Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι πιο φαντασμαγορικές και συγκινητικές στιγμές της τελετής λήξης στο Παρίσι
G-Sports

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι πιο φαντασμαγορικές και συγκινητικές στιγμές της τελετής λήξης στο Παρίσι

Η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 σηματοδοτεί το τέλος δύο και πλέον εβδομάδων συναρπαστικών αγώνων, αθλητικών ρεκόρ και δυνατών συγκινήσεων! 

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση του μαραθωνίου γυναικών, της τελικής διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, η Τελετή Λήξης σηματοδοτεί το τέλος αυτής της διοργάνωσης.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024-Τελετή Λήξης: Η στιγμή που η Ολυμπιακή Φλόγα σβήνει στο Παρίσι

teleti-liksis-kosmos.jpg

Ενώ η τελετή έναρξης του Παρισιού 2024 πραγματοποιήθηκε σε εξωτερικούς χώρους, η πρώτη στην ιστορία των Θερινών Αγώνων, η Τελετή Λήξης πραγματοποιήθηκε με πιο παραδοσιακό τρόπο στο Stade de France. Όπως και στην τελετή έναρξης, η καλλιτεχνική διεύθυνση αυτής της εκδήλωσης ανατέθηκε στον σκηνοθέτη Thomas Jolly.

teleti-liksis-parisi.jpg

Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές ελληνικού ενδιαφέροντος ήταν όταν στο στάδιο μπήκαν πρώτοι ο Εμμανουήλ Καραλής και η Ευαγγελία Πλατανιώτη κρατώντας ψηλά τη γαλανόλευκη.

Οι πιο βασικές ενότητες της φαντασμαγορικής αλλά συγχρόνως και συγκινητικής βραδιάς ήταν η παρέλαση των σημαιών και των αθλητών, η τελετή των μεταλλίων (συμπεριλαμβανομένων εκείνων για τον μαραθώνιο των γυναικών), ομιλίες και το σβήσιμο της Ολυμπιακής φλόγας.

Για αυτό το καλλιτεχνικό σόου, που ονομάζεται "Records", το Stade de France μετατράπηκε σε ένα τεράστιο θέατρο με πάνω από εκατό ερμηνευτές, ακροβάτες, χορευτές και καλλιτέχνες του τσίρκου. Ένα πρωτότυπο soundtrack, μουσικές ερμηνείες και η συμμετοχή παγκοσμίου φήμης τραγουδιστών συμπλήρωσαν την εικόνα. Μέρος της παράστασης πραγματοποιήθηκε στον αέρα, ενώ τα γιγάντια σκηνικά, τα κοστούμια και τα εντυπωσιακά φωτιστικά εφέ ταξίδεψαν τους θεατές στο χρόνο, ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον.

parisi-2024.jpg

Ο στόχος του Thomas Jolly με αυτήν την παραγωγή ήταν να μοιραστεί ένα ισχυρό μήνυμα και να οδηγήσει τους θεατές σε ένα συναρπαστικό ταξίδι πίσω στο χρόνο, στις απαρχές των Αγώνων, αλλά και στο μέλλον. Η αρχή έγινε με την ιδιαίτερη αναφορά στην πατρίδα μας με τον Εθνικό μας ύμνο να ακούγεται στο στάδιο και μετά να γίνεται έπαρση της Ελληνικής σημαίας ενώ στο κέντρο του Stade de France εμφανίστηκε η Νίκη της Σαμοθράκης. Δείτε παρακάτω το βίντεο:

Η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι οργανώθηκε έτσι ώστε να είναι μία μεγάλη γιορτή και ένωσης όλων των λαών και των εθνοτήτων στο Stade de France.

Μία από τις δυνατές στιγμές της βραδιάς ήταν η τελετή παράδοσης παραλαβής μεταξύ Παρισιού και Λος Άντζελες που έχει αναλάβει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2028. Δείτε παρακάτω:

Σε όλη αυτή τη διαδικασία έβαλε το... χεράκι του και ο Τομ Κρουζ ο οποίος παρέλαβε από τη Δήμαρχος του Λος Άντζελες την Ολυμπιακή Σημαία για να την ταξιδέψει μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες και την πόλη που έχει αναλάβει τη διοργάνωση. Και βέβαια το έκανε με... χολιγουντιανό τρόπο:

Ακολούθησε ένα ξέφρενο πάρτι στο Λος Άντζελες με τον Snoopy Dog και αρκετούς ακόμα καλλιτέχνες όπως η Billy Eilish να κρατούν το κέφι ψηλά.

Με όλα τα βλέμματα στραμμένα στη φλόγα, η συγκίνηση ήταν μεγάλη καθώς έπεφτε οριστικά η αυλαία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024. Πάμε για το 2028 και το Λος Άντζελες όπου οι αθλητές θα αρχίσουν να προετοιμάζονται από αύριο για ακόμα πιο μεγάλες επιδόσεις και ακόμα πιο δυνατές συγκινήσεις!

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved