Ηρώ Μπέζου: Θέλω να βρίσκομαι σε περιβάλλοντα με συνεργάτες που δεν θα νιώθω ασφυξία
Showbiz

Ηρώ Μπέζου: Θέλω να βρίσκομαι σε περιβάλλοντα με συνεργάτες που δεν θα νιώθω ασφυξία

Τους λόγους για τους οποίος ο χώρος είναι πιο δύσκολος για τις γυναίκες αλλά και γιατί η σκηνή είναι σκληρή, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή της η Ηρώ Μπέζου.

Για μια γυναίκα ηθοποιό είναι πιο δύσκολα τα πράγματα;

Σίγουρα, γιατί είμαστε πάρα πολλές και πολύ καλές θα τολμήσω να πω. Καλύτερες από τ’ αγόρια. Η αλήθεια είναι αυτή. Και πολύ λιγότεροι οι ρόλοι. Και στη συγγραφή υπάρχει πατριαρχία. Εγώ αποφοίτησα πριν από δεκαπέντε χρόνια. Ήταν σημαντικό που πήρα πρωτοβουλία πριν από μερικά χρόνια να κάνω κάτι δικό μου. Αυτό δεν θα με ζήσει φυσικά. Είναι σαν ένα παράθυρο μέσα στο οποίο μπορώ κι εγώ να αισθάνομαι πως μπορώ να ορίσω κάποια πράγματα. Και νιώθω πως μπορώ να ορίσω κάποια πράγματα και παίζοντας. Θέλω να βρίσκομαι σε περιβάλλοντα με συνεργάτες που δεν θα νιώθω ασφυξία. Αυτό είναι μια κατάκτηση. Είναι πολύ λίγοι οι άνθρωποι που νομίζω πως πραγματικά θα χαιρόμουν να συνεργάζομαι μαζί τους.

Ηρώ Μπέζου: «Είμαι εσωστρεφής. Δεν θα έκανα διαφημίσεις γιατί δε θα αγόραζαν τα προϊόντα μου»

iro-bezou-3.jpg

Ηρώ Μπέζου

Είναι μια τέτοια στιγμή τώρα λοιπόν.

Βέβαια. Έχουμε ξαναδουλέψει με τον Δημήτρη και είναι πολύ βοηθητικό γιατί γνωριζόμαστε. Κερδίζουμε πολύ χρόνο. Είναι πολύ ενεργός. Κάνει πολλά πράγματα. Οπότε το μυαλό του νομίζω δουλεύει συνεχώς. Δεν ξέρω αν μπορώ να μιλήσω για σύμπαν. Εξελίσσεται πολύ. Δεν μένει αγκυλωμένος σε κάτι που γνωρίζει. Καταλαβαίνω ότι στη φάση που εγώ τον πέτυχα έχει την επιθυμία να δίνει στους ηθοποιούς περισσότερο χώρο από το παρελθόν, να ελέγχει λιγότερο. Γι’ αυτό πηγαίνει και σε έργα όπως ο Τσέχοφ, που είναι απαραίτητο να εμπιστευτεί τον ψυχισμό των ηθοποιών. Έχει πάντα πολύ ισχυρή δραματουργία. Πολύ ισχυρό το εικαστικό και δραματουργικό πλαίσιο. Καλούς συνεργάτες. Αυτά όλα δημιουργούν μεγάλη ασφάλεια. Δίνει χώρο, ξέρει πότε να σε πιέσει και πότε να σε αφήσει.

iro-bezou-5.jpg

Μιλάς συνέχεια για ασφάλεια. Είναι η σκηνή τόσο σκληρή;

Ναι. Η σκηνή μπορεί να γίνει ψυχοφθόρα για τον ηθοποιό. Έχω συνηθίσει την ιδέα ότι θα δουλεύω και θα παίζω μπροστά τον κόσμο. Αλλά ασφάλεια είναι να ξέρεις ότι μπορείς να φέρεις ένα κομμάτι του εαυτού σου χωρίς να το «βιάσουν». Να διαφυλαχτεί κάτι πολύτιμο. Είναι πολύ ευαίσθητο το να ανοίγεις κάτι δικό σου και να μοιράζεσαι τη στιγμή αυτή μπροστά στον κόσμο, το τι νιώθεις μπροστά στους ανθρώπους. Είναι ευαίσθητα πράγματα αυτά. Κι αν ο σκηνοθέτης δεν το αντιλαμβάνεται ή αν κάποιοι συμπαίκτες δεν το αντιλαμβάνονται και πάνε να φορέσουν κάτι από πάνω ή το ξεπετάνε σαν να είναι κάτι δεδομένο, αυτό είναι βίαιο. Και υπάρχει ο κίνδυνος αυτό που έχεις μέσα σου να φοβηθεί και να λουφάξει. Αυτό εννοώ ασφάλεια. Είναι μια πνευματική δουλειά. Χρειάζεσαι ασφάλεια και σεβασμό.

Πηγή Αυγή

Γιάννης Μπέζος: «Έκανα λάθη, έπρεπε να είμαι πιο κοντά στην κόρη μου»

Ηρώ Μπέζου: Κι όμως είχε παίξει με τον πατέρα της Γιάννη Μπέζο σε σίριαλ του 1999! (Βίντεο)

Ηρώ Μπέζου: «Είχα σκεφτεί να αρνηθώ το βραβείο Μελίνα Μερκούρη»

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved