Αναστάσης Κολοβός: «Στην Ελλάδα δεν υπάρχει η λέξη σελέμπριτι»
Ο Αναστάσης Κολοβός το φετινό καλοκαίρι υποδύεται ξανά τον Γιάννη στη μεταφορά της ταινίας «Τσίου» του Μάκη Παπαδημητράτου στο θεατρικό σανίδι.
Ο ηθοποιός αναφέρεται στη θρυλική επανένωση των πρωταγωνιστών, αποκαλύπτοντας τους λόγους για τους οπαίους η εν λόγω κινηματογραφική δουλειά θεωρείται μία από τις καλύτερες της γενιάς της, ενώ παράλληλα μας μιλάει για τις δυσκολίες που υπάρχουν στον χώρο της υποκριτικής τέχνης.
- Τηλεοπτικά, θα σε δούμε του χρόνου;
Τελείωσε πριν από λίγο καιρό η σειρά «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» στην οποία συμμετείχα. Ακόμα δεν έχω κλείσει κάτι που μπορώ να ανακοινώσω για την επόμενη σεζόν. Την τηλεόραση την έχω χορτάσει, καθώς βρίσκομαι σε αυτή τα τελευταία επτά συναπτά έτη. Σίγουρα η επιβίωση είναι σημαντική, αλλά ήξερα να κάνω τα κουμάντα μου. Οπότε μπορώ να πω με ειλικρίνεια πως, αν μείνω εκτός για μία χρονιά, δεν θα μου λείψει η τηλεόραση.
- Τι θα συμβούλευες τα νέα παιδιά που θέλουν να γίνουν ηθοποιοί;
Δεν μου αρέσουν οι συμβουλές, ούτε να δίνω ούτε να παίρνω, απλά θέλω να μην παραμυθιάζεται η νέα γενιά από το σημερινό λαϊφστάιλ. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει η λέξη σελέμπριτι. Όταν τα 2/3 των καλλιτεχνών ανοίγουν τον λογαριασμό του ρεύματος με τρεμάμενο χέρι, είναι αστείο να αναφερόμαστε σε αυτή τη λέξη.
Ποιον κοροϊδεύουμε; Αυτά βλέπουν και τα νέα παιδιά και πάνε κατά εκατοντάδες να γίνουν ηθοποιοί και τραγουδιστές. Υπάρχει φτώχεια και μεγάλη ανεργία στον χώρο μας, και κανένας δεν το λέει.
- Σε έχουμε αγαπήσει μέσω κωμικών ρόλων. Είσαι γεννημένος για την κωμωδία ή σε ενδιαφέρει και το δράμα;
Αυτή την ερώτηση τη σκέφτομαι τα τελευταία χρόνια! Η σύντροφός μου μού λέει ότι θα ήμουν καλύτερος στο δράμα. Με πήγαν οι συνθήκες στην κωμωδία και τα χρόνια πέρασαν. Ίσως οι διευθυντές κάστινγκ να έχουν κάποιες εμμονές και να σου βάζουν «ταμπέλα». Φέτος, ας πούμε, που ήταν οι περισσότερες σειρές δραματικές, δεν χτύπησε πολύ το τηλέφωνο. (Γελάει.) Τι να κάνουμε; Στον δρόμο ακόμα με φωνάζουν «Ζούβα» (σ.σ.: ο ήρωας που υποδυόταν στη σειρά «Έλα στη θέση μου») και θα με λένε έτσι μέχρι να πεθάνω, Όπως τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση μια ζωή στον δρόμο τον φωνάζουν «Φατσέα» και τον Αντώνη Καφετζόπουλο «Ακάλυπτο». (Γελάει.)
- Τελικά, ισχύει ότι η κωμωδία είναι το δυσκολότερο είδος;
Ναι, πιστεύω ότι είναι πιο εύκολο το δράμα, γιατί η κωμωδία έχει έναν ρυθμό. Πρέπει να βρεις το κατάλληλο δευτερόλεπτο ή το κλάσμα δευτερολέπτου για να πεις την ατάκα, γιατί αλλιώς χάθηκε το αστείο. Δεν είναι τυχαίο που λένε ότι είναι πολύ πιο δύσκολο είδος. Ο κόσμος έρχεται για να γελάσει, στο δράμα δεν έχει κανείς την απαίτηση να τον κάνεις να κλάψει. Στην κωμωδία, αν δεν ακούσεις γέλιο, πρέπει να ανοίξει η γη να σε καταπιεί, γιατί κάτι δεν γίνεται καλά, είπε ο Αναστάσης Κολοβός στο my tv.