Γιώργος Αμούτζας: «Έχω χάσει ρόλο μόνο από την ανάγνωση λόγω της δυσλεξίας μου»
Showbiz

Γιώργος Αμούτζας: «Έχω χάσει ρόλο μόνο από την ανάγνωση λόγω της δυσλεξίας μου»

Ο Γιώργος Αμούτζας έχει αφήσει πολύ θετικές εντυπώσεις με το υποκριτικό του ταλέντο καθώς φέτος πρωταγωνιστεί στη σειρά Σασμός. 

Ο νεαρός ηθοποιός σε συνέντευξή του μίλησε για τον ρόλο του, για το πώς προέκυψε η πρόταση, αλλά και για το αν η υποκριτική ήταν μονόδρομος καθώς ο πατέρας του είναι ο Σταύρος Αμούτζας Δελλής, ο οποίος μαζί με τον Βασίλη Διαμαντόπουλο έχει ιδρύσει τη δραματική σχολή Ίασμος.

Στον Σασμό υποδύεσαι τον Νικηφόρο, ένα αγόρι 18 χρόνων που δολοφόνησαν τον πατέρα του λίγες εβδομάδες πριν ξεκινήσει έναν νέο κύκλο στη ζωή του ως φοιτητής, θα μάθει ότι ο Μαθιός σκότωσε τον μπαμπά του;

Αυτό δεν μπορώ να σ' το πω γιατί δεν το γνωρίζω. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η σειρά βασίζεται στο βιβλίο (σ.σ. του συγγραφέα Σπύρου Πετρουλάκη). Από εκεί και πέρα, κάνουμε μια καθημερινή σειρά που μας αναγκάζει κάποια πράγματα να τα καθυστερήσουμε ή να τα διαφοροποιήσουμε λιγάκι. Εγώ αυτό το οποίο φαντάζομαι είναι αυτό που έχω διαβάσει στο βιβλίο. Δεν έχω πιάσει στα χέρια μου όμως κάποιο σενάριο που να έχει φτάσει τόσο μακριά.

Πώς προέκυψε η πρόταση για τον Σασμό;

Εκείνη την περίοδο ήμουν σε γυρίσματα εκτός Αθήνας με τον κύριο Μανουσάκη για τον Βορδιάνο στα Σπόρκα. Λίγο πριν φύγω είχα την ακρόαση για τον Σασμό. Μου έστειλαν το κείμενο, το προετοίμασα και πήγα. Εκεί συνάντησα τη Σάντυ Χατζηιωάννου (σ.σ. υποδύεται την Τζένη, τη σύντροφο του Νικηφόρου) και κάναμε μαζί μα σκηνή για να δοκιμαστώ για τον ρόλο. Η ακρόαση πήγε πολύ καλά και ήταν από τις λίγες φορές που το κατάλαβα.

Γιατί το λες αυτό;

Η ακρόαση είναι μεγάλη υπόθεση. Είναι κάτι δύσκολο, και στην Ελλάδα δεν το διδασκόμαστε στη δραματική σχολή. Μπορώ να σου πω ότι είναι το αδύνατο σημείο μου. Κι αυτό γιατί έχω δυσλεξία και οι περισσότερες ακροάσεις είναι βασισμένες σε άγνωστο κείμενο, γεγονός που με δυσκολεύει πάρα πολύ. Κατά 99% έχω χάσει τον ρόλο μόνο από την ανάγνωση μου και επειδή δυσκολεύομαι να καταλάβω τι διαβάζω. Αν έχω μελετήσει το κείμενο, όπως έγινε στον Σασμό, είμαι εντάξει. Αισθάνθηκα ότι κατάφερα να δώσω στον κύριο Κωστόπουλο (σ.σ. τον σκηνοθέτη της σειράς) αυτό το κάτι που να τον κάνει να θέλει να με ανακαλύψει και να πιστέψει σε εμένα. Μετά την ακρόαση έφυγα για τα γυρίσματα του Βορδιάνου και λίγες μέρες αργότερα με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν: «Γιώργο, είμαστε από την παραγωγή του Σασμού και πρέπει να υπογράψουμε αν είναι δυνατόν χθες γιατί ξεκινάς γυρίσματα».

