Ο Γιώργος Χατζηνάσιος στο gossip-tv: «Ο Μίμης Πλέσσας...Ένα δώρο ζωής για όλους μας»
Showbiz

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος στο gossip-tv: «Ο Μίμης Πλέσσας...Ένα δώρο ζωής για όλους μας»

Στο μεγάλο αφιέρωμα που είχε ετοιμάσει gossip-tv για τον Μίμη Πλέσσα με αφορμή τα γενέθλιά του που θα γιόρταζε στις 12 Οκτώβριου, είχε μιλήσει πριν από μερικές ημέρες ο Γιώργος Χατζηνάσιος. 

Πόσο εύκολο είναι να μιλάς με τον Γιώργο Χατζηνάσιο για τον Μίμη Πλέσσα όταν και οι δυο ανήκουν στο πάνθεον της μουσικής; Σίγουρα είναι πολύ τιμητικό και συγκινητικό συγχρόνως όταν ο Γιώργος Χατζηνάσιος έχει ζήσει με τον Μίμη Πλέσσα στιγμές που όταν τις περιγράφει είναι σα να τις έχει παρακολουθήσει κι εσύ όντας θεατής στη ζωή τους.

Μίμης Πλέσσας: Η αποκάλυψη για τον Τόλη Βοσκόπουλο & ο λόγος που δεν ήθελε να συνεργαστεί μαζί του!

Μιας ζωής έντονης, μιας ζωής γεμάτη μελωδίες που ακόμη και σήμερα προκαλούν μια κυτταρική ένωση ζωτικής σημασίας αφού η μουσική του είναι ικανή να αναγεννήσει όλα σου τα συναισθήματα.

201002221146290.7823_XATZINASIOS_PLESAS_19022010.jpg

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος μίλησε αποκλειστικά στο gossip-tv για τη σχέση τους, τη γνωριμία τους, τις στιγμές εκείνες που δεν ξεχνά ποτέ ενώ με συγκίνηση περιέγραψε τον σπουδαίο Μίμη Πλέσσα ως μουσικό αλλά και ως άνθρωπο!

Ήταν μεγάλη στιγμή για μένα να παίξω Πλέσσα για τον Μίμη

Είχατε τη χαρά να παίξετε πιάνο στην τιμητική συναυλία για τα «100 χρόνια Μίμης Πλέσσας» στο Ηρώδειο φέτος το καλοκαίρι. Πώς νιώσατε που παίξατε για τον καλό σας φίλο, Μίμη Πλέσσα;

«Πρέπει αρχικά να σας πω, ότι ο Μίμης Πλέσσας είναι για μένα το πρώτο μου σχολείο. Όταν ανέβηκα στη σκηνή του Ηρωδείου για εκείνον, αισθάνθηκα μεγάλη περηφάνια που έπαιξα το τραγούδι «Ποια νύχτα σ έκλεψε» μπροστά σε χιλιάδες κόσμου. Βέβαια ο Μίμης δεν μπόρεσε να απολαύσει εκείνη τη στιγμή γιατί δεν είναι ανάμεσα στους θεατές, όμως δυο ημέρες μετά πήγα στο σπίτι του και του το έπαιξα προσωπικά στο πιάνο του. Όπως καταλαβαίνετε ήταν μεγάλη στιγμή για μένα να παίξω Πλέσσα για τον Μίμη»

Η γνωριμία και η σχέση σας με τον Μίμη Πλέσσα μετρά πάρα πολλά χρόνια κι έχετε ζήσει πολλές στιγμές μαζί. Θα ήθελα να μοιραστείτε μαζί μας μια στιγμή από όσα έχετε ζήσει που όταν τη θυμάστε σας προκαλεί έντονα συναισθήματα

«Η αλήθεια είναι πως ναι, έχουμε ζήσει πολλές στιγμές υπό διαφορετικές συνθήκες. Όταν έπαιξα για πρώτη φορά τραγούδια του Μίμη, τον θυμάμαι ενθουσιασμένο γιατί καταλάβαινα αυτό που ήθελε πριν μου το πει και είχε μείνει έκπληκτος. Ήταν κομβική η γνωριμία μας γιατί ακολουθήθηκε και τα επόμενα χρόνια. Μετά έπαιξε ρόλο η Λουκίλα, η οποία ήταν κολλητή φίλη της γυναίκας μου, της Μαρίας και είχε γνωρίσει τον Μίμη Πλέσσα κι έτσι γίναμε οικογενειακοί φίλοι»

Εκτός από την κοινή σας αγάπη για την τέχνη της μουσικής, την οποία προσωπικά θεωρώ ύψιστη, τι άλλο ήταν αυτό που σας ένωσε;

«Νομίζω ότι το γεγονός ότι κάναμε παρέα από ένα σημείο και μετά την προ υπάρχουσα φιλία μας που ήταν κάπως τυπική. Έπαιξε ρόλο λοιπόν ότι η Μαρία (σύζυγός του) και η Λουκίλα (σύζυγος Μίμη Πλέσσα) ήταν φίλες κι έτσι γίναμε οικογενειακοί φίλοι. Δεν ήμασταν δηλαδή οι φίλοι που θα πηγαίναμε στο καφενείο επομένως ό, τι συζητούσαμε ήταν σε οικογενειακό επίπεδο. Δεν μπορώ δηλαδή να πω ότι ήμασταν ποτέ κολλητοί»

Ο Μίμης είναι ένα διαμάντι με ήθος

Νομίζω κι εγώ κύριε Χατζηνάσιε πως αυτές οι στιγμές, οι οικογενειακές είναι ακόμη πιο σπουδαίες στη ζωή των ανθρώπων

«Μα αυτό λέω κι εγώ όταν με ρωτάνε για τη σχέση μου με τον Μίμη. Είμαστε οικογενειακοί φίλοι κι αυτό είναι σπουδαίο γιατί αν οι γυναίκες είναι φίλες μεταξύ τους τότε είναι και οι άνδρες»

Υπάρχουν στις μνήμες σας λόγια του Μίμη Πλέσσα από αυτά που έχετε οι δυο σας ανταλλάξει και τα θυμάστε με συγκίνηση;

«Έχω να πω σε αυτό πως ο Μίμης δεν σε μαγεύει μόνο με τη μουσική του αλλά σε μαγεύει και με τα λόγια του. Κι εγώ πάντα όταν μιλάει, τον θαυμάζω. Να σου πω κι ένα αστείο… Κάποια στιγμή λοιπόν όταν παίζαμε μαζί του έκανα παρατηρήσεις γιατί υπέρεβαλε εαυτόν, του έκανα νοήματα και μου έλεγε «πάψε». Αυτό το γεγονός μας έκανε να γελάμε και το θυμόμαστε ακόμη»

Πώς θα περιγράφατε την προσωπικότητα του Μίμη Πλέσσα;

«Το όνομα του Μίμη Πλέσσα είναι συνώνυμο της μουσικής, του επαγγελματισμού, της ευγένειας. Είναι από τους ανθρώπους που δεν σχολιάζουν κανέναν αρνητικά, πάντα θα πει τα καλύτερα λόγια. Ο Μίμης είναι ένα διαμάντι με ήθος. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη μουσική του και το πιάνο που παίζει δημιουργούν ένα… λουλούδι»

Για εμάς ο Μίμης είναι ένα δώρο ζωής

Τι σας αρέσει να κάνετε όταν βρίσκεστε, πέρα φυσικά από το να παίζετε μαζί πιάνο;

«Εμείς μιλάμε πολύ μουσικά, γινόμαστε λίγο βαρετοί για τους άλλους (γελάει). Όταν είμαστε στο τραπέζι μιλάμε και για κοινωνικά θέματα, ανταλλάσσουμε απόψεις όλοι μαζί κι έπειτα όταν η ώρα ωριμάζει καθόμαστε και οι δυο σε ένα πιάνο και παίζουμε τέσσερα χέρια. Είναι μια πανδαισία αυτό»

«Για εμάς ο Μίμης είναι ένα δώρο ζωής. Και το δώρο αυτό ο Μιμής το έχει μοιράσει σε όλον τον κόσμο με τη μουσική του. Ο, τι κατάφερε στη ζωή του, το κατάφερε μόνος του για αυτό και απολαμβάνει αυτή την αγάπη από τον κόσμο. Ένας άνδρας που δεν του χαρίστηκε τίποτα. Ό, τι έκανε το έκανε μόνος του χωρίς δημόσιες σχέσεις, χωρίς άλλες επαφές. Κατάφερε να αγαπηθεί από όλες τις ηλικίες και από όλες τις κοινωνικές τάξεις».

Ήμουν 8 ετών όταν περίμενα πώς και πώς να ακούσω το κουαρτέτο του Μίμη Πλέσσα. Τον άκουγα από μικρό παιδί και μετά από χρόνια φτάσαμε σε σημείο να παίζουμε μαζί στο ίδιο πιάνο. Αυτό δεν το ξεχνάω ποτέ

Ποιο τραγούδι του Μίμη Πλέσσα θα αφιερώνατε στη σύζυγό σας, μιας που η σχέση σας είναι οικογενειακή;

«Το «Ποια νύχτα σε έκλεψε». Το αγαπώ πολύ. Για έναν μουσικό που ξέρει αρμονία είναι κορυφαίο τραγούδι».

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved