Ντέμης Νικολαΐδης: Η ηλικία, η καριέρα, ο χωρισμός από τη Βανδή & η νέα του σύντροφος
Showbiz

Ντέμης Νικολαΐδης: Η ηλικία, η καριέρα, ο χωρισμός από τη Βανδή & η νέα του σύντροφος

Ο Ντέμης Νικολαΐδης, γεννημένος στις 17 Σεπτεμβρίου 1973 στην Αλεξανδρούπολη, είναι πρώην ποδοσφαιριστής και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους Έλληνες επιθετικούς όλων των εποχών.

Παρόλο που δεν είχε τέλεια τεχνική κατάρτιση ήταν ταχύς και σκόρερ, κυρίως σέντερ φορ περιοχής. Κορυφαία στιγμή της καριέρας του ήταν το Euro 2004.

Η σύντροφος του Ντέμη Νικολαΐδη έχει παίξει σε γνωστή ελληνική σειρά μαζί με τον Σάκη Ρουβά!

https://www.instagram.com/p/C8_S1r1InNF/

Καριέρα

Ο Νικολαΐδης ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και στη συνέχεια μεταγράφηκε στον Απόλλωνα Σμύρνης (τότε Απόλλων Αθηνών), όπου άρχισε να δείχνει το ταλέντο του ως επιθετικός. Το 1996, μεταγράφηκε στην ΑΕΚ, όπου έγινε γρήγορα ένας από τους πιο αγαπητούς παίκτες στην ιστορία της ομάδας. Με την ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας δύο φορές (1997 και 2000) και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος.

Το 2003, ο Νικολαΐδης μεταγράφηκε στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Έφτασε κοντά στη μεταγραφή του στη γαλλική Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά τελικά προτίμησε την ισπανική Ατλέτικο Μαδρίτης, όπου υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους. Σε μια χρονιά γεμάτη τραυματισμούς, κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του και να εντυπωσιάσει με τις ικανότητές του τους απαιτητικούς Ισπανούς. Σημείωσε 6 γκολ σε 22 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, αγωνιζόμενος κυρίως ως επιθετικό δίδυμο με τον νεαρό και ανερχόμενο τότε, αλλά μετέπειτα διάσημο διεθνή Ισπανό φορ Φερνάντο Τόρρες.

Στο τέλος εκείνης της περιόδου η Ατλέτικο του έκανε προσφορά για ανανέωση συμβολαίου, ώστε να παραμείνει στην ομάδα, αλλά ο Νικολαΐδης είχε πάρει την απόφασή του να αποσυρθεί λόγω χρόνιου προβλήματος στη μέση, όπου είχε ήδη χειρουργηθεί, αλλά κυρίως για να βοηθήσει την αγαπημένη του ομάδα, την ΑΕΚ, να βγει από την κρίση, αναλαμβάνοντας πρόεδρός της.

Καριέρα με την εθνική Ελλάδας

Το ντεμπούτο του στην εθνική Ελλάδας το έκανε το 1995 και τελευταίος του αγώνας ήταν στο Euro 2004 όπου τελικά η Ελλάδα κατέκτησε το τρόπαιο, στον προημιτελικό κόντρα στη Γαλλία. Αγωνίστηκε συνολικά 54 φορές με τη γαλανόλευκη φανέλα και πέτυχε 17 γκολ, γεγονός που τον κατατάσσει 7ο σκόρερ όλων των εποχών.

https://www.instagram.com/p/Cw5gj7vsOp5/

Νωρίτερα, στο τέλος του 1999 είχε ανακοινώσει πως αποφάσισε να απέχει από την εθνική Ελλάδας, από κοινού με άλλους δύο συμπαίκτες του, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαιτησία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Επέστρεψε έπειτα από προτροπή του Ότο Ρεχάγκελ το 2001.

Μετά το ποδόσφαιρο

Τη σεζόν 2018-2019, ο Ντέμης Νικολαΐδης παρουσίασε την εκπομπή «Total Football» στο OPEN σχολιάζοντας την αθλητική επικαιρότητα μαζί με πολλούς αθλητικογράφους.

Από το 2021 παρουσιάζει την αθλητική εκπομπή «Monday FC» στο Novasports μαζί με τον δημοσιογράφο Γιάννη Πάγκο.

Προσωπική ζωή

Ο Ντέμης Νικολαΐδης ήταν παντρεμένος με τη Δέσποινα Βανδή από το 2003 έως το 2021. Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά. Παρά τον χωρισμό τους, το ζευγάρι διατήρησε καλές σχέσεις για το καλό της οικογένειάς τους.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης βρίσκεται σε σχέση με την Αλεξάνδρα Νικολαΐδου εδώ και 1,5 χρόνο περίπου. Η Αλεξάνδρα δραστηριοποιείται στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου και του ρουχισμού, ενώ στο παρελθόν είχε κάνει ένα σύντομο πέρασμα από την υποκριτική. Συγκεκριμένα, συμμετείχε στη σειρά “Καληνύχτα μαμά” του ΑΝΤ1 τη σεζόν 1996-1997, όπου υποδύθηκε τη “μικρή Μαργαρίτα”.

nikolaidis.jpg

Ο Νικολαΐδης παραμένει μια δημοφιλής και σεβαστή προσωπικότητα στον ελληνικό αθλητικό χώρο.

Πληροφορίες: Wikipedia

Διαβάστε επίσης:

Καινούργιου: «Η σύντροφος του Ντέμη Νικολαΐδη είναι κολλητή μου. Στα γενέθλιά της ήταν και η Μελίνα»

Η Δέσποινα Βανδή παραδέχεται: Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου, όταν η Μελίνα μου είπε...

Μελίνα Νικολαΐδη: Με τον πατέρα της Ντέμη και τη σύντροφό του στη συναυλία των Coldplay

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved