Showbiz

Αλέκος Συσσοβίτης: Έχω δανείστε χρήματα για να μπορέσω να βιοποριστώ

O Αλέκος Συσσοβίτης μετρά πλέον τρεις δεκαετίες επαγγελματικής πορείας και μπορεί να υπερηφανευτεί ότι δεν πρόδωσε ποτέ τις αρχές του και τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις του. Χάραξε μια διαδρομή με προσεκτικές επιλογές, όπου η ενασχόληση με την υποκριτική έγινε πεδίο προσωπικής αναζήτησης.

Στην πορεία σου έχεις δώσει μεγάλη βάση στην καλλιτεχνική διαδικασία, στα έργα που επιλέγεις. Είναι κάτι που το φροντίζεις ιδιαίτερα...

Από το 1997, στη θεατρική μου πορεία έχω επιλέξει παραστάσεις πειραματικές που απευθύνονται σε μικρότερο κοινό. Δεν πρόδωσα ποτέ τα όνειρά μου, προτιμώντας χαμηλές αμοιβές για έργα που με ενδιέφεραν θεματικά. Έχω συμμετάσχει σε περισσότερες από 40 θεατρικές παραστάσεις, επιλέγοντας μόνο όσες είχαν κάτι ουσιαστικό να πουν. Για ένα διάστημα, δημιούργησα τον δικό μου χώρο με τον Αντώνη Περιστεράκο, όπου για επτά χρόνια κάναμε μίνι παραγωγές και επιλέγομε τα έργα μας. Αυτή την πορεία την υπηρετώ συνεχώς χαμηλόφωνα αλλά με μεγάλη ζέση. Έχω αρνηθεί προτάσεις που δεν αντιπροσώπευαν τη δική μου προσωπική ανησυχία, σε μεγάλο βαθμό κιόλας. Δεν κρίνω αν ήταν καλές ή κακές αλλά δεν συνέπιπταν με αυτά που θα ήθελα να κάνω.

«Τι θα βγάλουμε τα προσωπικά μας εδώ;» - «Μούδιασε» ο Αλέκος Συσσοβίτης on air με την ερώτηση

Το έχεις κάνει με κόστος ή εκ του ασφαλούς;

Έχω δανείστε χρήματα για να μπορέσω να βιοποριστώ, έκανα άλλες δουλειές για να αντεπεξέλθω, δημιούργησα τον δικό μου χώρο για να μπορέσω να περάσω τη δεκαετία με τα μνημόνια, συν τα τρία με τον κορωνοϊό. Τα τελευταία 13 χρόνια που η χώρα πέρασε μέσα από μια μεγάλη κρίση, αρκετές φορές είπα «όχι» και έκανα άλλα πράγματα για να μπορέσω να μην προδώσω τα όνειρά μου.

Ανέφερες τον κορωνοϊό. Η σειρά, στην οποία σε βλέπουμε αυτή την περίοδο, στον «Γιατρό» του Alpha, εστιάζει στην επιστροφή στην κανονικότητα μετά το τέλος της πανδημίας.

Τα επεισόδια ξεκινούν από την αρχή της πανδημίας και εξελίσσονται καθώς βγαίνουμε από αυτή τη δύσκολη περίοδο. Στη σειρά, υποδύομαι τον «αντίπαλο» - έναν μεγαλοδικηγόρο που εκπροσωπεί το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου. Ο χαρακτήρας μου έρχεται σε αντιπαράθεση με τον Ανδρέα Βρεττό (σ.σ. Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης), προσπαθώντας να αλλάξει το πλαίσιο λειτουργίας του νοσοκομείου με την τοποθέτηση νέων ανθρώπων.

Αναφορικά με την πανδημία, πώς βλέπεις να έχουμε βγει από αυτή την εμπειρία, χειρότεροι ή καλύτεροι;

Η ανθρωπότητα εξελίσσεται, αλλά η βασική φύση της παραμένει αμετάβλητη. Ενώ γινόμαστε πιο συνετοί σε κάποια θέματα, το έμφυτο επαναστατικό μας πνεύμα μάς οδηγεί συχνά στα ίδια λάθη. Παρά την πανδημία, δεν διδαχθήκαμε όσο θα έπρεπε, όπως φαίνεται από τους πολέμους στην Ουκρανία και στο Ισραήλ. Σε προσωπικό επίπεδο, πολλοί άνθρωποι έκαναν ενδοσκόπηση, αλλά οι κοινωνίες έγιναν πιο κλειστές πιο αμήχανες και λιγότερο διασκεδαστικές. Η τεχνολογία εκμεταλλεύτηκε αυτή την κατάσταση για να κυριαρχήσει. Βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο για την ανθρωπότητα και θα δούμε τι εξελίξεις θα υπάρξουν

Πηγή Real

Αλέκος Συσσοβίτης: «Εισπράττουμε σαν σφουγγάρια ό,τι βιώνουμε»

Αλέκος Συσσοβίτης: Για να αποδείξεις ότι είσαι καλός ηθοποιός πρέπει να αντέξεις στον χρόνο

Συσσοβίτης: Μετά από τριάντα χρόνια πορείας έρχονται όμορφες δουλειές στον δρόμο μου

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved