Βανδή: Το παρασκήνιο της ακύρωσης και το πρωτοσέλιδο: «Ελλάδα, μη δοκιμάζεις την υπομονή μας»
Showbiz

Βανδή: Το παρασκήνιο της ακύρωσης και το πρωτοσέλιδο: «Ελλάδα, μη δοκιμάζεις την υπομονή μας»

Η απόφαση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει την εμφάνισή της στο Τσεσμέ της Σμύρνης μετά την ανάρτηση αφίσας του Κεμάλ Ατατούρκ στον χώρο της εκδήλωσης, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Τούρκων που γέμισαν τον λογαριασμό της με ύβρεις, υποτιμητικά σχόλια, εθνικιστικές κορώνες και σημαίες της Τουρκίας.

Με αφορμή το γεγονός ότι η προγραμματισμένη συναυλία ήταν να γίνει στην Σμύρνη, έγραψαν στην τραγουδίστρια «να γυρίσεις πίσω κολυμπώντας», αναπαράγοντας έτσι την τουρκική εθνικιστική ρητορική σχετικά με την καταστροφή της Σμύρνης το 1922.

Νέα δήλωση της Βανδή: «Θα αποτελούσε προσβολή της ιστορικής μνήμης η εμφάνιση με φόντο τον Ατατούρκ»

Photo-by-Despina-Vandi-on-May-12-2024.-May-be-an-image-of-2-people..jpg

Η Δέσποινα Βανδή, στην ανάρτησή της στο Instagram, ανέφερε για το περιστατικό ότι την ευθύνη φέρει εξ ολοκλήρου το TEV (Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας) καθώς «μονομερώς αποφάσισε να αλλάξει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως συναυλία και του έδωσε πολιτικό χαρακτήρα ενώ δεν είχαμε συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο. Ως εκ τούτου η συμμετοχή μου στη συναυλία δεν ήταν δυνατή».

Η διάσημη τραγουδίστρια, σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ τόνισε ότι δε θα τραγουδούσε ποτέ μπροστά από μία φωτογραφία του σφαγέα των Ελλήνων, υπογραμμίζοντας:

«Θα αποτελούσε προσβολή της ιστορικής μνήμης η εμφάνιση οποιουδήποτε Έλληνα καλλιτέχνη σε εκδήλωση με φόντο γιγαντοαφίσας σημαίας του Κεμάλ Ατατούρκ. Πόσο μάλιστα με την επέτειο 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο».

Το παρασκήνιο

despoina-vandi.jpg


Η Δέσποινα Βανδή πήρε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης την απόφαση να ακυρώσει τη συναυλία της στην Σμύρνη, επειδή, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, αναρτήθηκε στον χώρο της εκδήλωσης αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ.

Με ανάρτησή της στο Instagram η Δέσποινα Βανδή ανέφερε για το περιστατικό ότι την ευθύνη φέρει εξ ολοκλήρου το TEV καθώς «μονομερώς αποφάσισε να αλλάξει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως συναυλία και του έδωσε πολιτικό χαρακτήρα ενώ δεν είχαμε συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο. Ως εκ τούτου η συμμετοχή μου στη συναυλία δεν ήταν δυνατή» δήλωσε, εκφράζοντας τον σεβασμό της σε όσους την τίμησαν με την παρουσία τους στην Σμύρνη.

Το πρωτοσέλιδο σε Τουρκικά Μέσα Ενημερώσης

το εξώφυλλο της εθνικιστικής εφημερίδας Soczu έχει τίτλο «Ελλάδα μην δοκιμάζεις την υπομονή μας».

Η εφημερίδα αναφέρεται σε τρεις ελληνικές προκλήσεις μεταξύ αυτών και η ακύρωση της συναυλίας.

Οι τρεις αναφορές
«Πραγματοποίησαν δρομολόγιο πλοίου σε ένα νησί το οποίο ανήκει στην Τουρκία» (δηλαδή τη… Ρω)
«Χτίζουν στρατιωτική βάση στην ελληνοκυπριακή πλευρά»
«Δεν μπορούν να αντέξουν τον Ατατούρκ και την τουρκική σημαία»

«Κύματα» αγάπης για Βανδή μετά την ακύρωση της συναυλίας στην Τουρκία: «Πώς τους πετσόκοψες έτσι;»

Νέα δήλωση της Βανδή: «Δεν θα τραγουδούσα ποτέ μπροστά από μια φωτογραφία του σφαγέα των Ελλήνων»

Βανδή: Τα τουρκικά Μέσα μιλούν για σκανδαλώδες αίτημα να κατέβει η σημαία & η αφίσα του Ατατούρκ

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved