Δάνης Κατρανίδης: Η σχέση με την Αλίκη, η συνεργασία και ο θαυμασμός
Showbiz

Δάνης Κατρανίδης: Η σχέση με την Αλίκη, η συνεργασία και ο θαυμασμός

Τη θεατρική σεζόν 1978-1979 ο Δάνης Κατρανίδης έγραψε ιστορία στον ρόλο του κομπέρ στη θρυλική παράσταση Cabaret που ανέβασε η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Τότε είχαν γραφτεί πολλά για την πραγματική σχέση που συνέδεε τους δύο πρωταγωνιστές αλλά είχαν φροντίσει και οι δύο να διατηρήσουν το μυστήριο, αποφεύγοντας να πουν οτιδήποτε.

Δάνης Κατρανίδης: Ραγίζουν καρδιές Ελένη Ράντου και Γιάννης Βούρος: «Ξεκουράσου…»

katranidis-aliki-(1).jpg

Οι δυο τους είχαν παίξει μαζί στο “Πονηρό θηλυκό… Κατεργάρα γυναίκα!” αλλά στην ταινία “Κατάσκοπος Νέλλη”. Πολλά χρόνια αργότερα, σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις που έδωσε ο Δάνης Κατρανίδης τηλεοπτικά, είχε πει για την τότε συνεργασία του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη:

«Κλείσαμε ραντεβού στο θέατρο Αλίκη. Μου λέει πράγματα για εμένα σαν να έχουμε δουλέψει μαζί 10 χρόνια στο θέατρο. Μένω άφωνος. Με είχε διαβάσει. Όταν μου έκανε την πρόταση είπα να το σκεφτώ. Να το σκεφτείς μου λέει. Τότε γινόταν χαμός, έκανα πρόβες για δυο έργα και ήμουν μπάρμαν σε ένα μπαρ».

katranidis-aliki-(3).jpg

Σε συνέντευξή του στο Down Town το 2017 είχε πει: «Ό,τι και να πεις κανείς για την Αλίκη, είναι λίγο. Είμαστε στο 2017, κι όμως εξακολουθούμε να μιλάμε γι’ αυτό το φαινόμενο! Γιατί ήταν ξεχωριστή! Πολλές φορές, κάποιος είναι καταπληκτικός στον κινηματογράφο και λιγότερο καλός στο θέατρο, και το αντίστροφο, ε, η Αλίκη ήταν και στα δύο καταπληκτική. Για εκείνη προηγείτο η δουλειά, οι συνεργάτες της.

katranidis-aliki-(2).jpg

Τίποτα δεν ήταν τυχαίο –είμαι σίγουρος ότι θα δούλευε ακόμα και στον ύπνο της. Εμπιστευόταν τους συνεργάτες της, ζητούσε πάντα την γνώμη τους, αν και η τελική απόφαση ήταν δική της. Ανεξάρτητα από την πορεία που είχε κάθε παράσταση, ήταν πάντα ανοιχτή στο καινούριο, άκουγε ποιος αρέσει, τι παίζει στο Λονδίνο και στην Αμερική και πάντα συνεργαζόταν με τα νιάτα, έδινε ευκαιρίες στα νέα παιδιά»

Δάνης Κατρανίδης: Η λατρεία στο θέατρο: «Μέσα από αυτό υπάρχω»

Δάνης Κατρανίδης: Η γνωριμία, ο έρωτας, ο γάμος και η σχέση ζωής με την Μίρκα Παπακωνσταντίνου

Δάνης Κατρανίδης: Η τελευταία δημόσια εμφάνιση πριν από τέσσερα χρόνια

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved