Eurovision

Eurovision 2024: Οι αντιδράσεις για το 7άρι της Κύπρου, το 12άρι της Ελλάδας, η Έλενα & οι Βottom 3!

Eurovision 2024: Στον απόηχο μίας φαντασμαγορικής βραδιάς κατά την οποία οι Σουηδοί ξεπέρασαν τους εαυτούς τους στο Malmö Arena, πολλοί στέκονται σήμερα, λίγες ώρες μετά τη διεξαγωγή του τελικού, στην ώρα της ψηφοφορίας επιτροπών και κοινού! Και όχι μόνο βέβαια... 

Γιατί φέτος, η Eurovision ήταν κάτι πολύ διαφορετικό από ό,τι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε στο μυαλό μας. Σίγουρα πάντως δεν ήταν απλά μία γιορτή της μουσικής στην Ευρώπη και πολλοί είναι εκείνοι που αμφιβάλλουν για το μήνυμα που ήθελαν να στείλουν οι Σουηδοί διοργανωτές με το motto «united by music»! Γιατί μόνο ενότητα δεν υπήρξε φέτος στη μεγάλη βραδιά, με το Ισραήλ να γιουχάρεται σε κάθε ευκαιρία, τις τολμηρές εμφανίσεις να διαδέχονται η μία την άλλη on stage και μία πεντάλφα να πιάνει απ' άκρη σ' άκρη τη... σταυροειδή σκηνή του Malmo Arena (για τους Ιρλανδούς μιλάμε!).

Οι χορευτές στην Ισπανική συμμετοχή, ή το τρικ του δήθεν ολόγυμνου Φινλανδού on stage, ή -ακόμα χειρότερα- η εμφάνιση της -ίδιας και απαράλλαχτης από το 2014 που είχε κερδίσει τον διαγωνισμό- Κοντσίτα με κατακόκκινη τουαλέτα σε ένα κατά τα άλλα εξαιρετικό αφιέρωμα στους ABBA, μόνο πολιτισμό δεν προάγουν και σίγουρα, αν περνούν στην ιστορία, είναι μόνο για λόγους εντυπωσιασμού και τίποτα παραπάνω!

Μπορεί τόσο οι επιτροπές των χωρών όσο και το κοινό να χάρισαν στην Ελβετία τη μεγάλη νίκη και μάλιστα με αρκετούς βαθμούς αφού η συγκεκριμένη χώρα συγκέντρωσε 591 πόντους έναντι 547 της Κροατίας που κατετάγη δεύτερη, όμως το χάσμα ανάμεσά τους ήταν τεράστιο.

Eurovision 2024: Αυτή είναι η χώρα που κατάφερε να συγκεντρώσει μηδέν βαθμούς από το κοινό

Γιατί το κοινό ήθελε τον Κροάτη Baby Lasagna νικητή καθώς τού χάρισε 337 βαθμούς, όμως δεν αποδείχτηκαν αρκετοί για να καταποντίζουν την Ελβετία που αν και πήρε 200 πόντους από το κοινό, είχε ήδη καταφέρει να συγκεντρώσει αμέτρητα 12άρια από τις επιτροπές και έτσι ανακηρύχθηκε νικήτρια!

Στην τρίτη θέση κατέληξε η Ουκρανία με 453 βαθμούς και τέταρτη η Γαλλία με 445 βαθμούς. Την πεντάδα έκλεισε το Ισραήλ που παρά τα γιουχαΐσματα κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 375 βαθμούς

Η Μαρίνα Σάττι και το Zari της κατάφερε μετά... κόπων να φτάσει τους 126 βαθμούς, καταφέρνοντας να πάρει από τις επιτροπές των χωρών μόλις 39 όμως το κοινό την αντάμειψε με 85 βαθμούς. Το μόνο δωδεκάρι που πήρε χθες το βράδυ ήταν από την Ελβετία ενώ η Έλενα Παπαρίζου που εμφανίστηκε απαστράπτουσα ανταπέδωσε την υψηλή βαθμολογία, με την Ελλάδα να δίνει το δωδεκάρι της στη νικήτρια Ελβετία.

Μπορεί το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πήρε ούτε έναν βαθμό από το κοινό (ένα ολοστρόγγυλο 0 ανακοίνωσε οι παρουσιάστριες ότι είχαν από το televoting) όμως δεν ήταν ανάμεσα στις χώρες με τη χαμηλότερη βαθμολογία. Bottom 3 έπιασαν οι Σλοβενία, Αυστρία, Νορβηγία.

Ελλάδα-Κύπρος... Κανένα δωδεκάρι!

Η Κύπρος δεν φαίνεται να έχει ξεχάσει το περυσινό 4άρι που πήρε ως βαθμολογία από την επιτροπή της Ελλάδας και φέτος το... επέστρεψε ως 7άρι. Η Κύπρος έδωσε το 12άρι της στην Κροατία και όχι όπως συνήθιζε μέχρι πρότινος στη χώρα μας.

Όσο για την Έλενα Παπαρίζου, ανακοίνωσε πως την αμέσως καλύτερη βαθμολογία μετά το 12άρι της, την έδινε στην Κύπρο, δηλαδή 10 βαθμούς!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ολλανδία που λίγες ώρες πριν είχε αποβληθεί από τον διαγωνισμό λόγω επεισοδίου του εκπροσώπου της με εργαζόμενη στο Malmö Arena, έδωσε το 12άρι της στην -τελικά- νικήτρια, Ελβετία.

Marina Satti performing ZARI for Greece at the Grand Final at Malmö ArenaSarah Louise Bennett

Πάντως, το 7άρι της Κύπρου δεν έμεινε ασχολίαστο στο Twitter με κάποια tweets να είναι χαρακτηριστικά των αντιδράσεων που υπήρξαν για μία τόσο χαμηλή βαθμολογία. Αντιδράσεις όμως υπήρξαν και για τις υψηλές θέσεις που πήραν στην τελική κατάταξη η Ουκρανία και το Ισραήλ, οι οποίες εμπλέκονται σε πολέμους και στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δείτε παρακάτω:

Για κάποιους άλλους βέβαια, η υψηλή βαθμολογία χωρών που βρίσκονται σε εμπόλεμες ζώνες ήταν το λιγότερο αφού με τα σχόλιά τους έδειξαν να είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένοι με τη συνολική εικόνα και αισθητική των συμμετοχών. Μόνο η σήμανση «ακατάλληλο για ανηλίκους» δεν υπήρχε με τόσες γυμνές ή προκλητικές εμφανίσεις επί σκηνής φέτος.

Διαβάστε επίσης:

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved