Αργύρης Αγγέλου: Έφτιαξε πεντανόστιμα τσουρέκια και θα ξετρελαθείς με τη συνταγή του!
Showbiz

Αργύρης Αγγέλου: Έφτιαξε πεντανόστιμα τσουρέκια και θα ξετρελαθείς με τη συνταγή του!

Και ο Αργύρης Αγγέλου το έριξε στη μαγειρική και έφτιαξε τα δικά του τσουρέκια.

Αφράτα και πεντανόστιμα τα τσουρέκια του Αργύρη Αγγέλου που μας απέδειξε ότι το έχει με τη μαγειρική!

«Λοιπόν! Επειδή σήμερα ξυπνώντας κατάλαβα ότι έγινε χαμούλης με τα τσουρέκια. Παραθέτω τη συνταγή που επέλεξα για για φέτος:

Υλικά: 2,5 κιλά αλεύρι, 9 αυγά, 3 ποτήρια ζάχαρη, 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ, ένα ποτήρι γάλα, 250 γραμμάρια νωπή μαγιά, ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι, 2 φακελάκια κακουλέ, 2 φακελάκια μαχλέπι, 1 φακελάκι μαστίχα, 350gr βούτυρο αγελάδος.

Για το προζύμι: 1 ποτήρι χλιαρό νερό, 1 κουταλάκι ζάχαρη, μία κούπα αλεύρι και τη νωπή μαγιά. Τα διαλύουμε και τα αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσει. ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανακατεύουμε τα αυγά, το ξύσμα ,τη ζάχαρη, το βούτυρο και τη νωπή μαγιά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα ,ανακατεύουμε και αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι. Τα ζυμώνουμε από κάτω προς τα πάνω και τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Τα ξαναζυμώνουμε να ξεφουσκώσουν και τα ξανά αφήνουμε να φουσκώσουν. Στρώνουμε σε λαμαρίνες αντικολλητικό χαρτί .Τα πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε πλεξούδες, σαλιγκάρια κλπ και τα αφήνουμε και πάλι λίγο να φουσκώσουν. Τα αλείφουμε με αυγό αραιωμένο με λίγο νερό και προσθέτουμε από πάνω λίγο αμύγδαλο σε φλοίδες. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Καλή επιτυχία! ΠΡΟΣΟΧΗ! Καλό είναι να τα ζυμώσετε σε ένα τεράστιο σκεύος! Φουσκώνουν πολύ! Και φυσικά βγαίνουν πολλά κομμάτια όχι μόνο της φωτογραφίας...»!

Και δείτε καρέ καρέ την εκτέλεσή του και το βίντεο πριν τα βάλει στο φούρνο!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved