Χειλάκης για Μαξίμου: «Είναι ευτυχία να μην αντιμετωπίζει κανείς μόνος τα προβλήματά του»
NDP Photo Agency
Showbiz

Χειλάκης για Μαξίμου: «Είναι ευτυχία να μην αντιμετωπίζει κανείς μόνος τα προβλήματά του»

Η Αθηνά Μαξίμου και ο Αιμίλιος Χειλάκης συνεργάζονται για μία ακόμη φορά στο θεατρικό σανίδι και συγκεκριμένα στην κωμωδία Κατά φανατασίαν ασθενής του Μολιέρου.

Η Αθηνά Μαξίμου και ο Αιμίλιος Χειλάκης μίλησαν για τη συνύπαρξη τους στη σκηνή αλλά και για τον αμοιβαίο σεβασμό και αγάπη τους.

maximou-xeilakis.jpg

Κατά πόσο ένα συζυγικό ζευγάρι, που έχει έναν ίδιο προσανατολισμό σε μια οποιαδήποτε μορφή τέχνης, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, Τη θεατρική, μπορεί να εξελιχθεί και να υπάρξει και ζευγάρι καλλιτεχνικό;

Αθηνά Μαξίμου: Όταν δύο άνθρωποι συναντιούνται και αυτό που «επικοινωνείται» ανάμεσά τους είναι κάτι πιο βαθύ, πιο ριζικό, πιο «πυρηνικό», θα έλεγα, τότε μπορεί να έχουμε ως αποτέλεσμα μια συνύπαρξη όχι μόνο στη ζωή αλλά και στην τέχνη. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορεί να λογαριαστεί ως πανάκεια ότι δύο άνθρωποι που είναι μαζί στη ζωή μπορεί να είναι μαζί και στην τέχνη. Χρειάζονται πολύ συγκεκριμένες συνθήκες προκειμένου να επιτευχθεί κάτι ανάλογο ανάμεσά τους, και κυρίως ισχυρή επικοινωνία, σεβασμός, αλλά και ένα είδος θαυμασμού θα πρόσθετα.

Χειλάκης για Δημήτρη Φιλιππίδη: «Θα αποδείξει την σπουδαιότητά του. Έχει θάρρος... χωρίς θράσος»

8423_ATHINA_MAXIMOY_EMILIOS_XILAKIS_2392022.jpg

Κατά πόσο μια αναπόφευκτη καθημερινότητα που αφορά όλα τα ζευγάρια - καλλιτεχνικά ή μη – βοηθάει ώστε να διατηρείται ο θαυμασμός που αναφέρετε;

Α.Μ.: Σίγουρα η καθημερινότητα, η ρουτίνα δηλαδή, δεν βοηθάει. Αλλά όταν αγαπάς τον άλλον άνθρωπο γι' αυτό ακριβώς που είναι και δεν τον αγαπάς γι’ αυτό που θα ήθελες να είναι ή να γίνει, τότε η καθημερινότητα έχει ως αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να γνωριστούν ακόμα περισσότερο, αλλά και να αγαπηθούν ακόμα περισσότερο. Σε τελική ανάλυση όμως δεν υπάρχει ένα είδος τεχνικής ή συνταγής προκειμένου να γίνει αυτό. Το βασικό και κρίσιμο είναι να αγαπάς τον άλλον όπως ακριβώς είναι.

Αιμίλος Χειλάκης.: Με την Αθηνά είμαστε σύντροφοι στη ζωή ό,τι και να σημαίνει ή με όποιον τρόπο και αν το δεις αυτό. Όπως έχουμε υπάρξει σύντροφοι με άλλους σημαντικούς καλλιτέχνες που τους θεωρούμε μέλος της οικογένειάς μας και δεν θα θέλαμε να τους χάσουμε ποτέ, κάτι που δυστυχώς συνέβη με έναν σπουδαίο δημιουργό, ποιητή και μεταφραστή, τον Γιώργο Μπλάνα, που δεν είναι πια ανάμεσά μας. Νιώθουμε πως είμαστε μια συντροφιά ανθρώπων που επικοινωνούν τόσο βαθιά ώστε ακόμα κι αν συμβεί να διαφωνήσουν δεν θα διαλυθούν. Τόσο απλά. Αυτός άλλωστε είναι και ο κοινός άξονάς μας με την Αθηνά. Έχουμε τόσο σεβασμό ο ένας για τον άλλον ώστε η διαφωνία μας μάς βοηθάει να ανακαλύπτουμε κάτι που δεν το είχαμε υποψιαστεί, δεν θα μας οδηγήσει ποτέ στο διαζύγιο. Τόσο σε επίπεδο πολιτικών και κοινωνικών θεμάτων όσο και σε σχέση με θέματα καθημερινότητας και ανθρωπίνων σχέσεων. Με την Αθηνά είμαστε δύο άνθρωποι που συνυπάρχουν κάτω από τον ίδιο επαγγελματικό και καθημερινό, αυτόν του συζυγικού βίου, δεσμό, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα που αναπόφευκτα παρουσιάζονται σε όλους τους ανθρώπους. Και πιστέψτε με, είναι-τόση ευτυχία να μην αντιμετωπίζει κανείς μόνος τα προβλήματα της ζωής, είπαν στο ένθετο της εφημερίδας Τα Νέα.

Διαβάστε επίσης:

Αθηνά Μαξίμου: H συνεργασία με τον Χειλάκη, η καθημερινή τριβή και ο θαυμασμός

Αθηνά Μαξίμου: «Ο σύζυγός μου Αιμίλιος Χειλάκης είναι το βασικό συστατικό της χαράς μου»

Αιμίλιος Χειλάκης: «Έχουμε ένα μικρό σπιτάκι στα Κύθηρα και το λέω “Μέγαρο Μαξίμου”»

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved