Γιάννης Τσορτέκης: «Δεν υπάρχει στον σκληρό μου δίσκο καταγεγραμμένη τέτοια πληροφορία»
Showbiz

Γιάννης Τσορτέκης: «Δεν υπάρχει στον σκληρό μου δίσκο καταγεγραμμένη τέτοια πληροφορία»

Το Θέατρο Τέχνης “Κάρολος Κουν” και το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζουν την εμβληματική τραγωδία του Αισχύλου με τη σκηνοθετική υπογραφή της Μαριάννας Κάλμπαρη, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου αλλά και σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Ο Γιάννης Τσορτέκης μίλησε για το ρόλο του. 

«Υπάρχει μια ευθύνη που με βαραίνει και την οποία όμως δεν μπορώ να αντιληφθώ στο μέτρο τού καλού ή του κακού, αλλά μπορώ να την αντιληφθώ στο μέτρο τού τα δίνω όλα ή κάνω οικονομία δυνάμεων. Το εάν είναι καλός ή κακός κάποιος είναι συζητήσιμο και υποκειμενικό, το εάν τα δίνει όλα ψυχή τε και σώματι και δεν κρατάει κάτι για εκείνον, πάλι, όχι. Το θέατρο είναι κάτι που χ συντελείται και επισφραγίζεται τη στιγμή που συμβαίνει, οπότε η επιλογή της οικονομίας δυνάμεων είναι επιζήμια τελικά και για τον καλλιτέχνη και για τον θεατή».

tsortekis-def.jpg

Τσορτέκης: «Στη σκηνή του φινάλε στο Maestro έμεινα κάτω από το νερό για 40 λεπτά χωρίς μάσκα»

Ο ίδιος δεν έχει κάνει ποτέ οικονομία δυνάμεων στο θέατρο; «Ποτέ και πουθενά. Δεν υπάρχει στον σκληρό μου δίσκο καταγεγραμμένη μια τέτοια πληροφορία. Από την πρώτη ανάγνωση μέχρι την τελευταία παράσταση. Τα εργαλεία μου πρέπει να είναι ακονισμένα και ασκημένα στο παρόν». Και ο ανθρώπινος παράγοντας δεν παίζει ρόλο; Το να είναι κανείς κουρασμένος μια μέρα, να μην έχει διάθεση; «Εάν συμβεί αυτό, πάλι δική μου ευθύνη θα είναι. Και πρέπει να προσέχω. Δεν μπορώ να γκαρίζω όλη την ημέρα και να θέλω να παίξω το βράδυ. Δεν μπορώ να ξενυχτάω και να είμαι κουρασμένος στη σκηνή. Και αυτό το οφείλω σε όλους αυτούς που προηγούνται πριν από εμένα για να είμαι εγώ στη σκηνή. Στον ηλεκτρολόγο, στον ηχολήπτη, στους τεχνικούς που δένουν αυτά τα σκηνικά μέσα στο λιοπύρι και τα ξεστήνουν μέσα στα άγρια μεσάνυχτα ξανά και ξανά ταξιδεύοντας από πόλη σε πόλη. Και είναι σημαντικότερη η ευθύνη προς αυτούς τους ανθρώπους να είσαι εκεί παρών με όλες σου τις δυνάμεις παρά η ευθύνη σου απέναντι στην Επίδαυρο», είπε στο ΒΗmagazino και στη δημοσιογράφο Έρη Βαρδάκη.

Διαβάστε επίσης:

Βούρκωσαν Τσορτέκης - Χαραλαμπόπουλος: «Συγκινήθηκα. Γενικά... κλαίω»

Γιάννης Τσορτέκης: «Όταν νιώθω ότι βαλτώνω, ότι ασφυκτιώ και γίνομαι δυσλειτουργικός, εκεί αντιδρώ»

Γιάννης Τσορτέκης: «Μου είχαν πετάξει πέτρες εξαιτίας του ρόλου που υποδυόμουν»

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved