Ποια αποκαλύπτει: «Κάποια στιγμή είχα σκεφτεί να κάνω μία "σχολή καψούρας"»;
Γνωστή Ελληνίδα δημοσιογράφος λέει την άποψή της για τη συνύπαρξη των δύο φύλων και τονίζει πως μόνο μονογαμικά όντα δεν είμαστε...
Ο λόγος για την Τζούλη Αγοράκη η οποία εκφράζει τις απόψεις της με το δικό της μοναδικό στυλ και χιούμορ...
Όπως σε ακούω τώρα, θα σου πήγαινε να κάνεις ένα ελληνικό Sex & the City στην τηλεόραση ή μια εκπομπή που θα αναλύει ερωτικές ιστορίες.
Θα ήθελα πολύ να είμαι κάτι σαν τη Louise Hay της Ελλάδας. Κάποια στιγμή είχα σκεφτεί να κάνω μία «σχολή καψούρας» και να έρχονται γυναίκες να τις βοηθάω να ξεπεράσουν έναν χωρισμό. Οι γυναίκες κάνουμε πάντα τα λάθος πράγματα.
Πες μου ένα βασικό λάθος.
Πριν ακόμη γνωρίσουν τον άλλο, ταϊζουν την ταινία που αυτές θέλουν. Η Μαλβίνα έλεγε: «Την επόμενη φορά, πριν ερωτευτείς, γνώρισε καλύτερα το προσφιλές πρόσωπο». Και οι άντρες, βέβαια, το κάνουν αυτό. Απόδειξη ότι κάποτε ήμουν με ένα αγόρι που κάθε πρωί μου έστελνε: «Ξανθό μου αγγελούδι, καλημέρα. Χτύπα τις φτερούγες σου να γεμίσει ομορφιά ο κόσμος». Τον πιάνω μια μέρα και του λέω: «Darling, δεν τα μπορώ καθόλου όλα αυτά τα τύπου ποιητικά». Έδειξε να καταλαβαίνει. Την επόμενη μέρα μου γράφει: «Ξανθό μου αγγελούδι, καλημέρα. Χτύπα τις φτερούγες σου...». Γιατί; Γιατί άρεσε σ' αυτόν να τα γράφει αυτά. Ο έρωτας είναι αυτοαναφορικός.
Ένας κανόνας που ισχύει πάντα στον έρωτα;
Ότι δεν έχει happy end και αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να μας διδάσκουν από το σχολείο ακόμη. Υπάρχει ένα τρομερό βιβλίο του Alain De Botton. Λέγεται Το Χρονικό τον Έρωτα. Εξηγεί όμορφα και απλά τον άθλο της συνύπαρξης. Εδώ δεν κάνει η κοιλιά με τα έντερά της, θα κάνουν μαζί δύο άνθρωποι;
Αρα είναι μύθος ότι είμαστε μονογαμικά όντα;
Μεγάλος μύθος. Ο χριστιανισμός έφερε τη μονογαμία και οι κοινωνίες γενικά, για να μπορούμε να συνυπάρχουμε αρμονικά. Πλέον οι κοινωνίες πάνε προς το μοντέλο Σιμόν Ντε Μποβουάρ και Σαρτρ. Είναι βέβαια λίγο δύσκολο να κάθεσαι με τον άλλο στον καναπέ και να του λες: «Αγάπη μου, κοιμήθηκα με κάποιον άλλον χτες». Μια ιταλική παροιμία, βέβαια, λέει: «Κάτω από τον αφαλό δεν υπάρχει μήτε νόμος μήτε τιμή». Η σάρκα πάντα θα ζητά το διαφορετικό.
Πηγή: Down Town