Showbiz

Μίμης Πλέσσας: Όταν είχε λέκτορα τον Άλμπερτ Αϊνστάιν σε πανεπιστήμιο της Αμερικής

Όσο αγάπησε τη μουσική ο Μίμης Πλέσσας αλλά τόσο αγάπησε και τις σπουδές του στη Χημεία.

Ο Μίμης Πλέσσας φοίτησε στο Λεόντειο Λύκειο και στη συνέχεια σπούδασε Χημεία στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Λουκίλα Καρρέρ στο gossip-tv: «Η ζωή με τον Μίμη ήταν ένα υπέροχο ταξίδι. Είμαι ευγνώμων...»

Πήγε στις ΗΠΑ για συνέχιση των σπουδών του. Το 1952, σε ηλικία 28 ετών, τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο μουσικής του Πανεπιστημίου της Μινεσότα και την επόμενη χρονιά κατετάγη πέμπτος πιανίστας στις ΗΠΑ.

Το 2010 αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών ενώ ήταν διδάκτωρ Χημείας του Πανεπιστημίου Κορνέλ των ΗΠΑ. Ένας από τους καθηγητές στις μεταπτυχιακές σπουδές του στις ΗΠΑ ήταν ο Άλμπερτ Αϊνστάιν

«Διδάχτηκα από τα παραδείγματα των σπουδαίων ομολόγων μου αλλά όχι μόνο στην τέχνη μου, και στην επιστήμη μου. Ευτύχισα να έχω τον Albert Einstein Λέκτορα στα τελευταία του χρόνια στο πανεπιστήμιο που εγώ έπαιρνα το διδακτορικό μου, καταλαβαίνεις ότι θα έπρεπε να θεωρώ τον εαυτό μου πανηλίθιο εάν δεν καταλάβαινα την μεγαλοσύνη τού να βρίσκεσαι δίπλα στον άνθρωπο που κατάφερε τόσο κομψά να εκφράσει τι συμβαίνει στο σύμπαν!

Από την άλλη μεριά την ίδια εποχή είχα την ευκαιρία να παίζω με τους μεγαλύτερους έγχρωμους τζαζιστες την εποχή της χούντας στην Αμερική» από συνέντευξη του Μίμη Πλέσσα στο Marathon Press.

Μίμης Πλέσσας: Τα σπαρακτικά λόγια με τα οποία τον αποχαιρετά η σύζυγός του, Λουκίλα Καρρέρ

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος στο gossip-tv: «Ο Μίμης Πλέσσας...Ένα δώρο ζωής για όλους μας»

Ο Δημήτρης Μπάσης στο gossip-tv: Η πρώτη συνάντηση με τον Μίμη Πλέσσα & τα λόγια που δεν θα ξεχάσει

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved