
Γλυκερία: «Αγαπώ τη ροκ πραγματικά. Όπως και τα ρεμπέτικα. Ε, τα τελευταία λίγο παραπάνω»
Σαν ακροατής η Γλυκερία δεν αποφεύγει να ακούει τη ροκ-ποπ μουσική των δεκαετών '60 και '70, όπως και την τζαζ, και αυτό επειδή «μου αρέσουν πάρα πολύ επειδή υπάρχει αυθεντικότητα.
Ναι μεν άλλο ύφος, αλλά ήταν πρωτοπόροι δημιουργοί. Περιέγραψαν τις ζωές τους, τα πάθη τους. Οπως και τα μπλουζ σου έχουν και αυτά τρομερή αυθεντικότητα.
Γλυκερία για γνωστή τραγουδίστρια: «Μέσα μου την είχα μισήσει, αλλά τώρα τη συγχωρώ»

Μου αρέσει επίσης πολύ η τζαζ Δεν την κατανοώ πλήρως, γιατί ίσως για να την παρακολουθήσει κάποιος πρέπει να είναι μουσικός. Θαυμάζω όμως τους καλλιτέχνες της για τη δεξιοτεχνία τους και για όλο αυτό το δύσκολο πράγμα που κάνουν. Αγαπώ τη ροκ πραγματικά. Οπως και τα ρεμπέτικα. Ε, τα τελευταία λίγο παραπάνω».
Το Διαδίκτυο
Υπέρ της χρήσης του Διαδικτύου για την ακρόαση της μουσικής και της ελευθερίας που δίνει, αλλά δεν λείπουν και οι ενστάσεις από την πλευρά της. «Ο κόσμος έχει την ελευθερία να δει, να ακούσει, για παράδειγμα, στο YouTube ή στο κινητό του τη μουσική και τα τραγούδια που του αρέσουν ή να αναζητήσει ό,τι επιθυμεί. Η ακρόαση πια είναι πανεύκολη για όλους. Το θέμα είναι πόσο εκπαιδευμένο είναι το κοινό. Αν αυτό που ακούει συνάδει με την ψυχή του και τα θέλω του και ό,τι το ικανοποιεί πραγματικά βαθιά. Το μόνο κακό είναι άτι παρασύρεται. Ίσως γιατί δεν έχει γνώση. Ίσως δεν ψάχνει πολύ βαθιά μέσα του για να βρει αυτό που πραγματικά θέλει. Για αυτό επανέρχομαι στο θέμα του φωτός. Κάπου διάβασα ότι αρκεί να ανάψουμε ένα σπίρτο μέσα σε έναν σκοτεινό χώρο για να γίνει φως. Χρειάζεται η δύναμη ενός σπίρτου και αυτή η φλογίτσα που θα προκύψει αρκεί για να φύγει το σκοτάδι και να έρθει το φως. Έτσι οφείλουμε να λειτουργούμε και με τη μουσική. Να βλέπουμε ότι η δημιουργία είναι κάτι πολύ σπουδαίο».
Την αντοχή και τη δύναμη η Γλυκερία, όπως σημειώνει, την αντλεί «από την αγάπη που έχω στη μουσική και το τραγούδι και το κυριότερο ότι έχω ακόμη φωνή. Στην ηλικία που έχω τώρα έχω ακόμη φωνή και ίσως καλύτερη από ό,τι είχα στα νεότερα χρόνια μου. Ίσως επειδή κουβαλάω τις εμπειρίες μου, τις τεχνικές μου. Από τη στιγμή που έχω φωνή τραγουδάω. Γιατί ακόμα έχω να μεταδώσω. Ο κόσμος έχει ανάγκη τα φωτεινά μηνύματα. Και εγώ θέλω να μεταφέρω τα ωραία μηνύματα».
Πώς ορίζεται η επιτυχία
Την επιτυχία την ορίζει όχι με τους αριθμούς των πωλήσεων αλλά με το τι μεταδίδει ο καλλιτέχνη. «Τα άλλα είναι νούμερα μόνο. Βοηθούν σε συγκεκριμένες καταστάσεις. Τα νούμερα είναι ενδεικτικά, αυτό που μετράει είναι να επικοινωνήσεις με αυτό που κάνεις
και να το επικοινωνήσεις στον ακροατή-θεατή. Γιατί αυτός είναι ο ρόλος της ύπαρξής μας στη ζωή. Να επικοινωνούμε με τους άλλους ανθρώπους. Σήμερα έχουμε αποξενωθεί. Ο άνθρωπος για να ζήσει χρειάζεται την ενέργεια και τη βοήθεια του διπλανού του. Να υποστηριχθεί. Να δει ότι έχει αξία. Έχουμε πάψει να δίνουμε αξία στον διπλανό μας. Κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας και νομίζουμε ότι είμαστε το σύμπαν. Αλλά δεν είμαστε το σύμπαν. Είμαστε ένα κομματάκι του, ένα μέρος του Θεού. Και ως μέρος του Θεού πρέπει να κάνουμε θεία πράγματα. Φωτεινά. Αυτό είναι που αξίζει.»
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ
Διαβάστε επίσης:
Γλυκερία: Μάθαμε πόσο χρονών γίνεται & τρίβαμε τα μάτια μας! Η ηλικία, η καριέρα & η οικογένεια
Νικολόπουλος: Η Μαρινέλλα, η «διαμάχη» με την Γλυκερία & η αποστομωτική απάντηση σε μπουζουξή
Γλυκερία: «Σέβομαι ως δημιουργό τον Νικολόπουλο - Δε θα σχολιάσω τα δημοσιεύματα περί τσακωμού»