Πάτρα: «Το φαινόμενο του ασφυκτικού θανάτου δεν μπορεί να αποκλειστεί» (Video)
Media

Πάτρα: «Το φαινόμενο του ασφυκτικού θανάτου δεν μπορεί να αποκλειστεί» (Video)

Το φαινόμενο του ασφυκτικού θανάτου δεν μπορεί να αποκλειστεί», δήλωσε σήμερα στην εκπομπή, Κοινωνία Ώρα Mega ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων για την υπόθεση θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα, παραθέτοντας τις ομοιότητες στους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας.

Τα κοινά σημεία στους θανάτους των παιδιών, η δήλωση – «βόμβα» του Θανάση Κατερινόπουλου για προσπάθεια ορισμένων να καλυφθούν οι μώλωπες στο πρόσωπο ενός εκ των παιδιών, και οι αναρτήσεις της μητέρας που μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» μαζί με τις αναφορές γιατρών για τις κινήσεις της μέσα στα νοσοκομεία που νοσηλεύονταν τα τρία αγγελούδια, φαίνεται να δίνουν νέα τροπή στη μεγάλη έρευνα για τους θανάτους των τριών παιδιών.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ» Βασίλης Λαμπρόπουλος, μιλώντας στο MEGA και στο Νίκο Ευαγγελάτο, γιατροί που ειδικεύονται στους αιφνίδιους θανάτους παιδιών και νέων, ανέφεραν ότι από τα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί και έχουν περιέλθει σε γνώση τους, δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση για τους θανάτους των τριών παιδιών.

«Το φαινόμενο του ασφυκτικού θανάτου δεν μπορεί να αποκλειστεί»

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

«Τα στοιχεία προέρχονται από τη δημοσιόποιηση όλων πορισμάτων των πραγματογνωμόνων. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι με τα συγκεκριμένα ευρήματα, το φαινόμενο του ασφυκτικού θανάτου δεν μπορεί να αποκλειστεί και για τα δύο παιδιά. Υπάρχουν κοινά στοιχεία και στα δύο παιδιά», σημείωσε ο κ. Λέων, παραθέτοντας τις ομοιότητες μεταξύ των δύο περιπτώσεων.

«Ο τρόπος που επήλθε η ασφυξία θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σχολιάζοντας τη δήλωση – «βόμβα» του Θανάση Κατερινόπουλου για προσπάθεια ορισμένων να καλυφθούν οι μώλωπες στο πρόσωπο ενός εκ των παιδιών, ο κ. Λέων σημείωσε ότι «Οι ιατροδικαστές πρέπει να καταγράφουν σε κάθε έκθεση κάθε κάκωση που προκύπτει κατά την εξέταση του σώματος. Καταγράφουμε όλα τα ευρήματα. Αν υπήρχαν εκχυμώσεις θα έπρεπε να είχαν καταγραφεί».

«Οι ιατρικοί φάκελοι στα παιδιά που παρέμεναν νοσηλευόμενα θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Στο πρώτο παιδί θα μας πουν αν υπήρξε υπατική ανεπάρκεια», τόνισε κλείνοντας ο κ. Λέων.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved