Χρήστος Παπαδόπουλος: «Δεν υποτιμώ τους χώρους, που με ανέδειξαν»
Στροφή κάνει στη... λαϊκή καριέρα του, ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ο οποίος δεν έχει χάσει χρονιά, που να μην έχει δουλέψει από τα 35 συνολικά έτη, που βρίσκεται στο μουσικό στερέωμα.
Τι κάνεις αυτόν τον καιρό επαγγελματικά, Χρήστο;
«Μετά την επιτυχημένη συναυλία με τίτλο «Αυτή η γη έχει φωνή», που έκανα τον Απρίλιο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, κάνω μια στροφή σε πιο καταξιωμένοι χώρους, με σπουδαίους μουσικούς, τραγουδιστές και παρουσιάζω τραγούδια από τους τέσσερίς τελευταίους κύκλους δισκογραφικών δουλειών που έχω κάνει. Οι δύο είναι ποντιακοί, ο τρίτος είναι με αφιέρωμα στην Καταστροφή της Σμύρνης και ο τέταρτος είναι 11 τραγούδια από τον Ερωτόκριτο με τον Βασίλη Σκουλά. Ετοιμάζω συναυλία στις 2 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στα δημοτικά τραγούδια συμμετέχει ο Γιάννης Πλούταρχος, στα ποντιακά η Μελίνα Ασλανίδου και ο Βασίλης Σκουλάς σε κρητικά και κάποια τραγούδια από το δίσκο, που κάνουμε τώρα και θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο, ο οποίος ονομάζεται «Πέρασμα», γιατί περνάει μουσικά από όλους τους χώρους της ελληνική μουσική».
Θα εμφανιστείς σε κάποιο χώρο;
«Μέσα στις γιορτές θα κάνω τρία τριήμερα σε μια καινούργια μουσική σκηνή, στο κέντρο της Αθήνας, που λέγεται «Ίλιον», όπου θα εμφανιστώ με τον Βασίλη Σκουλά».
Πώς ορίζεις τους καταξιωμένους χώρους;
«Είναι όνειρο κάθε συνθέτη να παίξει τη μουσική του σε χώρους με καλή ακουστική και καλό κοινό, όπως είναι το Μέγαρο. Δεν υποτιμώ τους χώρους, που με ανέδειξαν, που είναι το «Χάραμα» της Πάτρας ή λαϊκά μαγαζιά, που ο κόσμος πίνει και τρώει. Δεν είμαι από τους καλλιτέχνες, που, όταν παίζω, δε θέλω να τρώει ο κόσμος από κάτω».
Βρίσκεσαι στον χώρο 35 χρόνια και δουλεύεις συνέχεια...
«Είμαι ενεργός 35 χρόνια, κάθε σεζόν, με φουλ δουλειά σε μαγαζιά. Δεν έχω σταματήσει να δουλεύω. Φέτος μόνο δεν έχω πάει, ενώ είχα προτάσεις σε πιο μικρά μαγαζιά, μουσικές σκηνές, με φαγητό, είπα ότι δε θα το κάνω, γιατί με αυτή τη συναυλία στο Μέγαρο και τη μουσική σκηνή είπα να δοκιμάσω και σε άλλους χώρους. Θα μου λείψει το λαϊκό γλέντι και οικονομικά».
ΠΗΓΗ: Λοιπόν