Πατέρας σου είναι ο Σταύρος Αμούτζας Δελλής, ο οποίος μαζί με τον Βασίλη Διαμαντόπουλο έχει ιδρύσει τη δραματική σχολή Ίασμος. Ήταν μονόδρομος η ενασχόληση σου με την υποκριτική;

Σωστά. Μεγάλωσα έχοντας αναμνήσεις από παρέες καλλιτεχνών. Συναντήσεις,
κοινές διακοπές, τραπέζια για φαγητό στο πατρικό μου με ανθρώπους της Τέχνης. Γενικότερα οι άνθρωποι που συναναστρέφονταν οι γονείς μου, κυρίως ο πατέρας μου, ήταν ηθοποιοί.

Πώς αντέδρασε ο πατέρας σου όταν του είπες ότι θέλεις να γίνεις ηθοποιός;

Προβληματίστηκε υπερβολικά. Κυρίως επειδή είναι ο ίδιος τόσο πολλά χρόνια
σε αυτό τον χώρο και γνώριζε ότι στην αρχή τουλάχιστον -μέχρι να αποδείξω την αξία μου- θα ήταν δύσκολα τα πράγματα για εμένα, θα υπήρχε αυτή η ρετσινιά «Ο γιος του Δελλή που έχει τον Ίασμο», που από μόνη της θα με έφερνε σε δύσκολη θέση αρκετές φορές. Μαζί με αυτό όμως υπήρξε και κάτι ακόμα. Αυτή η βαρετή καραμέλα «Χαίρω πολύ κι εγώ αν είχα αυτόν πατέρα, θα ήμουν πρωταγωνιστής». Η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Το να είναι ο πατέρας σου ιδιοκτήτης σε μια από τις μεγαλύτερες δραματικές σχολές στην Ελλάδα είναι ευχή και κατάρα.

Εσύ πώς το βίωσες;

Αυτή την καραμέλα στην αρχή την άκουγα συνέχεια. Δηλαδή όποιος δεν έπαιρνε τον ρόλο και τον έπαιρνα εγώ, αυτομάτως έλεγε: "Εντάξει, από κονέ». Όποιος έβλεπε ότι κάτι κάνω, σκεφτόταν: "Τον βάζει ο πατέρας του». Αυτό συνέβαινε από ηθοποιούς που έκαναν κι εκείνοι το ξεκίνημα τους. Από τον κόσμο που δεν έχει σχέση με τον χώρο δεν έχω ακούσει κάτι ανάλογο. Μπορώ να σου πω ότι οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν κιόλας, γιατί ο πατέρας μου είναι γνωστός με το καλλιτεχνικό του επίθετο, ενώ εγώ έχω κρατήσει το κανονικό μου. Επίσης, όταν συστήνομαι, δεν αναφέρω ότι είμαι ο γιος του. Δεν έψαξα ποτέ την εύκολη λύση και είμαι υπερήφανος για αυτό. Και ο πατέρας μου από την πλευρά του δεν μου έδωσε τίποτα στο πιάτο. Μέχρι σήμερα παραμένει ο πιο αυστηρός κριτής μου.

Ο πατέρας σου σου είχε μιλήσει για κακοποιητικές συμπεριφορές στον χώρο της Τέχνης προτού προκύψει το κίνημα του #ΜeΤοο;

Είχα ακούσει ιστορίες. Με είχε συμβουλέψει και μου είχε μιλήσει για συγκεκριμένους ανθρώπους. Αυτό που συνέβη έγινε για καλό και πιστεύω ότι όλοι βγήκαμε πιο δυνατοί. Πλέον βρισκόμαστε στην επόμενη μέρα, η οποία παραμένει ακόμα γκρίζα ζώνη. Μπαίνοντας στον Σασμό θα σου πω ότι γνώρισα την απολύτως αντίθετη πλευρά από όλα αυτά που έβγαιναν στη φόρα στο πλαίσιο του #ΜeΤοο. Εκεί βρήκα την καλή πλευρά του νομίσματος. Γνώρισα ανθρώπους με πραγματική αγάπη για τη νέα γενιά και με πάθος για το κοινό καλό.

Πηγή:ΟΚ

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Αμούτζας: Ο ρόλος του Νικηφόρου στο Σασμό, η ηλικία και ο επώνυμος νονός του!

Γιώργος Αμούτζας- Έλενα Πιερίδου: Νέος έρωτας στη showbiz

Γιώργος Αμούτζας: Έχω χάσει τον αδελφικό μου φίλο σε τροχαίο, έφυγε από τη ζωή μπροστά στα μάτια μου

©2010-2025 Gossip-tv.gr - All rights reserved