Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 - Απολογισμός: Δάκρυα, μετάλλια & αποκλεισμοί για τους Έλληνες αθλητές
Gossip Specials

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 - Απολογισμός: Δάκρυα, μετάλλια & αποκλεισμοί για τους Έλληνες αθλητές

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η πρώτη εβδομάδα διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι ολοκληρώνεται και κάνουμε έναν μικρό απολογισμό των όσων έχουν συμβεί μέχρι τώρα στους Έλληνες Αθλητές που βρίσκονται στη Γαλλία και αγωνίζονται. 

Και πώς αλλιώς θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε αν δεν αναφέραμε τα δάκρυα συγκίνησης της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη μετά τον αγώνα τελικού 20 χλμ. στο βάδην όπου στη γραμμή του τερματισμού υποκλίθηκε για τελευταία φορά μιας και η ίδια αποκάλυψε πως δεν θα ξανασυμμετάσχει σε Ολυμπιακούς.

«Είμαι συγκινημένη. Είναι η τελευταία μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Κλαίω τις τελευταίες δύο μέρες. Δεν μπορώ να συμμαζέψω τα συναισθήματά μου. Δεν ξέρω καν τι θέση έχω, αλλά χαίρομαι για την επίδοσή μου με τα δεδομένα της φετινής χρονιάς. Όταν ένας αθλητής έχει προβλήματα με το σώμα του, έχει προβλήματα και με το μυαλό του. Ήμουν λίγο μπερδεμένη. Δούλεψα μεθοδικά και σήμερα έκανα μία αξιοπρεπή εμφάνιση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων», είπε η κορυφαία αθλήτρια και συνέχισε: «Μου αφήνει κάτι γλυκό όλη μου η εμπειρία. Δεν έχω κάποια άσχημη στιγμή να θυμάμαι. Οπότε σίγουρα φεύγω με το κεφάλι ψηλά. Έχω να θυμάμαι μόνο ωραία πράγματα. Αυτός ο ανταγωνισμός, ο εσωτερικός, που βγαίνεις από εδώ και είσαι αγκαλιά με τις συναθλήτριες. Είναι η τελευταία μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω… Ευχαριστώ για τη στήριξη και όσους με σκεφτόντουσαν όλο αυτό το διάστημα».

world_aquatics_1722541922_3425252351287094462_1370018578.jpg

Δάκρυα και για τον Απόστολο Χρήστου ο οποίος κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στον υγρό στίβο, κάνοντας την Ελλάδα υπερήφανη. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας σε Ολυμπιακούς Αγώνες στον υγρό στίβο.

Όλη την χώρα καθήλωσε η Δώρα Γκουντούρα η οποία αποχώρησε με ψηλά το κεφάλι από το Ολυμπιακό Χωριό στο Παρίσι. Μέσα σε λίγες ώρες έβαλε σε όλα τα σπίτια της Ελλάδας ένα άθλημα που δεν είναι διαδεδομένο ιδιαίτερα στη χώρα μας. Δύο πόντοι που στέρησε ο διαιτητής από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια οδήγησε στον αποκλεισμό της και στην απόφαση του αρχηγού της team Hellas να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας για όσα συνέβησαν με την Γκουντούρα.

Μία μοναδική στιγμή βίωσε ο Παναγιώτης Γκιώνης μετά τη νίκη του επί του Καναδού Λι με 4-0 σετ στον πρώτο γύρο του τουρνουά όταν όλο το γήπεδο άρχισε να φωνάζει ρυθμικά το επίθετό του όχι μόνο από Έλληνες αλλά και από Γάλλους που εντυπωσιάστηκαν από τις επιδόσεις του. Ο Γκιώνης συμμετείχε με το άθλημα του πινγκ πονγκ για έκτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες όμως δεν κατάφερε να φτάσει μέχρι τα μετάλλια.

GTkWKO6XgAAD3D_.jpg

Από το πόλο στην... άρση βαρών!

Ένα ευτράπελο συνέβη την εβδομάδα που πέρασε για τους παίκτης της Εθνικής ομάδας Πόλο της χώρας μας αφού κατά την επιστροφή τους στο Ολυμπιακό χωριό από το σημείο όπου προπονούονταν χρειάστηκε να... σηκώσουν στα χέρια ένα αυτοκίνητο και να το μετακινήσουν προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για να περάσει το πούλμαν που τους μετέφερε.

Φυσικά, οι εικόνες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου με τους αθλητές μας να το διακωμωδούν κατά τη διάρκεια της... άρσης βαρών!

Μία συγκλονιστική εικόνα μάς χάρισαν οι παίκτριες της Εθνικής Ομάδας Πόλο της χώρας μας όταν δάκρυσαν περήφανες κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Ελλάδας πριν τον αγώνα με τις ΗΠΑ. Δείτε το βίντεο:

Εξίσου δυνατή στιγμή ήταν και όταν την ώρα που έκαναν δηλώσεις οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου - Πέτρος Γκαϊδατζής για το χάλκινο μετάλλιο που είχαν κερδίσει διακόπηκαν με μια ομαδική αγκαλιά από τις Φίτσιου -Κόντου που επίσης κατέκτησαν χάλκινα μετάλλια στην κωπηλασία.

Αυλαία για τα μετάλλια από τον Τσελίδη

Ο Θοδωρής Τσελίδης ήταν ο αθλητής που κέρδισε το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Συγκινημένος, ο τζουντόκα κατάφερε να χαρίσει στη χώρα μας το πρώτο χάλκινο μετάλλιο της αποστολής, με τον ίδιο τον ολυμπιονίκη να δηλώνει με υπερηφάνια: «Για εμένα είναι σαν παραμύθι. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπόρεσα και πήρα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ηταν το όνειρό μου από τότε που ήμουν παιδί και τώρα επιτέλους το κατάφερα. Είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα Ολυμπιακό μετάλλιο. Για εμένα είναι σαν ένα θαύμα γιατί δεν το περίμενα. Σε μια διοργάνωση σαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες τα πάντα μπορούν να συμβούν».

tselidis.jpg

Ο Θοδωρής Τσελίδης κατέληξε λέγοντας: «Η οικογένειά μου προέρχεται από τη Ρωσία. Στα όρια του Καυκάσου έχουμε μεγάλη ελληνική κοινότητα. Ο αδερφός μου γεννήθηκε στην Ελλάδα. Με τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης η οικογένειά μου ήρθε στην Ελλάδα, ωστόσο τότε η ζωή ήταν πολύ δύσκολη οπότε λίγο μετά αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στη Ρωσία. Εγώ ξεκίνησα προπονήσεις τζούντο εκεί και από μικρός έλεγα ότι αν γίνω καλός τζουντόκα θα μπορούσα να εκπροσωπήσω την Ελλάδα γιατί έχω την υπηκοότητα... Το 2017 κέρδισα το ασημένιο μετάλλιο στο πρωτάθλημα Ρωσίας και είπα αυτό είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και τώρα μπορώ να προσπαθήσω να εκπροσωπήσω την Ελλάδα διεθνώς. Τηλεφώνησα στον Νίκο Ηλιάδη και ρώτησα αν μπορώ να μάχομαι για την Ελλάδα. Εκείνος μου το επέτρεψε, με βοήθησε και έτσι από το 2018 εκπροσωπώ την Ελλάδα και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό».

Το όνειρο του Στέφανου Τσιτσιπά έσβησε νωρίς στο Παρίσι αφού ο Τζόκοβιτς κατέκτησε τη νίκη με 2-0 σετ. Απογοητευμένος, ο Έλληνας πρωταθλητής αγκάλιασε στο τέλος του αγώνα τον «δαίμονά» του που του έχει πολλές πίκρες και κατά το παρελθόν στις αναμετρήσεις τους.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved