Αλέκος Συσσοβίτης: Είμαστε σαν μαριονέτες στα χέρια της ζωής
Showbiz

Αλέκος Συσσοβίτης: Είμαστε σαν μαριονέτες στα χέρια της ζωής

Για τη σχέση του με το χρόνο που περνά, την πιο απαιτητική δεκαετία της ζωής του αλλά και για τον έρωτα μίλησε πρόσφατα ο Αλέκος Συσσοβίτης.

Μεγαλώνοντας παρατηρείς αλλαγές στο πώς λειτουργείς, στο πώς σκέφτεσαι;

Η ζωή είναι μια συνεχής άσκηση. Η ενασχόληση με την τέχνη μάς δίνει το προνόμιο να εξερευνούμε την ψυχολογία και να παρατηρούμε τους ανθρώπους γύρω μας, είτε μέσω ρόλων είτε ως άτομα. Αυτό είναι ένα σπουδαίο μάθημα που μας βοηθά να αποδεχθούμε τον εαυτό μάς. Συχνά, οι άνθρωποι αποφεύγουμε να αντιμετωπίσουμε τη σκοτεινή πλευρά μας. Θεωρούμε ότι έχουμε πρόβλημα, αλλά στην πραγματικότητα όλοι έχουμε σκαμπανεβάσματα - μέσα μας κατοικούν και δαίμονες και άγγελοι. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η συνειδητοποίηση γίνεται πιο έντονη και αποδεκτή. Η σοφία φέρνει γαλήνη και αποδοχή, αν και πάντα υπάρχουν εκπλήξεις. Ακόμα και όταν νομίζουμε ότι έχουμε κατακτήσει τη ζωή, αυτή μας εκπλήσσει και μας οδηγεί σε νέες εμπειρίες.

«Τι θα βγάλουμε τα προσωπικά μας εδώ;» - «Μούδιασε» ο Αλέκος Συσσοβίτης on air με την ερώτηση

syssovitis_1703252038_3263437092253993191_4666510949.jpg

Ποια δεκαετία ήταν η πιο απαιτητική στη ζωή σου, αυτή που σε ταρακούνησε;

Κάθε δεκαετία έχει τη δική της χάρη. Τα 20- 30 είναι μια εμπειρία ζωής. Στα 30-40 ο άντρας πλάθει τον χαρακτήρα του και αυτονομείται, απογαλακτίζεται από τη μητρότητα και τους γονείς, κάτι ιδιαίτερα έντονο για τους Έλληνες. Χάρηκα επίσης τα 50 προς 60. Όλες οι δεκαετίες είχαν κάτι να μου διδάξουν. Σίγουρα, με αφορά το τώρα, γιατί το να κοιτάζω πίσω δεν αλλάζει τα πράγματα, οπότε ευγνωμονώ που είμαι παρών, υγιής και ικανοποιημένος στο σήμερα. Συχνά προσπαθώ να ξεχνώ το χθες για να μπορώ να ζω καλύτερα το τώρα.

Στη ζωή σου 0α έλεγες ότι ήταν πιο δυνατές οι φιλίες ή οι έρωτες;

Θα παίξω με τις λέξεις. Οταν οι φιλίες είναι δυνατές έχουν το στοιχείο του έρωτα μέσα, δηλαδή έντονη αγάπη, και όταν οι έρωτες είναι διαχρονικοί ακουμπούν τα όρια της φιλίας. Θα μου πεις τώρα, τον έξυπνο κάνω; Οχι, αλλά δεν θα τα διαχώριζα, νιώθω ότι σε έναν μεγάλο έρωτα πρέπει να υπάρχει ένας, σεβασμός όπως υπάρχει και στη φιλία. Μια βαθιά φιλία μοιάζει με ερωτική σχέση - όχι σεξουαλική, αλλά με την έννοια του. έντονου συναισθήματος του πάθους και της αγάπης για ζωή. Ο έρωτας είναι πολύπλευρος: ερωτευόμαστε τη φύση, ένα ηλιοβασίλεμα, τα βιβλία, τον κινηματογράφο. Και φυσικά είναι και ο έρωτας αυτός καθαυτός... Δεν θα τα διαχώριζα, μαζί θα τα έβαζα.

syssovitis_1701865936_3251809624518664779_4666510949.jpg

Για να ερωτευτείς πρέπει να έχεις άγνοια κινδύνου ή μπορεί να συμβεί και σε μια πιο ώριμη φάση;

Είμαστε σαν μαριονέτες στα χέρια της ζωής. Οταν η ζωή θέλει να παίξει μαζί μας, μπορεί να κουνήσει τα νήματα και να ερωτευτούμε ακόμα και σε μεγάλη ηλικία. Λιγότερο εύκολα γιατί έχεις περάσει από χίλια κύματα και έχεις μάθει, έχεις ενθουσιαστεί, έχεις απογοητευτεί. Αυτό μας κάνει να μετριάζουμε τα συναισθήματά μας. Παρ'όλα αυτά, πιστεύω ότι ο έρωτας θα μπορούσε να συμβεί και σε μεγάλη ηλικία.

Πηγή Real

Αλέκος Συσσοβίτης: «Εισπράττουμε σαν σφουγγάρια ό,τι βιώνουμε»

Αλέκος Συσσοβίτης: Για να αποδείξεις ότι είσαι καλός ηθοποιός πρέπει να αντέξεις στον χρόνο

Συσσοβίτης: Μετά από τριάντα χρόνια πορείας έρχονται όμορφες δουλειές στον δρόμο μου

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved