Σοφία Παπαϊωάννου:  «Μακάρι η εκπομπή να αφήνει αποτύπωμα και σίγουρα αυτός είναι ο στόχος μας»
Media

Σοφία Παπαϊωάννου: «Μακάρι η εκπομπή να αφήνει αποτύπωμα και σίγουρα αυτός είναι ο στόχος μας»

Η Σοφία Παπαϊωάννου, κάθε δεύτερη Δευτέρα στις 22:00, στο ΕΡΤ NEWS, εστιάζει στις ανθρώπινες στιγμές που βρίσκονται πίσω από τις ειδήσεις και τα μεγάλα γεγονότα.

Αυτές επιχειρεί να αναδείξει και στην εκπομπή «365 στιγμές» με στόχο να αφήσει το δικό της αποτύπωμα.

Σοφία Παπαϊωάννου: Η ΕΡΤ είναι το κανάλι που πρέπει να είμαι και μου ταιριάζει

papaioannou-(3).jpg

Ποιο είναι το αποτύπωμα που θέλατε να αφήσει φέτος η εκπομπή σας «365 στιγμές»;

Μου αρέσει πολύ η λέξη «αποτύπωμα», γιατί θεωρώ πως κάποιες εκπομπές και κάποια έργα πρέπει να αφήνουν ένα αποτύπωμα και να βοηθούν τον κόσμο να κατανοεί και να προχωρά. Μακάρι η εκπομπή «365 στιγμές» να αφήνει αποτύπωμα και σίγουρα αυτός είναι ο στόχος μας. Κάθε επεισόδιο το βλέπω σαν μια πρόκληση και μια ευκαιρία -αφού συλλέξω το υλικό και τις πληροφορίες- να γράψω κάτι παραπάνω που προέρχεται από μέσα μου, από την εμπειρία, τις γνώσεις και τα συναισθήματά μου. Κάθε εκπομπή είναι για μένα κάτι ζωντανό.

1678702604137-77423305-papaioannou-(1).gif

Τα θέματα είναι ανεξάντλητα;

Τα θέματα είναι ανεξάντλητα όσο υπάρχουν προβλήματα, επικαιρότητα, διαφορετικές ιστορίες και οπτικές. Το κουραστικό για έναν δημοσιογράφο που κάνει χρόνια εκπομπές όπως εγώ, είναι ότι τα θέματα επαναλαμβάνονται και λύσεις δεν υπάρχουν. Ο δημοσιογράφος αναγκάζεται να επαναλαμβάνει θέματα, επειδή είναι πάντα μπροστά μας και απασχολούνταν κόσμο, ακριβώς επειδή δεν έχουν λυθεί. Αλλά η πρόκληση είναι να βρεις και να αναδείξεις και άλλα ζητήματα που να αγγίζουν τη ζωή και την ψυχή του ακροατή για μένα, βασική προϋπόθεση της κατανόησης. Ο εντοπισμός και η ανάδειξη διαφορετικών θεμάτων είναι μέρος της δουλειάς μας.

Όταν ξεκινήσατε αυτό το «ταξίδι» περιμένατε ότι θα έχει τέτοια πορεία;

Ειλικρινά θεωρώ πως στην ΕΡΤ έχουμε κάνει από τις καλύτερες εκπομπές δημοσιογραφικά, ποιοτικά και ουσιαστικά. Ήμουν και εγώ πιο έτοιμη, έμπειρη και απελευθερωμένη, αλλά συνεργάζομαι και με εξαιρετικούς ανθρώπους.

Πηγή Real

«365 Στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου – «Τέως βασιλική οικογένεια»

Σοφία Παπαϊωάννου: Η σπάνια εξομολόγηση για τα παιδιά της

Σοφία Παπαϊωάννου: «Ήταν τρομακτικό, αλλά μου έβγαζε αγάπη και την ανάγκη να τον προστατεύσω»

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved