Ελένη Πετρουλάκη: Χάστε τα κιλά των γιορτών με μια δίαιτα εξπρές
Αναμφίβολα, η Ελένη Πετρουλάκη έχει συνδέσει το όνομα της με το ευ ζην, την καλή διατροφή και τη γυμναστική.
Η ίδια όχι μόνο δεν κρύβει τα μυστικά που ακολουθεί πιστά και της έχουν χαρίσει αυτό το καλλίγραμμο κορμί, αλλά δεν διστάζει να τα μοιράζεται δημόσια.
Ειδικά την περίοδο αυτή που , οι περισσότερες γυναίκες αγωνίζονται για να χάσουν τα κιλά των γιορτών. Η αλήθεια είναι πως κάτι τα οικογενειακά τραπέζια, κάτι η χαλάρωση στο πρόγραμμα της γυμναστικής σας, συνέβαλαν στο να δούμε τον δείκτη της ζυγαριάς να... ανεβαίνει. «Το μυστικό για να πετύχεις τους στόχους σου και να αναδείξεις τον καλύτερο εαυτό σου βρίσκεται στο πάθος και τη θέληση. Από τον ζήλο, το πάθος και τη θέληση γίνεται η αρχή για τη βελτίωση και την εξέλιξη. Αν το επιθυμείς πολύ, το προσπαθείς και μάλιστα το προσπαθείς αρκετά με επιμονή κι υπομονή, τότε σίγουρα θα επιτύχεις τον στόχο σου και θα δεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου», λέει στο «Eleni’s Blog» στο site της elenipetroulaki.com.
«Μετά τις γιορτές ακολουθώ διατροφή για αποτοξίνωση του οργανισμού», τονίζει, λέγοντας πως εκείνη και η ομάδα του Fitlab by Eleni Petroulaki είναι εκεί για να στηρίξουν τον οποιοδήποτε θέλει να απολαύσει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του σε ότι έχει να κάνει με την ισορροπημένη διατροφή, την άσκηση και την ευεξία. «Ο κόσμος, στο μεγαλύτερο ποσοστό του θεωρεί πως το να κάνω μία διατροφή σημαίνει στερούμαι. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο πια, αφού έχουμε περάσει σε μία νέα εποχή. Λειτουργούμε πλέον με νέα δεδομένα και το 2021 πρέπει να αλλάξει αυτή η νοοτροπία. Η διατροφή και η άσκηση δε θέλουν κόπο, αλλά τρόπο και σωστή κατεύθυνση», εξομολογείται. Ενώ, προτείνει την παρακάτω δίαιτα των επτά ημερών για αποτοξίνωση και απώλεια βάρους.
Δευτέρα
Πρωινό: Ένα τοστ. Δεκατιανό: Μπάρα δημητριακών. Μεσημεριανό: Μπιφτέκι και δύο ψητές πατάτες. Απογευματινό σνακ: Μία χούφτα ξηροί καρποί. Δείπνο: 6 ασπράδια αβγών, καστανό ρύζι και ψιλοκομμένα βραστά λαχανικά.
Τρίτη
Πρωινό: Ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι με δύο φρυγανιές και μέλι. Δεκατιανό: Τοστ-γαλοπούλα-τυρί. Μεσημεριανό: Μία μερίδα ψητό ψάρι με χόρτα. Απογευματινό σνακ: Μία φέτα γαλοπούλα και τυρί τύπου cottage. Δείπνο: Ψητές γαρίδες και ψητά λαχανικά.
Τετάρτη
Πρωινό: Αμυγδαλόγαλα και δημητριακά ολικής άλεσης. Δεκατιανό: Μία χούφτα ξηροί καρποί. Μεσημεριανό: Ένα μοσχάρι φιλέτο και σαλάτα. Απογευματινό σνακ: Μία φέτα γαλοπούλα και τυρί τύπου cottage. Δείπνο: Ψητές γαρίδες και ψητά λαχανικά.
Πέμπτη
Πρωινό: Ένα ποτήρι χυμό και δύο ριζογκοφρέτες. Δεκατιανό: Ένα τοστ με γαλοπούλα και τυρί. Μεσημεριανό: Ένα φιλέτο κοτόπουλο με καστανό ρύζι. Απογευματινό σνακ: Μία σοκολάτα μαύρη. Δείπνο: Ψητά λαχανικά με ανθότυρο ή cottage αι δύο πατάτες ψητές.
Παρασκευή
Πρωινό: Κριτσίνια πολύσπορα και άπαχο τυρί. Δεκατιανό: Τέσσερα αβγά, τυρί και ψωμί ολικής άλεσης. Μεσημεριανό: Μακαρόνια με κιμά. Απογευματινό σνακ: Ηλιόσποροι και 5-10 καρύδια. Δείπνο: Ομελέτα με ασπράδια αβγού και σαλάτα.
Σάββατο
Πρωινό: Ένα ποτήρι χυμό, βρώμη και μέλι. Δεκατιανό: Ένα τοστ γαλοπούλα-τυρί. Μεσημεριανό: Πατάτα ψητή και φιλέτο μοσχαρίσιο. Απογευματινό σνακ: Μία χούφτα καρύδια. Δείπνο: Ομελέτα με ασπράδια αβγού και σαλάτα.
Κυριακή
Πρωινό: Ομελέτα με ασπράδια αβγού και ψωμί. Δεκατιανό: Ένατοστ γαλοπούλα-τυρί Μεσημεριανό: Πίτσα Μαργαρίτα. Απογευματινό σνακ: Μία μαύρη σοκολάτα. Δείπνο: Φιλέτο κοτόπουλο με σαλάτα.
Extra tip από την Ελένη Πετρουλάκη: «Το να καταναλώνετε κανονικά τα γεύματα είναι σημαντικό για να κρατήσετε το μεταβολισμό σας σε λειτουργία. Ίσως είναι ακόμα καλύτερα να μοιράσετε το γεύμα σας σε μικρότερες μερίδες και να τρώτε πιο συχνά κατά τη διάρκεια της μέρας. Προσπαθήστε να τρώτε κάθε δυο με τρεις ώρες για να διατηρήσετε την ενέργειά σας και να αποφύγετε την πείνα».
Πηγή:Eγώ
Διαβάστε επίσης:
Μενεγάκη – Πετρουλάκη: Το άγνωστο περιστατικό που μας «άφησε άφωνους»! Η αποκάλυψη on air!
Πασίγνωστη Ελληνίδα αφέθηκε στα χέρια της Πετρουλάκη και απέκτησε κορμάρα!
Ελένη Πετρουλάκη: «Αντιμετωπίζω το αυτοάνοσο που έχω και με τη γυμναστική»