Θανάσης Τσαλταμπάσης: «Ο Γιάννης Μπέζος για εμένα έγινε μεγάλος δάσκαλος»
Showbiz

Θανάσης Τσαλταμπάσης: «Ο Γιάννης Μπέζος για εμένα έγινε μεγάλος δάσκαλος»

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης μοιάζει ευτυχής με την επιλογή του να συναντήσει αυτό το καλοκαίρι το έργο του Θερβάντες, τον «Δον Κιχώτη», το βιβλίο που σηματοδοτεί ουσιαστικά τη γέννηση του σύγχρονου μυθιστορήματος.

Συμπράττοντας επί σκηνής με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη που ερμηνεύει τον Δον Κιχώτη, τη Νάντια Κοντογεώργη που ενσαρκώνει τη Δουλτσινέα, την Παρθένα Χοροζίδου που παίζει τη Μαριτόρνα, αλλά και έναν θίασο άξιων ηθοποιών, ήδη έχουν ξεκινήσει μια μεγάλη περιοδεία ανά την Ελλάδα.

Τον ίδιο τον συγκινεί ιδιαίτερα το όραμα που φέρει ο Δον Κιχώτης ως πρόσωπο.

«Νομίζω ότι αυτό το μυθιστόρημα καταδεικνύει ότι οι εποχές δεν αλλάζουν. Και
τότε που γράφτηκε, αλλά και σήμερα, τόσους αιώνες μετά, εκείνον που προσπαθεί να ζέσει το όνειρο, εκείνον που δεν θέλει νάζει συμβατικά, η κοινωνία τον αποκαλεί “τον τρελό του χωριού”. Ο Δον Κιχώτης είναι ένας άνθρωπος ο οποίος, έχοντας διαβάσει πολλά ιπποτικά μυθιστορήματα, αποφασίζει να γίνει ο ίδιος ιππότης. Ακούγεται τρελό, αλλά από την άλλη γιατί να μην έχεις δικαίωμα στο όνειρο; Εμένα με συγκινούν αυτοί οι άνθρωποι. Όπως με συγκινεί και ο δικός μου ο ήρωας, ο Σάντσο Πάντσα, ο οποίος, ενώ βρίσκεται εντελώς στο άλλο άκρο, είναι δηλαδή ένας πολύ ρεαλιστής και πραγματιστής άνθρωπος, στο τέλος παρασύρεται από τον Δον Κιχώτη, γίνεται ο πρώτος μαθητής του και αρχίζει και εκείνος να ζει το όνειρο μέσω αυτού».

Τσαλταμπάσης – Αρβανίτη: Παντρεύονται έξι μήνες μετά τον ερχομό της κόρης τους! Πού θα γίνει ο γάμος

bezos2.jpg

Η χημεία και η φωτογραφία με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη είναι η τέταρτη φορά που συνεργάζεται και ο ίδιος μιλάει για μια εκπληκτική χημεία μεταξύ τους στη σκηνή, η οποία κάθε φορά ωριμάζει όλο και περισσότερο. Την ίδια στιγμή ο Γιάννης Μπέζος είναι ένας άνθρωπος που τον συνάντησε από τα πρώτα βήματά του στον χώρο της υπόκριτικής.

«Η αρχική μας γνωριμία έγινε όταν, πιτσιρικάς, είχα πάει να τον δω στο θέατρο και μάλιστα είχαμε βγάλει μαζί και φωτογραφία, την οποία πρόσφατα δημοσίευσα
και στο Instagram» λέει γελώντας.

«Αργότερα ως φοιτητής, όταν έκανα εκπομπές σε ένα κανάλι της Κοζάνης, του είχα πάρει συνέντευξη. Έπειτα στα πρώτα μου βήματα βρεθήκαμε στη σειρά “Ευτυχισμένοι μαζί” του Mega. Ήταν μια εκπληκτική συνεργασία. Για εμένα έγινε ένας μεγάλος δάσκαλος. Όχι γιατί μου έδωσε συμβουλές - δεν του αρέσει άλλωστε να το κάνει - αλλά γιατί τον παρακολουθούσα στενά και προσπαθούσα να αποκωδικοποιήσω τι κάνει αυτός άνθρωπος και είναι τόσο καλός στην κωμωδία. Ως σκηνοθέτη δεν μπορώ να τον χαρακτηρίσω αυστηρό. Η αυστηρότητά του εξαντλείται μόνο στο επαγγελματικό κομμάτι: να είσαι δηλαδή σωστός στην ώρα σου, να είσαι συγκεντρωμένος στην πρόβα, να μη χαζεύεις. Από εκεί και πέρα, ως σκηνοθέτης αφήνει τον ηθοποιό να προτείνει πράγματα. Θέλει να βγάλει το καλύτερο από μέσα σου. Είναι ένας σκηνοθέτης που δεν θέλει σχεδόν να “φαίνονται" οι σκηνοθεσίες του, κάτι που σπάνια το συναντάς.

Οι περισσότεροι θέλουν να εντυπωσιάζρυν. Ο Μπέζρς δεν κάνει τις λεγόμενες “σκηνοθετίλες". Ισα-ίσα δεν τις χωνεύει καθόλου».

Πηγή: TO BΗΜΑ

Διαβάστε επίσης:

Τσαλταμπάσης: Σπάνια φωτό με τον Μπέζο, 30 χρόνια πριν, όταν ήταν ακόμα παιδί! Το συγκινητικό καρέ

Τσαλταμπάσης–Αρβανίτη: Η κρίση στη σχέση τους, τα 15 χρόνια κοινής πορείας & οι έντονες στιγμές

Τσαλταμπάσης για τον ερχομό της κόρης του:«6 μέρες έχω κοιμηθεί σύνολο 8 ώρες, είναι κάτι μαγικό»

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved