Φωτιά Αττική: Η συγκλονιστική φωτογραφία του εξαντλημένου πυροσβέστη που κάνει το γύρο του διαδικτύο
Society

Φωτιά Αττική: Η συγκλονιστική φωτογραφία του εξαντλημένου πυροσβέστη που κάνει το γύρο του διαδικτύο

Φωτιά στην Αττική: Συγκλονίζει η εικόνα πυροσβέστη, ο οποίος είναι εξαντλημένος και προσπαθεί να ανακτήσει δυνάμεις προτού συνεχίσει το έργο του

Οι πυροσβέστες συνεχίζουν και σήμερα να δίνουν μάχη με τις φλόγες στη βορειοανατολική Αττική μετά το ξέσπασμα της φωτιάς στον Βαρνάβα.

Πύρινη κόλαση η Αττική

Τεράστια μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν την φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο Βαρνάβα και έχει επεκταθεί στη βορειοανατολική Αττική ξεπερνώντας τα 30 χλμ.

Η φωτιά πέρασε στο Πεντελικό όρος με αποτέλεσμα οι πολίτες των γύρω περιοχών να δέχονται μηνύματα από το 112 τόσο για να είναι σε ετοιμότητα να μετακινηθούν σε ασφαλείς περιοχές, όσο και για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το Βαρνάβα, πέρασε στη Νέα Μάκρη, στην Πεντέλη, στο Ντράφι και την Καλλιτεχνούπολη. Τα μέτωπα έχουν ακτίνα χιλιομέτρων, ενώ οι πολύ ισχυροί άνεμοι αλλάζουν διαρκώς την κατεύθυνση της φωτιάς.

Αυτήν την ώρα τα βασικά μέτωπα ώρα είναι στις περιοχές του Γραμματικού και της Καλλιτεχνούπολης.

Οι πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή Καλλιτεχνούπολη κλήθηκαν να απομακρυνθούν μέσω Λεωφόρου Μαραθώνος προς τη Ραφήνα, ενώ νέο μέτωπο κατευθύνεται προς το Άνω Σούλι. Νωρίτερα, μετά τα μηνύματα από το 112 για προληπτική εκκένωση της Πεντέλης και της Νέας Πεντέλης, αποφασίστηκε η εκκένωση του Παίδων Πεντέλης, του ΠΙΚΠΑ και του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου.

Τεράστια μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν την φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο Βαρνάβα και έχει επεκταθεί στη βορειοανατολική Αττική ξεπερνώντας τα 30 χλμ.

Η φωτιά πέρασε στο Πεντελικό όρος με αποτέλεσμα οι πολίτες των γύρω περιοχών να δέχονται μηνύματα από το 112 τόσο για να είναι σε ετοιμότητα να μετακινηθούν σε ασφαλείς περιοχές, όσο και για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η πυρκαγιάς ξεκίνησε από το Βαρνάβα, πέρασε στη Νέα Μάκρη, στην Πεντέλη, στο Ντράφι και την Καλλιτεχνούπολη. Τα μέτωπα έχουν ακτίνα χιλιομέτρων, ενώ οι πολύ ισχυροί άνεμοι αλλάζουν διαρκώς την κατεύθυνση της φωτιάς.

Αυτήν την ώρα τα βασικά μέτωπα ώρα είναι στις περιοχές του Γραμματικού και της Καλλιτεχνούπολης, σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος σημείωσε ότι υπάρχει βελτίωσης της κατάστασης σε Βαρνάβα, Διόνυσο και Μικροχώρι. Οι φλόγες απειλούν αυτήν την ώρα το Γραμματικό, το οποίο είχε εκκενωθεί από νωρίς μετά από μήνυμα του 112. Νέο μήνυμα από το 112, στις 09:25 το πρωί, κάλεσε τους κατοίκους σε Ντράφι, Διώνη και Δασαμάρι να απομακρυνθούν μέσω της Λεωφόρου Μαραθώνος προς την Παλλήνη.

Παράλληλα, κλήθηκαν οι πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή Καλλιτεχνούπολη να απομακρυνθούν μέσω Λεωφόρου Μαραθώνος προς τη Ραφήνα, ενώ νέο μέτωπο κατευθύνεται προς το Άνω Σούλι. Νωρίτερα, μετά τα μηνύματα από το 112 για προληπτική εκκένωση της Πεντέλης και της Νέας Πεντέλης, αποφασίστηκε η εκκένωση του Παίδων Πεντέλης, του ΠΙΚΠΑ και του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου.

Σε κοντινή απόσταση από πρώτα σπίτια του οικισμού Ανατολή στην περιοχή της Νέας Μάκρης έφτασαν οι φλόγες της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες στην περιοχή του Βαρνάβα. Στην περιοχή έκαναν ρίψεις νερού αεροσκάφη και ελικόπτερα ήδη με το πρώτο φως της μέρας με αποτέλεσμα οι εστίες να ελεγχθούν, ενώ νωρίτερα μήνυμα του 112 ειδοποίησε για απομάκρυνση από την περιοχή προς Νέα Μάκρη

Τιτάνια είναι η μάχη των πυροσβεστών και των εθελοντών και αυτή η εικόνα κάνει το γύρο του διαδικτύου με τον εξαντλημένο πυροσβέστη

Πυροσβέστης που θέλησε να πάρει λίγες ανάσες από την τιτάνια μάχη που δίνει, μίλησε για λίγο στην κάμερα του ΣΚΑΪ, τονίζοντας: «Είναι δύσκολη η κατάσταση, προσπαθούμε». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι υπάρχουν αναζωπυρώσεις και επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν ζημιές σε σπίτια στη Διώνη από το πύρινο μέτωπο.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved