Θαλασσινός: «Ο καλλιτέχνης πρέπει να αντλεί τα θέματα και τις μουσικές του μέσα από τον κόσμο»
Ο Παντελής Θαλασσινός αναφέρει τι είναι αυτό, που οφείλει να κάνει ένας καλλιτέχνης όσον αφορά στη θεματολογία της μουσικής του, ειδικά όταν είναι και τραγουδοποιός.
Ο δημοφιλής τραγουδοποιός αναφέρεται στην επικοινωνία που έχει αναπτύξει με το κοινό, αλλά και σε αυτό που χρειάζεται η τέχνη, ώστε να μεταδοθεί στον κόσμο.
Με τον κόσμο που ακούει τα τραγούδια σας, έχετε σχέση επικοινωνίας και παρέας;
«Κατ' αρχάς, να δηλώσω ότι υπάρχει μία συγγένεια με τον κόσμο που ακούει τα τραγούδια μου. Συγγένεια ιδεών έκφρασης και να τολμήσω να πω και αισθητικής. Ακόμη υπάρχει και η σχέση της ευθύνης απέναντι σε αυτούς. Όταν φτιάχνω ένα cd ή
ένα τραγούδι ενδόμυχα το συγκρίνω με τα προηγούμενα μου, δηλαδή αν είναι αντάξιο της ροής αυτής. Αυτή είναι η αόρατη επικοινωνία, την οποία αισθάνομαι ότι υπάρχει και τη διαπιστώνω στις ζωντανές εμφανίσεις».
Οι εμφανίσεις στον «Σταυρό του Νότου» τι άρωμα θα έχουν;
«Θα έχουν πολλά αρώματα, καινούργια και παλιά. Τα παλιά αρώματα θα είναι από τα τραγούδια που έχω επικοινωνήσει ως τώρα και το καινούργιο άρωμα από τα "12 + 1 ηλιοτρόπια". Επίσης, θα τολμήσω να πω και δύο άγνωστα τραγούδια, τα οποία θα συμπεριλαμβάνονται στα καινούργια πράγματα που κάνω τώρα. Ακόμη, δεν θα λείπουν και τα αρώματα των μεγάλων μας συνθετών και στιχουργών».
Η μουσική και οι τέχνες, γενικώς, μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους;
«Ξεκινώντας από το δημιουργό, μπορώ να πω ότι η τέχνη πρέπει να κάνει καλό. Γι’ αυτό και η μουσική ως μέρος της τέχνης κάνει τους ακροατές και όσους ζουν μ' αυτήν καλύτερους ανθρώπους».
Ο καλλιτέχνης πρέπει να αφουγκράζεται τις δικές του ανάγκες για να γράψει τα τραγούδια και τις μουσικές του;
«Ο καλλιτέχνης -και μάλιστα ο τραγουδοποιός- πρέπει να αντλεί τα θέματα και τις μουσικές του μέσα από τον ίδιο τον κόσμο, δηλαδή να έχει λαϊκότητα. Για να επικοινωνήσει με ομοίους, πρέπει να είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Το στόμα και η φωνή του διπλανού».
Της τέχνης χρειάζεται να της δώσουν ευκαιρίες για να επικοινωνήσει;
«Για να επικοινωνήσει η τέχνη χρειάζεται έκθεση. Ο λόγος και το μήνυμα φτάνει στον αποδέκτη, δηλαδή στα αυτιά του κόσμου, πιο εύκολα μέσω ενός τραγουδιού. Η ποίηση κατέβηκε στον κόσμο πιο εύκολα μέσω του τραγουδιού. Αυτά τα λέω, γιατί πρέπει να διευκολύνεται η τέχνη να φτάνει στον κόσμο, γιατί κάτι έχει να μας πει».
Πηγή: Τηλεθεατής