Mαριλένα Γεραντώνη: «Ανταγωνισμός και τηλεόραση είναι αλληλένδετες έννοιες»
Showbiz

Mαριλένα Γεραντώνη: «Ανταγωνισμός και τηλεόραση είναι αλληλένδετες έννοιες»

Η Μαριλένα Γεραντώνη παρουσιάζει τα μεσημεριανά δελτία ειδήσεων του Mega.

Είναι πάντα σε ετοιμότητα, με γρήγορα αντανακλαστικά και συγκέντρωση, μπροστά σε οποιαδήποτε ανατροπή. Για εκείνη, άλλωστε, η δημοσιογραφία είναι ένας διαρκής αγώνας.

Ένας φίλος σας ήταν η αφορμή να ασχοληθείτε με τη δημοσιογραφία. Τι θα λέγατε τώρα σε αυτόν τον άνθρωπο;

Θα του έλεγα ένα μεγάλο «ευχαριστώ» που μου επιβεβαίωσε το ένστικτό μου να ακολουθήσω αυτό τον δρόμο και που μου έδωσε την ώθηση για κάτι που ήδη είχα μέσα μου. Υπάρχουν στιγμές στη ζωή σου που θέλεις μια επιβεβαίωση, ένα σπρώξιμο, έναν κατευνασμό των φόβων σου και με έναν μαγικό τρόπο έρχονται πάντα αυτά τα σημάδια ή οι άνθρωποι που σου λένε «προχώρα!».

Ενα μεσημεριανό δελτίο έχει διαφορετικές απαιτήσεις σε σχέση με ένα βραδινό;

Οι ειδήσεις δεν σταματούν ποτέ και γι' αυτό υπάρχει και ο διαχωρισμός στις ζώνες ενημέρωσης. Θεωρώ ότι κάθε δελτίο, είτε μεσημεριανό είτε βραδινό, έχει τις ίδιες απαιτήσεις: πλήρη προετοιμασία, γρήγορα αντανακλαστικά, ταχύτητα και απόλυτη συγκέντρωση, διότι το πλάνο μπορεί να ανατραπεί ανά πάσα στιγμή, πολλές φορές και κατά τη διάρκεια του δελτίου.

Η θεματολογία η ίδια. Η μόνη αντικειμενική διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι στο βραδινό δελτίο υπάρχει η δυνατότητα της εμβάθυνσης των θεμάτων, σε αντίθεση με το μεσημεριανό, που είναι πιο δυναμικό και γρήγορο, καθώς εκείνη την ώρα «τρέχουν» περισσότερα γεγονότα.

Υπήρξε κάποιο θέμα που σας έφερε αμηχανία στον αέρα;

Ολες οι δουλειές, είτε είσαι γιατρός, είτε σκηνοθέτης είτε καθηγητής έχουν αμήχανες στιγμές. Δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη αμήχανη στιγμή, όμως υπάρχουν αρκετές φορές κυρίως σε ροή έκτακτων γεγονότων, που μια σύνδεση μπορεί να μην είναι σωστή ή να υπάρχει τεχνικό πρόβλημα.

Προφανώς σε αυτή την περίπτωση υπάρχει αμηχανία όταν ο συνομιλητής δεν ακούει και εμείς θέλουμε να επικοινωνήσουμε την είδηση σωστά, με ακρίβεια, γρήγορα.

Ο ανταγωνισμός παίζει ρόλο στη διαμόρφωση της ατζέντας;

Ανταγωνισμός και τηλεόραση είναι έννοιες αλληλένδετες. Ολοι κοιτάζουμε τα νούμερα, κάτι που είναι άλλωστε είναι κοινός τόπος για όλη την αγορά. Είμαστε χαρούμενοι που φέτος τα δελτία ειδήσεων στο Mega έχουν κερδίσει το στοίχημα της εμπιστοσύνης των τηλεθεατών, αλλά, την ίδια ώρα, αυτός ο ανταγωνισμός λειτουργεί ως πυξίδα να θέτουμε τον πήχυ ακόμα πιο ψηλά.

Ξεκινήσατε στη δημόσια τηλεόραση, όμως έχετε πει ότι το Mega λειτούργησε ως «δεύτερο πανεπιστήμιο». Γιατί;

Είχα την τύχη να δουλέψω στο παλιό Mega που για πολλές δεκαετίες μεσουρανούσε και άπαντες, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, πολίτες, επέλεγαν για την ενημέρωσή τούς το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του μεγάλου καναλιού.

Εμαθα δίπλα στους καλύτερους να διακρίνω την είδηση, να ψάχνω την πληροφορία που θα δώσει αυτό το διαφορετικό από τα υπό λοιπά ρεπορτάζ να αξιολογώ το σημαντικό να διασταυρώνω πάντα ό,τι γράφω από όσες περισσότερες πηγές είναι δυνατόν, να «γράφω» τηλεοπτικά και πολλά άλλα.

Δουλεύαμε σκληρά, οι αρχισυντάκτες εξαντλούσαν τα περιθώρια της αυστηρότητας σε ότι αφορά την ποιότητα της δουλειάς και δεν γίνονταν εκπτώσεις. Ολο αυτό ήταν εξαιρετικά απαιτητικό, όμως μου έδωσε τα εφόδια ώστε να μπορώ να σταθώ σε οποιοδήποτε επαγγελματικό περιβάλλον.

Πηγή:Real

©2010-2025 Gossip-tv.gr - All rights reserved