Xclusive-Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης: «Η πίστη σού δίνει ψυχραιμία να διαχειριστείς ένα μεγάλο βάρος»
Gossip Specials

Xclusive-Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης: «Η πίστη σού δίνει ψυχραιμία να διαχειριστείς ένα μεγάλο βάρος»

Ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, ανοίγει την καρδιά του στο gossip-tv.gr και μιλάει για όλους και για όλα. 

Ο ηθοποιός πρωταγωνιστεί φέτος στη νέα δραματική σειρά του Alpha με τίτλο Διάφανη αγάπη και μιλάει για τον ρόλο του, τις εξελίξεις, τη δημοσιότητα αλλά και για την πίστη του.

Η υποκριτική μπήκε στη ζωή του με ένα διαφορετικό τρόπο - από το τελετουργικό στην εκκλησία. Ο ίδιος έχει αποκαλύψει στο παρελθόν: «Από μικρός πήγαινα στην εκκλησία, οι γονείς μου είναι θρήσκοι, με την καλή έννοια της λέξης, διαβάζουν πάρα πολλά βιβλία, και άρχισα να ασχολούμαι τόσο με τα κείμενα όσο και με τον τρόπο που γίνεται μια τελετή στην εκκλησία. Ουσιαστικά ο τρόπος που γίνεται η τελετή, στην εκκλησία, όρισε μέσα μου την τελετή του θεάτρου...»

Διάφανη Αγάπη λοιπόν - Ένα αστυνομικό δράμα που μας βάζει σε μονοπάτια μεταφυσικά, σε λίγο περίεργα, ανοίγει νέους ορίζοντες.

Ναι, ναι, ναι. Δεν το έχουμε συνηθίσει αυτό. Είναι λίγο περίεργο. Είναι μία σειρά η οποία δεν είναι μόνο αστυνομικό δράμα. Ο βασικός ήρωας που παίζω εγώ, κάνει μια πορεία ουσιαστικά από τη ζωή στο θάνατο. Σκοτώνεται στο πρώτο επεισόδιο, όπως είδαμε και κάνει μια πορεία προς τη συγχώρεση και του εαυτού και των άλλων γύρω του.

Διάφανη Αγάπη – Παπαδοκωνσταντάκης: «Η διαδικασία των γυρισμάτων είναι τεράστιο σχολείο»

diafani agapi - 1

Ήταν εύκολο να μπεις στον ρόλο και να υποδυθείς ουσιαστικά κάποιον άνθρωπο που έχει πεθάνει;

Σκηνοθετικά πιο πολύ το πώς αυτός κυκλοφορεί μέσα στους ζωντανούς. Εγώ σαν ηθοποιός παίζω έναν άνθρωπο που είναι ζωντανός και βλέπει ουσιαστικά απέναντί του νεκρούς. Αντίστρεψα δηλαδή, έκανα αντιστροφή της συνθήκης. Αντί να πω ότι είμαι ένας νεκρός και βλέπω ζωντανούς, είπα ότι είμαι ένας ζωντανός και προσπαθώ να ξυπνήσω νεκρούς. Οπότε κάπως έτσι κινήθηκα.

Θα αναπτύξει ο ήρωάς σου μια ξεχωριστή σχέση με τη μοναδική κοπέλα που βλέπει;

Ναι, ακριβώς! Έχω έναν άνθρωπο που με βλέπει και με ακούει και μπορώ μέσω αυτού να εξιχνιάσω το φόνο μου.

Υπάρχει κάποιος λόγος που σε βλέπει; Έχει ένα χάρισμα;

Έχει ναι, αλλά αυτό θα το δούμε στην εξέλιξη της ιστορίας.

thumbnail-42-860x936.jpg

Έρχεσαι από μια μεγάλη επιτυχία τη Μάγισσα. Έχεις άγχος για το πως θα πάει αυτό το δεύτερο τηλεοπτικό εγχείρημα;

Η Μάγισσα ήταν μια σειρά η οποία ήταν μεγάλο σχολείο για όλους. Ήταν η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια σειρά στην ελληνική τηλεόραση. Και εκεί παίξαμε ρόλους που ήταν πολύ δύσκολοι και έπρεπε να τους παίξουμε σε πολύ σφιχτό χρονικό διάστημα. Δεν είχαμε πολύ χρόνο να τους αναπτύξουμε. Αλλά ήταν ένα υπέροχο ταξίδι με έναν φοβερό σκηνοθέτη, τον Λευτέρη Χαρίτο. Οπότε, μετά από αυτή τη δουλειά, ήταν ένα σκαλοπάτι για η επόμενη. Οπότε, αν με ρωτάς αν έχω άγχος, όχι, όχι θα σου πω.

markos_papadokonstantakis3113_kentriki.jpg

Την ξαφνική δημοσιότητα πώς τη διαχειρίστηκες;

Ήμουν σε μία ηλικία που θεωρώ ότι είχα τα εφόδια να το αντιμετωπίσω. Να μην ακούω πολλά σχόλια και να κάνω μόνο τη δουλειά μου. Να κάνω focus μόνο σε αυτό που ξέρω και που ξέρουν οι συνάδελφοι μου.

Σου αρέσει αυτό το κομμάτι, το απολαμβάνεις.

Πολύ, πάρα πολύ. Είναι πολύ ωραίες οι εκδηλώσεις του κόσμου και η χαρά του.
Είναι κομμάτι της δουλειάς μου.

e62c5a16916906b4dcc06f9443575a5c.jpg

Είχε γίνει κάποιο θαύμα στη ζωή σου μέχρι σήμερα, που είναι είτε μικρό είτε μεγάλο;

Ναι, με την αδερφή μου, η οποία είχε χτυπήσει, ήταν επικίνδυνο το ατύχημα που είχε με μηχανή. Το ότι σώθηκε δεν το αποδίδω μόνο στον Θεό φυσικά, το αποδίδω και στην επιστήμη, ένας τρομερός νευροχειρουργός που τη χειρούργησε και την έσωσε. Νομίζω πως και αυτός είχε πίστη σε κάτι, σε κάτι ανώτερο. Η πίστη σου δίνει ψυχραιμία να διαχειριστείς ένα μεγάλο βάρος.

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved