Φωτιά στην Αττική: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες με διάσπαρτες εστίες και συνεχείς αναζωπυρώσεις
Η φωτιά στην περιοχή της Πεντέλης
INTIME NEWS
Inside Stories

Φωτιά στην Αττική: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες με διάσπαρτες εστίες και συνεχείς αναζωπυρώσεις

Φωτιά στην Αττική: Η πυρκαγιά που μαίνεται στην Αττική καίει ανεξέλεγκτα ό,τι βρει μπροστά της παρά τις ισχυρές δυνάμεις που επιχειρούν. 

Η νύχτα αναμένεται να είναι πολύ δύσκολη τόσο για τους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί από τη φωτιά όσο και των δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή.

Η φωτιά στην Πεντέλη μέχρι αυτή την ώρα (00,05 π.μ.) έχει για επίκεντρό της μία επιχείρηση ξυλείας που έχει τυλιχτεί στις φλόγες.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα αλλά εστίες που αναζωπυρώνονται σε διάφορα μέρη της Αττικής.

Σε Πεντέλη και Γέρακα πλέον ρίχνεται το βάρος των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών (21,42 μ.μ.)

Η κατάσταση όσο προχωράει η ώρα, γίνεται όλο και πιο δύσκολη, με τις φλόγες να φτάνουν όλο και πιο κοντά στο Γραμματικό.

Κόλαση όμως επικρατεί και στην Πεντέλη όπου καίγονται σπίτια, με τις δυνάμεις που σπεύδουν στην περιοχή να μην ξέρουν ποια εστία φωτιάς να σβήσουν.

Δύσκολα τα πράγματα όμως και στα Βριλήσσια όπου περνάει αυτή την ώρα (20,35) η πύρινη λαίλαπα καίγοντας τα πάντα στο πέρασμά της ενώ η κατάσταση στην ατμόσφαιρα είναι ασφυκτική λόγω του πυκνού καπνού.

Δραματικές οι στιγμές που εκτυλίσσονται και αυτή την ώρα (17,45μ.μ.) στα Βριλήσσια - Επιχειρήσεις τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Κάτι ακόμα πολύ ανησυχητικό είναι πως η φωτιά πλησιάζει επικίνδυνα στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης και απειλεί να το κάψει ολοσχαιρώς:

Παρά τις προσπάθειες να κρατηθεί η φωτιά μακριά από τον αστικό ιστό της νοτιοανατολικής Αττικής, η πυρκαγιά που ξεκίνησε πριν από ένα 24ωρο από τον Βαρνάβα έχει φτάσει μέχρι την Παλαιά και Νέα Πεντέλη ενώ κινείται απειλητικά σε Βριλήσσια και Χαλάνδρι, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ στα Μελίσσια, αλλά και των παιδικών κατασκηνώσεων στον Άγιο Ανδρέας.

ÐÕÑÊÁÃÉÁ ÓÔÇ ÂÏÑÅÉÏÁÍÁÔÏËÉÊÇ ÁÔÔÉÊÇ <br><br> ÐÅÑÉÏ×Ç ÐÅÍÔÅËÇÓ

Η φωτιά στην περιοχή της Πεντέλης

INTIME NEWS

Ήδη μάλιστα πολλά σπίτια στη Νέα Πεντέλη έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, με τις εικόνες που μεταδίδονται από τα κανάλια να προκαλούν ανατριχίλα και πανικό:

Η δημοσιογράφος Βαλέρια Δολαψάκη ανέφερε ότι η Λεωφόρος Πεντέλης έχει χαθεί από τους καπνούς. Τόνισε ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη και λόγω των δυνατών ανέμων ενώ η αστυνομία προσπαθεί να πείσει τους κατοίκους να αποχωρήσουν από την περιοχή. Κινδυνεύουν κατοικίες, γίνονται απεγκλωβισμοί ενώ γίνεται έκκληση για εναέρια μέσα. «Δεν βλέπουμε στα δέκα μέτρα» είπε και πρόσθεσε ότι η φωτιά έχει πλησιάσει επικίνδυνα τον αστικό ιστό.

Επίσης εκκενώνεται προληπτικά το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» που βρίσκεται στα Μελίσσια. Μπορεί η φωτιά να είναι μακριά όμως λόγω καπνού, οι ασθενείς έπρεπε να απομακρυνθούν από την περιοχή:

Σύμφωνα με το newsbomb.gr, σαν μια «πληγή» στην καρδιά του λεκανοπεδίου της Αττικής αποτυπώνεται σε χάρτη του Copernicus το εύρος της φωτιάς.

H Ομάδα του Copernicus παρουσίασε το γράφημα με την περιοχή που καίγεται στην Αττική.

e0e103e5-copernicus.jpg

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved