Οι σκέψεις που κρατούν ξάγρυπνο τον Γκέιτς
Showbiz

Οι σκέψεις που κρατούν ξάγρυπνο τον Γκέιτς

Ο Μπιλ Γκέιτς αφιερώνει σημαντικό χρόνο και χρήματα για να επιλύσει παγκόσμια προβλήματα, όπως η κλιματική αλλαγή και η φτώχεια.

Πρόσφατα, μιλώντας στην εκπομπή «Make It» του CNBC, εξέφρασε την ανησυχία του για ακόμη δύο ζητήματα που τον προβληματίζουν. Ο δισεκατομμυριούχος μίλησε για την παραπληροφόρηση, την οποία θεωρεί από τα σοβαρότερα προβλήματα της - εποχής, καθώς οι νέες τεχνολογίες, όπως τα chatbots, διευκολύνουν τη γρήγορη διάδοση ψευδών ειδήσεων.

Μια συζήτηση με την κόρη του, Φοίβη τον βοήθησε να συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα του θέματος, καθώς εκείνη του περιέγραψε τη διαδικτυακό παρενόχληση που έχει δεχτεί.

gates.jpg

Ο Γκέιτς παραδέχτηκε ότι γνωρίζει πώς να επιβραδύνει τη διάδοση της παραπληροφόρησης, καθώς η ελευθερία του λόγου πρέπει επίσης να προστατευθεί.
Εκτός από την παραπληροφόρηση όμως, ο Μπιλ Γκέιτς ανησυχεί ιδιαίτερα για την πιθανότητα μιας νέας πανδημίας, κάτι που θεωρεί εξαιρετικά πιθανό να συμβεί μέσα στα επόμενα 25 χρόνια. Ο Γκέιτς πιστεύει ότι «παρόλο που πήραμε κάποια μαθήματα από την πανδημία της COVID-19, δεν εφαρμόστηκαν αρκετά μέτρα πρόληψης». Επίσης, τόνισε την απογοήτευσή του για την αντίδραση των ΗΠΑ, οι οποίες δεν ηγήθηκαν όπως αναμενόταν

Πηγή Απογευματινή

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved