Τρία από τα πιο ακριβά σπίτια διάσημων προσωπικοτήτων
Showbiz

Τρία από τα πιο ακριβά σπίτια διάσημων προσωπικοτήτων

Η αξία αυτών των κατοικιών δεν μετριέται πλέον σε εκατομμύρια, αλλά σε δισεκατομμύρια. Και οι τρεις διάσημοι με τα πιο ακριβά σπίτια τυχαίνει να είναι όλοι Αμερικανοί. Στην τρίτη θέση θα ήταν ο Brad Pitt και η Angelina Jolie, αλλά καθώς δεν κατοικούν πλέον στο γαλλικό τους κτήμα Miraval, αξίας 164 εκατομμυρίων ευρώ, περιλάβαμε μια άλλη διασημότητα στη λίστα. Ποια είναι λοιπόν τα τρία πιο ακριβά σπίτια διασημοτήτων;

1. Jay-Z και Beyoncé - Το ζευγάρι αγόρασε ένα σπίτι αξίας 190 εκατομμυρίων δολαρίων στο Bel Air του Λος Άντζελες. Το σπίτι περιλαμβάνει έξι διαφορετικές κατασκευές, γυάλινα παράθυρα από το δάπεδο έως την οροφή, τέσσερις πισίνες, γυμναστήριο και ιδιωτικό κέντρο ευεξίας.

2. Bill Gates - Η κατοικία του, γνωστή ως Xanadu 2.0, βρίσκεται στο Medina της Washington και κοστίζει περίπου 125 εκατομμύρια δολάρια. Η τεχνολογικά προηγμένη κατοικία διαθέτει εσωτερική και εξωτερική πισίνα με υποβρύχια ηχεία, προσωπική βιβλιοθήκη με ένα χειρόγραφο του Leonardo da Vinci, και πολλά άλλα πολυτελή χαρακτηριστικά.

3. George Clooney - Ο George Clooney απέκτησε τη βίλα Oleandra στη λίμνη Κόμο, Ιταλία, πριν από είκοσι χρόνια, αναζητώντας την “dolce vita” – την ιταλική ζωή γεμάτη χαρά και ευημερία. Η έπαυλη του 18ου αιώνα αγοράστηκε για 7 εκατομμύρια δολάρια και σήμερα η αξία της εκτιμάται στα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Jay-Z και Beyoncé: Το διαμάντι από μπετόν αξίας εκατομμυρίων δολαρίων

Ένα από τα ακριβότερα σπίτια διασήμων στον κόσμο είναι η κατοικία που απέκτησε πέρυσι το διάσημο ζευγάρι Jay-Z και Beyoncé. Για το νέο τους σπίτι πλήρωσαν 190 εκατομμύρια δολάρια.. Και μάλιστα πήραν έκπτωση 30%! Βρίσκεται στο Malibu, κοντά στο Λος Άντζελες. Το αρχιτεκτονικό αυτό θαύμα σχεδίασε ο Ιάπωνας αρχιτέκτονας Tadao Ando, αρχικά για τον William Bell, έναν από τους μεγαλύτερους συλλέκτες τέχνης στον κόσμο. Η κατασκευή του σπιτιού με επιφάνεια 3.000 τετραγωνικών μέτρων, όλο από μπετόν, διήρκεσε 15 χρόνια.

Τι το κάνει ξεχωριστό;

  • Εντυπωσιακή πισίνα που αντανακλά τον ουρανό,
  • Θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό,
  • Εξαιρετικά μεγάλα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή,
  • Μινιμαλιστικές κατασκευές από μπετόν «τρυφερές σαν μετάξι», χαρακτηριστικές του αρχιτέκτονα Ando.

Bill Gates και το Xanadu 2.0 περιτριγυρισμένο από δάση

Στα δάση της πολιτείας Washington στις ΗΠΑ, ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, δημιούργησε το σπίτι των ονείρων του. Ο ίδιος ο οικισμός δεν ήταν τόσο ακριβός (περίπου δύο εκατομμύρια δολάρια), όμως η τιμή του ανέβηκε σημαντικά λόγω δύο βασικών «αναβαθμίσεων»: πρώτον, ο Gates αγόρασε τα γύρω οικόπεδα για να διασφαλίσει την ιδιωτικότητα (14 εκατομμύρια δολάρια), και δεύτερον, το σπίτι εξοπλίστηκε με τεχνολογία αξίας 63 εκατομμυρίων δολαρίων. Σήμερα, η περιουσία του εκτιμάται στα 130 εκατομμύρια δολάρια.

Στο Xanadu 2.0 θα βρείτε:

  • 6 κουζίνες και 24 μπάνια.
  • Οικιακό κινηματογράφο για είκοσι θεατές, εξοπλισμένο με άνετες πολυθρόνες και καναπέδες σε στυλ Art Deco. Και φυσικά, μηχανή για ποπ-κορν.
  • Δωμάτιο με τραμπολίνο και οροφή ύψους έξι μέτρων.

Ο Gates έχει επενδύσει επίσης σημαντικό ποσό σε τεχνολογικές καινοτομίες:

  • Στους τοίχους προβάλλονται έργα τέχνης που οι επισκέπτες μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με τις προτιμήσεις τους οποιαδήποτε στιγμή.
  • Κάθε επισκέπτης μπορεί πριν από την άφιξή του να επιλέξει την επιθυμητή θερμοκρασία, υγρασία και ένταση φωτισμού. Καθώς κινείται μέσα στο σπίτι, οι παράμετροι αυτές προσαρμόζονται αυτόματα σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του.
  • Ο Gates έχει ένα τεράστιο υπόγειο γκαράζ από χάλυβα για δέκα οχήματα (κάτι που μας θυμίζει λίγο τη σπηλιά του Batman).
  • Χάρη στην τεχνολογία, προστατεύει και το αγαπημένο του σφένδαμο στην είσοδο του δρόμου – το έχει εξοπλίσει με σύστημα που παρακολουθεί την υγρασία του δέντρου και το ποτίζει ανάλογα με τις ανάγκες του.

Ο George Clooney και η Dolce Vita στην Ιταλία

Αυτός ο Αμερικανός ηθοποιός απέκτησε το ιδανικό σπίτι πριν από περισσότερα από είκοσι χρόνια, και μάλιστα στην Ιταλία. Κατά τις ταξιδιωτικές του περιπέτειες, διαπίστωσε ότι η χώρα αυτή λειτουργεί σαν βάλσαμο για την ψυχή του και επιθυμούσε να ζήσει την “dolce vita” – την ιταλική ζωή γεμάτη χαρά, καλό φαγητό, ποτό και ευημερία. Έτσι, απέκτησε τη βίλα Oleandra στη λίμνη Κόμο. Αυτή η πανέμορφη έπαυλη του 18ου αιώνα την αγόρασε τότε για 7 εκατομμύρια δολάρια από έναν από τους απογόνους της οικογένειας Heinz, των παραγωγών τροφίμων. Σήμερα, η αξία του ακινήτου εκτιμάται στα 100 εκατομμύρια δολάρια. Οι λόγοι για τους οποίους ο Clooney απολαμβάνει να περνάει χρόνο εκεί είναι πολλοί:

  • Στο σπίτι αυτό συνάντησε για πρώτη φορά τη μελλοντική του σύζυγο Amal, η οποία ήρθε ως συνοδός της επίσκεψης του.
  • Το 2004 φιλοξένησε όλους τους συναδέλφους του από την ταινία «Η συμμορία των έντεκα» που είχε μόλις ολοκληρωθεί.
  • Το ακίνητο διαθέτει γήπεδο τένις, πισίνα, γυμναστήριο και ιδιωτικό σινεμά.
  • Περιλαμβάνει επίσης ένα δωμάτιο για την παρασκευή πίτσας με ειδικό φούρνο.
  • Ο ηθοποιός δίνει μεγάλη σημασία στην ιδιωτικότητά του, γι' αυτό αγόρασε και τη διπλανή βίλα Margherita. Όποιος πλησιάσει υπερβολικά κοντά, κινδυνεύει με πρόστιμο έως και 600 ευρώ. Αυτό ισχύει φυσικά κυρίως για τους παπαράτσι.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved