Ελιάνα Χρυσικοπούλου: «Ο σύζυγός μου δεν "με βοηθάει", μοιραζόμαστε τα πάντα από κοινού»
Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου μίλησε για τις κόρες της και για τα όνειρα που κάνει για εκείνες.
Η δημοσιογράφος αναφέρθηκε επίσης στον σύζυγό της, με τον οποίο είναι μαζί πάνω από 14 χρόνια.
Έχεις δύο παιδιά, την 7χρονη Ισαβέλλα και τη Βικτώρια στα 5. Ποια είναι τα όνειρα που κάνεις για τις κόρες σου;
Θέλω, όπως κάθε γονιός, να είναι ευτυχισμένες. Το μόνο που εύχομαι είναι η ευτυχία τους ποτέ να μην επιβαρύνει κάποιον άλλο.
Ποια λάθη έκανες εσύ και τώρα συμβουλεύεις τα παιδιά σου να μην τα κάνουν;
Συνέχεια επισημαίνω στα παιδιά μου να μην κρίνουν και να προσπαθούν να καταλαβαίνουν τον κάθε άνθρωπο όταν σφάλλει. Ήταν κάτι που δεν το έκανα και ακόμα παλεύω να βελτιωθώ. Μικρότερη ήμουν πολύ αυστηρή – και με τον εαυτό μου και τους γύρω μου.
Αυτό δεν βοηθάει κανέναν, αντιθέτως μας εγκλωβίζει όλους. Προσπαθώ να τους μάθω ότι υπάρχει χώρος για να συνυπάρχουμε όλοι και ότι κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στις επιλογές του, τα σωστά του και τα λάθη του. Να μην είναι αυστηρές, να καταλαβαίνουν, να συγχωρούν, να συναισθάνονται.
Με τον σύζυγό σου Νικόλα Φαράκλα είστε μαζί πάνω από 14 χρόνια. Εκτός του ότι είναι γραφίστας, δεν ξέρουμε κάτι άλλο για εκείνον.
Όντως είναι γραφίστας, και μάλιστα εξαιρετικός στη δουλειά του. Γνωριστήκαμε το 2008, όταν εργαζόμασταν στην ίδια εκδοτική εταιρεία – ήταν από αυτές που εξαφανίστηκαν με την ύφεση.
Παντρευτήκαμε το 2013 και λίγο καιρό αργότερα ήρθαν και οι κόρες μας. Είναι ένας άνθρωπος που έχω μοιραστεί πολλά χρόνια από την ενήλικη ζωή μου. Είναι ένας απίστευτα καλός πατέρας και αισθάνομαι τυχερή για αυτό.
Διότι όσο και να σε γοητεύει κάποιος με την προσωπικότητά του στην αρχή της σχέσης ή όσο σίγουρος κι αν είσαι για τον χαρακτήρα του όταν παντρεύεστε, δεν μπορείς ποτέ να έχεις βεβαιότητα ότι θα γίνει καλός γονιός. Εν προκειμένω, δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερο πατέρα για τις κόρες μου.
Είναι από τους μπαμπάδες που βοηθούν στο σπίτι και το μεγάλωμα των παιδιών;
Με ενοχλεί η λέξη «βοηθάω» γιατί δουλεύουμε και οι δύο πολλές ώρες, είμαστε καλοί στη δουλειά μας, θέλουμε εξίσου να είμαστε παρόντες στη ζωή των παιδιών μας. Είναι καιρός να αλλάξει κοινωνικά αυτή η φράση. Όχι, δεν «με βοηθάει», μοιραζόμαστε τα πάντα από κοινού.
Πηγή:ΟΚ