Μανούσος Μανουσάκης: Η αγριότητα που υπάρχει στην κοινωνία μας οφείλεται στην απαιδευσιά
Showbiz

Μανούσος Μανουσάκης: Η αγριότητα που υπάρχει στην κοινωνία μας οφείλεται στην απαιδευσιά

Τo όνομα του Μανούσου Μανουσάκη είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιτυχίες… Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε τις σειρές όπως «Τμήμα Ηθών», «Ψίθυροι καρδιάς», «Άγγιγμα Ψυχής», «Μη μου λες αντίο», «Κόκκινο Ποτάμι» που έσπαγαν τα κοντέρ της τηλεθέασης.

Χωρίς να επαναπαύεται στιγμή και γεμάτος όρεξη για δημιουργία προετοιμάζει ήδη τη σειρά, Το Δίχτυ, που από τη νέα σεζόν θα προβάλλεται στην ΕΡΤ και σίγουρα θα καθηλώσει τους τηλεθεατές. Ο Μανούσος Μανουσάκης μίλησε για τη νέα του σειρά και όσα ετοιμάζει...

0002_MANOYSOS_MANOYSAKIS_12122023.jpg

-Πείτε μας λίγα λόγια για τη νέα σειρά «Το δίχτυ» που σκηνοθετείτε…

Είναι μια κοινωνική αστυνομική σειρά που καταπιάνεται με τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας σήμερα. Όλα αυτά δηλαδή που βλέπουμε στην ειδησεογραφία, χωρίς βέβαια να φωτογραφίζει συγκεκριμένες ιστορίες. Θα δούμε ιστορίες που αφορούν την ενδοοικογενειακή βία, την έμφυλη βία, τα ναρκωτικά, το σκοτεινό διαδίκτυο, γενικότερα τη σύγχρονη εγκληματικότητα. Ο υπότιτλος του τίτλου «Δίχτυ» λέει «Tο έγκλημα είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας» και αυτό τα λέει όλα για τη φύση της σειράς. Το «Δίχτυ» συμβολίζει το δίχτυ που μας παγιδεύει όλους σε έναν τρόπο ζωής και σκέψης. Η αλήθεια είναι πως αυτά που βιώνουμε τώρα δεν τα έχουμε ξαναζήσει ποτέ.

Το δίχτυ: Σκοτεινές υποθέσεις με Παπαχαραλάμπους- Αθερίδη στην ΕΡΤ1

-Πού πιστεύετε ότι οφείλεται αυτή η αγριότητα στην κοινωνία;

Στην απαιδευσιά, στην έλλειψη ουσιαστικής μόρφωσης, παιδείας και πολιτισμού.

MANOYSOS-MANOYSAKIS.jpg

-Μετά από τόσα χρόνια πετυχημένης πορείας έχετε ακόμη το άγχος της τηλεθέασης;

Ίσα ίσα, φυσικά και έχω άγχος για το πώς θα πάει. Κάθε νέα σειρά που κάνω αισθάνομαι πως είναι η πρώτη μου βγαίνοντας από τη σχολή κινηματογράφου. Είναι σαν να δίνω εξετάσεις, δεν υπάρχει παρελθόν. Υπάρχει παρόν και το μέλλον της σειράς. Δεν γίνεται λοιπόν να επαναπαυτείς, γιατί κανείς δεν ξυπνάει το πρωί και λέει το βράδυ θέλω σόνι και καλά να δω Μανουσάκη. Όλοι περνάμε εξετάσεις. Δεν είναι όπως στο παρελθόν που έλεγαν πάμε να δούμε Βουγιουκλάκη ή Κούρκουλο και ό,τι να ‘ναι. Στην Ελλάδα πια δεν υπάρχει αυτή η δομή των αστέρων που υπήρχε παλιότερα. Το τηλεκοντρολ είναι αδίστακτο και πάντα περνάς από εξετάσεις. Κάθε νέα δουλειά λοιπόν την κάνω με πολύ πάθος, και εφευρετικότητα στην οποία βέβαια προστίθεται και η πείρα όλων των προηγούμενων δουλειών που έχω κάνει.

MANOYSAKIS-MANOYSOS.jpg

-Υπήρξε κάποιο επεισόδιο από το «Δίχτυ» στο οποίο το στομάχι σας σφίχτηκε λίγο παραπάνω, γιατί το θέμα με το οποίο ασχοληθήκατε ήταν πολύ βαρύ;

Όλα τα θέματα είναι πάρα πολύ βαριά. Το κέντρο της ιστορίας στο «Δίχτυ» είναι ο άνθρωπος και όχι το μυστήριο για το ποιος είναι ο δράστης. Η σειρά μας δεν αναζητεί τον δράστη, αλλά τον ένοχο. Το γιατί δημιουργείται ο δράστης. Αναζητούμε δηλαδή δεκάδες ενόχους, είπε ο Μανούσος Μανουσάκης στο περιοδικό Λοιπόν.

Διαβάστε επίσης:

Μανούσος Μανουσάκης: «Σε αυτή τη δουλειά ποτέ δεν πληρωθήκαμε αυτά που έπρεπε να πληρωθούμε»

Μανούσος Μανουσάκης: «Βάζω όλα τα κεράκια στην τούρτα και οι καλεσμένοι τρώνε παραφίνη»

Μανουσάκης: «Η τελευταία μέρα της ζωής μου θα ήθελα να είναι στο γύρισμα όταν λέω ‘μοτέρ ή στοπ’»

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved