Η απόλυτη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη: Πανσέτα μαριναρισμένη σε μπίρα
Δείτε αναλυτικά πώς θα φτιάξετε χοιρινή πανσέτα μαριναρισμένη σε μπίρα για να έχετε το απόλυτο αποτέλεσμα, όπως ο Άκης Πετρετζίκης! Ζουμερή και μαλακή εσωτερικά και τραγανή εξωτερικά. Συνοδέψτε με πατάτες!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για την πανσέτα
1,5 κιλό πανσέτα, χωρίς κόκκαλο και δέρμα
500 γρ. μπίρα, ξανθιά,
100-150 γρ. σπορέλαιο
2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
2 κ.γ. γεμάτα πάπρικα, καπνιστή
3 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. κύμινο
αλάτι
πιπέρι
Για τις πατάτες
750 γρ. πατάτες, country κατεψυγμένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σος γιαουρτιού
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.γ. κύμινο
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