Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Δεν έχω ανασφάλειες»
Showbiz

Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Δεν έχω ανασφάλειες»

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης την ερχόμενη Παρασκευή θα ανεβεί για ακόμα μια φορά στη σκηνή, στην πατρίδα του στην Κύπρο. Κάποτε κάποιοι προέβλεπαν ότι ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ήταν ένας διάττοντας αστέρας που θα έσβηνε χωρίς κανένας να το πάρει χαμπάρι. Τώρα πια, μετά από τόσα χρόνια, ακόμα και οι κακόβουλοι προσπαθούν, ως άλλοι αλχημιστές, να εξηγήσουν πού οφείλεται η άνευ ταλαντεύσεων ανοδική του πορεία. Ο τραγουδιστής μιλώντας στην «Κ» ανέλυσε την άποψή του για την οικονομική κρίση, την επιτυχία αλλά και για το τι τον εμπνέει.



«Η λέξη «κρίση», έχει πολλές έννοιες, όπως κρίση αξιών, οικονομική κρίση, παγκόσμια κρίση και διάφορες άλλες. Δυστυχώς, όπως λέτε κι εσείς, αυτή την περίοδο μοιάζει να περνάμε πολλές από τις εκφάνσεις της κρίσης. Ο περισσότερος κόσμος, για προφανείς λόγους, όταν μιλάει για κρίση, εννοεί κυρίως την οικονομική. Ένας καλλιτέχνης είναι πάνω απ’ όλα άνθρωπος που ζει μαζί με άλλους ανθρώπους. Από την πλευρά μου, πιστεύω ότι, πέρα από το ότι κάθε καλλιτέχνης πρέπει να είναι προσεκτικός και να χαράσσει μία καινούργια στρατηγική, θα πρέπει με τον τρόπο του και όπου μπορεί να βοηθάει ομάδες και φορείς που έχουν περισσότερο ανάγκη, χωρίς να νοιάζεται για το προσωπικό του όφελος.», λέει χαρακτηριστικά.




Ένιωσε ποτέ εγκλωβισμένος στην τόσο μεγάλη επιτυχία που βιώνει; «Αν δεν είσαι έτοιμος και πιστεύεις ότι η επιτυχία είναι μόνιμη, τότε σίγουρα κάποια στιγμή θα σε εγκλωβίσει. Αν όμως ξέρεις ότι όλα τα πράγματα έχουν αρχή και τέλος, τότε μπορείς να αντιμετωπίσεις και την επιτυχία αλλά και τη ζωή διαφορετικά.»
Άραγε ένας άνθρωπος σαν το Μιχάλη Χατζηγιάννη είναι ανασφαλής; «Από μικρός κατάλαβα ότι η μουσική είναι η μεγάλη μου αγάπη. Ένιωθα άνετα μέσα στη μουσική και ποτέ δεν είχα ανασφάλεια γι’ αυτήν.»




Όσο για τη συνταγή της επιτυχίας του συνθέτη και την πηγή έμπνευσής του, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης δηλώνει: «Η έμπνευση ούτως ή άλλως δεν μπορεί να μπει σε καλούπια, αλλιώς δεν είναι έμπνευση. Κάθε καλλιτέχνης που γράφει τραγούδια και τα ερμηνεύει ο ίδιος, έχει το ύφος του. Αυτό δεν σημαίνει ότι ακολουθεί μία συνταγή. Κάθε φορά νέα ερεθίσματα, είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά, σε προκαλούν να γράψεις. Αυτή την εποχή βρίσκομαι σε μία περίοδο που νιώθω τις αλλαγές να συμβαίνουν γύρω και μέσα μου.»
πηγή: kathimerini.com.cy

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved