Showbiz

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: «Ο Γιάννης Μπέζος είναι δεινός σκηνοθέτης»

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης περιοδεύει καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού ανά την και η ιστορία του ονειροπόλου ιππότη από τη Μάντσα, του συντρόφου του Σάντσο Πάντσα και της αγαπημένης του ξαναζωντανεύει στη σκηνή.

Ένας Δον Κιχώτης χρειάζεται και τον Σάντσο Πάντσα του.

«Πράγματι. Τι θα ήταν ο Δον Κιχώτης χωρίς τον Σάντσο Πάντσα; Δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς αυτόν. Είναι αυτός που τον προσγειώνει στη γη και ο μόνος που μπορεί να τον βοηθήσει να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά του. Αν ο Δον Κιχώτης έφευγε μόνος του... θα τον χάναμε (γελάει). Οταν παλεύει με τους ανεμόμυλους, εκείνος νομίζει ότι είναι γίγαντες και ο σύντροφός του τον επαναφέρει την πραγματικότητα».

Κυριακίδης: O «κυρ Ηλίας» μεταμορφώνεται και μπαίνει στον «Τιμωρό» - Η πρώτη απίστευτη φωτογραφία

Και τι θα ήταν όμως ο Δον Κιχώτης και χωρίς τη Δουλτσινέα του, παρόλο που εκείνη δεν γνωρίζει τον έρωτά του.

«Βλέπει τη γειτονοπούλα του να εκτρέφει γουρούνια κι αυτός την εξιδανικεύει. Την ονομάζει Δουλτσινέα και φεύγει για να υπερασπιστεί τον έρωτα και την αλήθεια, με τη μορφή της αγαπημένης του να τον προστατεύει. Είναι ένα υπέροχο ταξίδι του μυαλού και της φαντασίας. Είμαι ευτυχής που το βιώνω επί σκηνής».

Τη σκηνοθεσία, πάνω στη θεατρική μεταφορά του Ακη Δήμου υπογράφει ο κ. Γιάννης Μπέζος

«0 Γιάννης είναι δεινός σκηνοθέτης. Είναι πολύ καλά προετοιμασμένος, έχει μελετήσει την εποχή και μπορεί να ανοιχτεί ιστορικά και φιλοσοφικά, να σου εξηγήσει την ατμόσφαιρα και να περάσει και στην πράξη με το χιούμορ, τη χαρά. Κι έχει κι ένα ακόμη καλό. Είναι ηθοποιός και καταλαβαίνει τους ηθοποιούς. Οταν δίνει μια σκηνοθετική οδηγία, λέει: "Σας προτείνω και μου λέτε" κι αυτό λίγοι το κάνουν. Ο σκηνοθέτης πρέπει να είναι χαμαιλέοντας. Είμαστε 11 άνθρωποι και πρέπει να διαιρεθεί σε 11 διαφορετικές προσωπικότητες και να τις κερδίσει για να χτίσει τους ρόλους. Το να επιβάλλει κανείς το δικό του και μόνο είναι λάθος»

Πηγή tv24

Η απόλυτη μεταμόρφωση του Βλαδίμηρου Κυριακίδη για το θέατρο - Η σύζυγός του στο πλευρό του!

«Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης χτυπήθηκε πολύ άσχημα, έχασε τα πάντα»

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Birthday boy! Η ηλικία, η καριέρα, η Μουρμούρα και η γυναίκα της ζωής του!

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved