα χρόνια πριν, για να φωτίσει τις άγνωστες πτυχές της ιστορίας. Όλοι οι ήρωες θα έρθουν αντιμέτωποι με τα δικά τους διλήμματα και την «έρημη χώρα» του καθενός τους. Κι ενώ η αστυνομική έρευνα στρέφεται στο σκοτεινό παρελθόν, η τύχη της Εύας δοκιμάζεται ξανά..

  • Τα πρώτα τέσσερα επεισόδια θα κάνουν πρεμιέρα στο ERTFLIX την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024, ενώ την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2024 θα ανεβούν και τα άλλα τέσσερα.
  • Η σειρά είναι προσβάσιμη σε όλους με ακουστική περιγραφή εικόνας για άτομα με οπτική αναπηρία και δυνατότητα εμφάνισης υποτίτλων για κωφούς και βαρήκοους.

Παίζουν: Γιώργος Κέντρος (Λουκάς), Δανάη Σκιάδη (Μαρίνα), Γιώργος Καραμίχος (Μάνος), Άννα Μαρία Μαρινάκη (Εύα), Νίκος Αρβανίτης (Στέλιος), Γιώργος Γιαννόπουλος (Σερίφης), Κίττυ Παϊταζόγλου (Στέλλα), Φιντέλ Ταλαμπούκας (Πέτρος Ιωαννίδης), Αλεξάνδρα Αϊδίνη (Χριστίνα), Χρήστος Κοντογεώργης (Μάρκος), Αλεξία Σαπρανίδου (Σοφία), Δημήτρης Αριανούτσος (Ανδρέας), Στέλιος Ξανθουδάκης (Χρήστος), Κωνσταντίνος Μαγκλάρας (Στράτος), Stefania Marola (Ντανιέλα), Carmen Ionescu (Ελένα), Mihai Dinvale (Βλαντ), Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης (εισαγγελέας Σεραφείμ), Σοφία Σεϊρλή (Ειρήνη, μητέρα Μαρίνας), Άλκης Παναγιωτίδης (Ιωσήφ Ιωαννίδης), Στάθης Κόκκορης (Νικόλας), Άννα Καλαϊτζίδου (Άννα, δικηγόρος Λουκά), Αγγελική Μαρίνου (Μάρθα), Βάλια Καράγιωργα (νοσηλεύτρια Λουκά), Λαέρτης Μαλκότσης (χειρουργός), Νίκος Γκέλια (γιατρός), Ιώβη Φραγκάτου (Κατερίνα), Στάθης Συμεών (Bogdan), Γιώργος Τριανταφυλλίδης (Lazar), Κωνσταντίνος Καβακιώτης (Armando), Νικολίτσα Ντρίζη (βοηθός Ιωαννίδη), Πηνελόπη Μαρκοπούλου (δικαστής), Αριστέα Μαρμάρου (διερμηνέας Ελένα), Ειρήνη Χατζηνίκου (παιδοψυχίατρος)

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκικαπέππας
Φωτογραφία: Eric Giovon
Μοντάζ: Σταύρος Σπανός
Μουσική: Δημήτρης Φριτζαλάς
Σκηνογράφος: Λαμπρινή Καρδαρά
Ενδυματολόγος: Aisha Diri
Ηχολήπτης: Θεόφιλος Μποτονάκης
Sound Mix & Design: Γρηγόρης Γαλάνης
Β. Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνα Γιαννοθανάση
Camera Operator: Βάιος Μπάστος
Casting: Σοφία Δημοπούλου, Φραγκίσκος Ξυδιανός
Διεύθυνση παραγωγής: Αργυρώ Δελιζόνα
Οργάνωση παραγωγής: Ελισσάβετ Χατζηνικολάου
Εκτέλεση παραγωγής: Σοφία Παναγιωτάκη – NEEDaFIXER
Παραγωγή: ERTFLIX

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved