Σόφη Ζαννίνου: «Ήμουν μαμά της πειθαρχίας»
Η Σόφη Ζαννίνου μιλά για το μεγάλωμα της κόρης της Φιόνας και τον τρόπο που τη γαλούχησε από μικρή.
Η δημοφιλής ηθοποιός αναφέρεται και στις προσλαμβάνουσες που έλαβε εκείνη από τη δική της οικογένεια και αποκάλυψε ότι η ανεμελιά δεν διέκρινε τα παιδικά της χρόνια.
Από τα γεννοφάσκια σου καλλιτέχνης. Μεγάλωσες μέσα στα θέατρα και τα κινηματογραφικά πλατό. Τι θυμάσαι από τα «Ιερά Τέρατα» του θεάτρου που γνώρισες από μωρό;
Αυτή είναι η «προίκα» μου. Το ότι έπαιξα μαζί με τον Αυλωνίτη, τον Χατζηχρήστο, τη Βασιλειάδου, τον Ρίζο, τον Σταυρίδη... με όλα αυτά τα «Ιερά Τέρατα» είναι πραγματικά η «προίκα» μου. Διότι μαθήτευσα εγώ δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν και δάσκαλοι μου στη σχολή μουσικού θεάτρου που πήγαινα. Το πρωί ήταν οι καθηγητές μου και το βράδυ έπαιζα μαζί τους.
Σου έλειψε η ανεμελιά και το παιχνίδι ως παιδί;
Ναι πολύ! Δούλευα, δούλευα, δούλευα συνέχεια από πολύ μικρή και είχα ευθύνες. Ήμουν υπεύθυνη από μικρή. Δηλαδή, έπρεπε να πάω στην πρόβα, στην παράσταση, να είμαι στην ώρα μου, καθαρή, ντυμένη, χτενισμένη, βαμμένη. Έκανα, δηλαδή, το πρόγραμμα που θα έκανε ένας ενήλικας και εγώ ήμουν πέντε -έξι χρονών. Στο «Τύφλα να έχει ο Μάρλον Μπράντο» με τον Βέγγο σκέψου πήγαινα ακόμα δημοτικό!
Υπήρξες αυστηρή μαμά; Ήθελες και η Φιόνα να είναι πάντα τυπική και οργανωμένη -όπως εσύ από τότε που ήσουν παιδί;
Ήμουν μαμά της πειθαρχίας. Ήθελα πάντα να είναι συνεπής στις εργασίες της, στο ωράριο της, να μην αργεί. Αυτό που έμαθα και εγώ από τον πατέρα μου ήταν η πειθαρχία. Πήγαινε στο σχολείο της, στη σχολή Βακαλόγια να κάνει σχέδιο και ζωγραφική και κάποια στιγμή έπρεπε να επιλέξει αν θα ακολουθήσει το τραγούδι ή την ζωγραφική. Η Φιόνα πάντα ήταν και είναι συνεπής στις δουλειές και στις δραστηριότητες της.
Πώς είναι η συγκατοίκηση με τρεις γενιές γυναικών; Γιαγιά, μαμά, κόρη...
Μια χαρά. Η μια δεν ενοχλεί την άλλη γιατί έχει το δικό της «κονάκι». Εννοείται βρε παιδί μου πως κάποιες διαφωνίες θα υπάρξουν π.χ. για το τι θα μαγειρέψουμε, αλλά αν κάποια θέλει να ακούσει μουσική, να ξεκουραστεί, να δει τηλεόραση, δεν ενοχλεί την άλλη. Για παράδειγμα, η Φιόνα που είναι καθηγήτρια μουσικής και ορθοφωνίας δεν ενοχλεί κανέναν όταν έρχονται οι μαθητές ή οι τραγουδιστές που τους κάνει μαθήματα γιατί το δωμάτιο της, το στούντιο και το μπάνιο της είναι σε άλλη πτέρυγα του σπιτιού.
Πηγή: Grande