Νάντια Κομανέτσι: Το απόλυτο δεκάρι, η κακοποίηση, η απόπειρα αυτοκτονίας & η νέα ζωή στην Οκλαχόμα
G-Sports

Νάντια Κομανέτσι: Το απόλυτο δεκάρι, η κακοποίηση, η απόπειρα αυτοκτονίας & η νέα ζωή στην Οκλαχόμα

Η Νάντια Κομανέτσι είχε καταφέρει το απόλυτο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ, όμως, η ζωή της δεν ήταν μόνο επιτυχίες.

Τα επόμενα χρόνια, μετά το "απόλυτο δεκάρι", δεν κύλησαν στρωμένα με ροδοπέταλα. Οι γονείς της πήραν διαζύγιο, την ίδια ώρα που η ρουμανική ομοσπονδία αθλητισμού θα τη χώριζε από τον πολυαγαπημένο της προπονητή Καρόλι, αναγκάζοντάς τη να δουλεύει πλέον με νέο δάσκαλο. Αναστατωμένη από τις βίαιες αλλαγές στη ζωή της, η έφηβη Νάντια κατάπιε χλωρίνη για να τραβήξει την προσοχή. Μάλιστα στην αυτοβιογραφία της, η αθλήτρια γράφει χαρακτηριστικά: «Η ζωή μου έγινε κατάμαυρη».

comaneci10_1617717899_2545924728995227892_9989895619.jpg

«Ήμουν δυστυχισμένη το 1978. Δεν αποπειράθηκα, όμως, να αυτοκτονήσω επειδή είδα το αγόρι μου με άλλη κοπέλα. Ζούσα σε ένα διαμέρισμα γεμάτο "κοριούς”. Με παρακολουθούσαν συνεχώς πράκτορες. Έτσι, μια ημέρα τους έδειξα τη χλωρίνη και τους είπα ότι θα αυτοκτονήσω για να γλιτώσω», είχε πει η ίδια.

Όσο για τον υιό Τσαουσέσκου, οι φήμες ήθελαν να τη βασάνιζε ψυχολογικά και σωματικά. Η ίδια ισχυρίζεται ότι δεν υπήρχε ειδύλλιο.

«Τον γνώρισα όταν ήμουν φοιτήτρια. Μου φαινόταν καλό παιδί. Άλλοι λένε πως ήταν μέθυσος και γυναικάς. Εγώ είχα ακούσει ότι βοήθησε πολύ κόσμο», είχε επίσης πει η ίδια.

Πάολα: «Θαύµαζα τη Νάντια Κοµανέτσι και πήγα κι εγώ να γίνω αθλήτρια της ρυθµικής»

https://www.instagram.com/p/CQ09eDcJN30/


Η ζωή μετά το δεκάρι

Το διαζύγιο των γονιών της τη συνέθλιψε και εκτός των άλλων πήρε και κιλά. Στο Ευρωπαϊκό του 1977, παρά τα δύο χρυσά, δεν ήταν ο εαυτός της. Το 1978 της επέτρεψαν να επιστρέψει στους προπονητές της. Έχασε 9 κιλά, και το 1979 έγινε η πρώτη γυμνάστρια που κέρδισε τρεις συνεχόμενους ευρωπαϊκούς τίτλους. Στο Παγκόσμιο του 1979 "έκοψε" το χέρι της στη δοκό, αλλά, παρά την απαγόρευση των γιατρών, έφυγε από το νοσοκομείο για να βοηθήσει τη χώρα της να κατακτήσει τον αγώνα στο ομαδικό. Αυτό όμως είχε ως αποτέλεσμα μια πάρα πολύ σοβαρή μόλυνση.

Το 1989 λίγο πριν τη πτώση του καθεστώτος, ένας παντρεμένος οικοδόμος, ο Κονσταντίν Παναίτ τη βοήθησε να διαφύγει στο εξωτερικό. Η εικόνα της είχε αλλάξει. Με έντονο μακιγιάζ και διχτυωτά καλσόν δεν θύμιζε σε τίποτα τη Κομανέτσι που όλοι γνώριζαν και θαύμαζαν. Όπως όμως είπε η ίδια αργότερα, αυτό ήταν αποτέλεσμα φόβου και γι΄αυτό τον λόγο της έβγαινε επιθετικότητα.

Η ζωή της σήμερα

comaneci10_1619442379_2560390715845048504_9989895619.jpg

Η 62χρονη, σήμερα, αθλήτρια ζει στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ με τον σύζυγό της. Είναι παντρεμένη πάνω από 20 χρόνια και έχει έναν γιο. Η ίδια δεν έχει μιλήσει φανερά για την κακοποίηση που δεχόταν, αν και έχει γράψει βιβλίο με τίτλο «Επιστολές σε μία νεαρή αθλήτρια».

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι στη Ρουμανία, η πρώην πρωταθλήτρια ίδρυσε το Ίδρυμα "Nadia Comăneci” και την Παιδική Κλινική "Nadia Comăneci”, η οποία παρέχει υγειονομική περίθαλψη σε παιδιά που έχουν ανάγκη.

Τάκης Ζαχαράτος: «Ήθελα να γίνω γυμναστής»

Νάντια Κομανέτσι: Τότε και… τώρα

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved