Φεστιβάλ Βενετίας: Η επιστροφή των σταρ, τα φαβορί και οι ελληνικές συμμετοχές
Instagram / La Biennale di Venezia
Hollywood

Φεστιβάλ Βενετίας: Η επιστροφή των σταρ, τα φαβορί και οι ελληνικές συμμετοχές

Φεστιβάλ Βενετίας: Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι συζητήσεις στη διεθνή κινηματογραφική κοινότητα δίνουν και παίρνουν σχετικά με το ποια από τις 21 συνολικά ταινίες θα καταφέρει να αποσπάσει τον Χρυσό Λέοντα, ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο για μια δυναμική πορεία και -γιατί όχι- για τα Όσκαρ.

Κατά το παρελθόν, εξάλλου, είχαμε αρκετούς πρωταγωνιστές και σκηνοθέτες τους οποίους οι βραβεύσει στο Φεστιβάλ Βενετίας οδήγησαν σε πολλαπλές υποψηφιότητες και ενίοτε σε λαμπρές οσκαρικές νίκες. Μένει να δούμε αν η Ιστορία θα επαναληφθεί, σε αστό το επίπεδο, για μία ακόμη φορά.

Κλούνει και Πιτ στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Βενετίας - Με τη νέα του σύντροφο ο Μπραντ

labiennale_1724968859_3445610989800044935_1960416790.jpg

Πόσο μάλλον όταν μία από τις πιο δυνατές συμμετοχές του φετινού διαγωνιστικού τμήματος αποτελείτο σίκουελ του βραβευμένου με Χρυσό Λέοντα το 2019 «Τζόκερ», το «Joker: Folie a Deux», που επιστέφει δριμύτερο έπειτα από πέντε χρόνια - και πάλι με τη σκηνοθετική υπογραφή του Τοντ Φίλιπς και τον Χοακίν Φίνιξ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά και μία προσθήκη- δυναμίτη, αυτή της Lady Gaga. Οι συντελεστές κάνουν λόγο για μια θεότρελη ταινία, ένα παρανοϊκό μιούζικαλ.
Παρ’ όλα αυτά ο Τζόκερ έχει να αντιμετωπίσει μια πολύ ισχυρή αντίπαλο, τη θρυλική Μαρία Κάλλας και την ανταγωνιστική Αντζελίνα Τζολί, η οποία την υποδύεται έχοντας, κατά πολλούς μεγάλες πιθανότητες να διεκδικήσει σε λίγους μήνες το Οσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου. To «Maria» αποτελεί την τρίτη κατά σειρά βιογραφική ταινία του μετρ του είδους, του Χιλιανού σκηνοθέτη Πάμπλο Λαραΐν, μετά το «Σπένσερ» για τη Λαίδη Νταϊάνα και το «Τζάκι». Εστιάζει σε μια περιορισμένη χρονικά περίοδο της ηρωίδας του, παρουσιάζοντας τις τελευταίες ημέρες της ζωής της Mαρίας Κάλλας στο Παρίσι.

labiennale_1724968859_3445610989623907313_1960416790.jpg

Αλμοδόβαρ

Στο μεταξύ, σε τρία ηχηρά καλλιτεχνικά ονόματα είναι βασισμένη η ταινία «The Room Next Doοr», που φέτος θεωρείται ένα από τα δυνατά χαρτιά της νέας κινηματογραφικής σεζόν. Ο λόγος για τον Πέδρο Αλμοδόβαρ που σκηνοθετεί και τις Τϊλντα Σουίντον και Τζούλιαν Μουρ, οι οποίες αποτελούν το πρωταγωνιστικό δίδυμο υποδυόμενες δύο γυναίκες που υπήρξαν στενές φίλες όταν ήταν νέες και ξανασυναντιούνται έπειτα από χρόνια. Όσοι συμμετείχαν στα γυρίσματα, πάντως, έχουν διαρρεύσει πως η χημεία τους ήταν τέτοια που τους συνεπήρε
Από την άλλη πλευρά, η πολυβραβευμένη Νικόλ Κίντμαν εμφανίζεται ως ώριμη μεν αλλά εξαιρετικά τολμηρή ερωτικά στην ταινία της Ολλανδής Χαλϊνα Ρέιν «Babygirl». Ζώντας επί σειρά ετών δυστυχισμένη στους κόλπους ενός αποτυχημένου γάμου, μπαίνει στη δίνη μιας καυτής, χωρίς όρια, παράνομης σχέσης με έναν κατά πολύ νεότερό της άνδρα. Η ίδια, μάλιστα, δήλωσε πρόσφατα πως πρόκειται για την πιο τολμηρή ταινία της καριέρας της, καθώς θα τη δούμε σε πολλές και εξαιρετικά αποκαλυπτικές σκηνές.

labiennale_1724968859_3445610989791526427_1960416790.jpg

Από τις τηλεοπτικές σειρές που θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Bενετίας ξεχωρίζει το «Disclaimer» του Αλφόνσο Κουαρόν, με πρωταγωνίστρια-εγγύηση τη χαρισματική Κέιτ Μπλάνσετ που θα προβληθεί στο Apple TV+. Η σειρά αφηγείται την ιστορία της διακεκριμένης δημοσιογράφου Κάθριν Ρέιβενσκροφτ, η οποία καλείται ξαφνικά να έρθει αντιμέτωπη με το σκοτεινό παρελθόν της.

Οι ελληνικές συμμετοχές

Μπορεί πέρυσι να στείλαμε στη Βενετία το βαρύ πυροβολικό, τον Γιώργο Λάνθιμο, ο οποίος κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα, και φέτος όμως η Ελλάδα έχει να επιδείξει δύο αξιόλογες ταινίες.
Η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη επιστρέφει στο φεστιβάλ για να διεκδικήσει το κορυφαίο βραβείο του 14 χρόνια μετά το «Attenberg», για την ερμηνεία της στο οποίο βραβεύτηκε η Αριάν Λαμπέντ. Η ταινία της «Harvest», το σενάριο της οποίας συνυπογράφει με την Τζόσλιν Μπαρνς αποτελεί ένα νέο γουέστερν βασισμένο στο συγκλονιστικό μυθιστόρημα του Τζιμ Κρέις, με κεντρικούς ήρωες έναν αγρότη. Μέσα σε επτά παραισθησιογόνες μέρες ένα ανώνυμο χωριό, απροσδιορίστου χρόνου και τόπου, εξαφανίζεται και οι δύο παιδικοί φίλοι πρόκειται να αντιμετωπίσουν μια εισβολή από τον έξω κόσμο: το τραύμα του μοντερνισμού.
Με πολύ καλές αναμνήσεις, όμως, επιστρέφει στη Βενετία και ο Αλέξανδρος . Αβρανάς, ο οποίος είχε αποσπάσει, στο ίδιο φεστιβάλ, πριν από 11 χρόνια το βραβείο σκηνοθεσίας με το «Miss Violence».

labiennale_1724956220_3445504962844800963_1960416790.jpg

Αυτή τη φορά συμμετέχει στο παράλληλο διαγωνιστικό τμήμα «Ορίζοντες» με την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας του «Quiet Life», η οποία καταπιάνεται με ένα εξόχως ευαίσθητο και ανθρώπινο θέμα, το Σύνδρομο της Παραίτησης, που τα τελευταία χρόνια έχει πλήξει εκατοντάδες παιδιά κυρίως στη Σουηδία, αλλά και σε άλλες χώρες. Η ταινία διηγείται την ιστορία ενός ζευγαριού προσφύγων οι οποίοι ζητούν πολιτικό άσυλο στη Σουηδία με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής, όταν όμως οι αιτήσεις τους δεν γίνονται δεκτές η μία από τις δύο κόρες τους πέφτει σε βαθύ κώμα και κανείς δεν μπορεί να την ξυπνήσει παρά μόνο μια αχτίδα ελπίδας.
Μία ακόμη ταινία που συζητείται πολύ αυτές τις ημέρες στη Βενετία είναι το «The Brutalist» του Μπρέιντ Κόρμπετ, η οποία εξιστορεί τις περιπέτειες του ουγγρικής καταγωγής Εβραίου αρχιτέκτονα Λάζλο Τοθ, επιζώντος του Ολοκαυτώματος που μεταναστεύει στος ΗΠΑ το 1947 και ενώ μοιάζει να είναι καταδικασμένος στη φτώχεια, ένα συμβόλαιο-με έναν μυστηριώδη πλούσιο πελάτη θα αλλάξει ολοκληρωτικά τη ζωή του.

Πηγή Πρώτο Θέμα

Αντζελίνα Τζολί: Θέμα συζήτησης στα ξένα Μέσα τα αδυνατισμένα χέρια της στο Φεστιβάλ Βενετίας

Φεστιβάλ Βενετίας: Η Καγιά περπάτησε στο κόκκινο χαλί και εντυπωσίασε με την luxurious εμφάνισή της

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας - Τιμητικός Χρυσός Λέοντας στη Σιγκούρνι Γιουίβερ

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved