Μαριάννα Κιμούλη: Οι σπουδές στο εξωτερικό, το «μικρόβιο» της υποκριτική & η στήριξη των γονιών της
Showbiz

Μαριάννα Κιμούλη: Οι σπουδές στο εξωτερικό, το «μικρόβιο» της υποκριτική & η στήριξη των γονιών της

Για τις σπουδές της στο εξωτερικό, την απόφασή της να επιστρέψει στην Ελλάδα αλλά και για τη σχέση με τους γονείς της, μίλησε η Μαριάννα Κιμούλη.

Να υποθέσω ότι κληρονόμησες το μικρόβιο της υποκριτικής από τον πατέρα σου;

Δεν το βλέπω ακριβώς έτσι. Νιώθω ότι μου δόθηκε η ευκαιρία από μια πολύ νεαρή ηλικία να γνωρίσω τον χώρο από μέσα και με τα καλά και με τα κακά που έχει, αλλά ήταν μια πολύ συνειδητή επιλογή από την εφηβεία και μετά, όταν πια ξεκίνησα να πηγαίνω σε καλοκαιρινά σεμινάρια σε δραματικές σχολές στην Αγγλία, στη RADA, στην Guildford

Μαριάννα Κιμούλη: Κάθε φορά που ερχόμασταν σε ρήξη με τους γονείς μου, υπήρχε μια κρυφή χαρά...

marianna_kimouli_1717413805_3382234602392272574_49735366265.jpg

Οι γονείς σου σε στήριζαν;

Ναι, από την αρχή σέβονταν όλες τις αποφάσεις που έπαιρνα. Ηταν πάντα πολύ γενναιόδωροι και υποστηρικτικοί, κάτι για το οποίο νιώθω πολύ τυχερή. Οπότε όταν τελείωσα το σχολείο, έφυγα για την Αγγλία με στόχο να μετακομίσω εκεί μόνιμα.

Γιατί επέλεξες την Αγγλία;

Είναι μια χώρα που εκτιμά πάρα πολύ τον πολιτισμό που παράγει, όπως και τους καλλιτέχνες, αλλά και τους ανθρώπους που διακονούν την τέχνη, και θεωρούσα ότι κατά μία έννοια ήταν η Μέκκα του θεάτρου στην Ευρώπη. Πήγα λοιπόν και σπούδασα Υποκριτική στο Royal Central School of Speech & Drama και Θεατρολογία στο Queen Mary. Ήθελα να έχω και τις θεωρητικές βάσεις. Κατά τη διάρκεια, νομίζω, του πτυχίου μου είχα μετανιώσει για τη Θεατρολογία, γιατί ήξερα ότι ήθελα να γίνω ηθοποιός και ένιωθα ότι ήταν αρκετά θεωρητικό αυτό που έκανα, αλλά τώρα καταλαβαίνω πόσο χρήσιμο μου ήταν αυτό το πτυχίο. Χωρίς αυτές τις θεωρητικές βάσεις δεν θα μπορούσα να είμαι στο στάδιο όπου βρίσκομαι τώρα ως ηθοποιός.

marianna_kimouli_1711277192_3330756960279835107_49735366265.jpg

Εκανες πράγματα στην Αγγλία;

Ναι, δούλεψα ως βοηθός ενδυματολόγου της Φωτεινής Δήμου σε μια ταινία μικρού μήκους και μετά με πήρε μαζί της και στο BBC για την ταινία «The Dresser», με τον Αντονι Χόπκινς και τον Ιαν ΜακΚέλεν. Ηταν ένα τεράστιο σχολείο και απίστευτη ευκαιρία για έναν νέο άνθρωπο να δει πώς δουλεύουν τέτοιου μεγέθους ηθοποιοί.

Στην Ελλάδα γιατί επέστρεψες;

Για ένα καλοκαίρι γύρισα βασικά, δεν είχα στόχο να μείνω. Αλλά ερχόμενη στην Αθήνα συνειδητοποίησα πόσο ακραίο ήταν το πρόγραμμα που έκανα. Τις σπουδές στο πανεπιστήμιο και τη σχολή και τη δουλειά τα έκανα ταυτόχρονα. Και για ένα παιδί που ήταν 20 χρόνων αυτό ήταν κάπως βίαιο. Οπότε αποφάσισα να δώσω εξετάσεις και στο Εθνικό και στο Ωδείο Αθηνών, αλλά με μια άγνοια κινδύνου κι ένα «να δούμε τι θα γίνει». Και πέρασα και στα δύο και πήγα στο Εθνικό.

Πηγή Gala

Ψυχοκόρες - Μαριάννα Κιμούλη για το τέλος της σειράς: «Υπάρχει μια κάποια δικαίωση»

Ψυχοκόρες - Μαριάννα Κιμούλη: Η σπάνια έξοδος με τη μητέρα της Μαρία Δαμανάκη - Έτσι ήταν στα 16 της

Οι καλλιτεχνικές οικογένειες της showbiz! Όταν τα παιδιά ακολούθησαν τα χνάρια των γονιών τους!

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved